reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co zapakować do szpitalnej torby...

ja mam podkłady po poporodowe kupione u takiej znajomej w sklepie dla ciezarnych super sa i ona mi powiedziała ze to sa pieluchy dla osob nie trzymajacych moczu
sa szerokie i chłonnnne na przylepiec i długie bawełniane naprawde polecam jesli macie dostep podpatrzcie bo te belli to jest szajs przy tym .
nie wiem jak wy ale ja po ciazach bardzo mocno krwawie i dlugoooo
taka moja uroda . Nie wiedzac o tych pieluchach dla nietrzymajacych moczu uzywałam pieluch młodego bo tylko to chłoneło takie ilosci

reklama
u nas na SR polozna mowi ze najwazniejsza rzecza jest grupa krwi i karta ciazy bez tego nie da rady i trzeba sie wracac

a lista Joasiek rewelka :-)

A ja jeszcze nawet nic do torby nie wsadzilam...Ba,nawet nie naszykowalam torby...;-) Licze ,ze donosze dzieciatko do konca...:szok: :-D

ja tez juz spakowana!!:tak:

jedna ogromniasta torba dla mnie, a druga niewiele mniejsza dla malutkiej. jak to wczoraj moj maz zobaczyl to stwierdzil ze dobrze ze mamy combi bo na wakacje to pewnie ze 4 razy tyle razem spakujemy :-D

Ja jeszcze nie spakowana, ale obiecałam sobie, że w weekend się spakuję już do końca. Ale nie będę chyba brała 2 toreb, dla małej wezmę tylko to, co na oddziale jest poptrzebne, a resztę czyli śpiworek, kombinezon czapkę i gondolę przywiezie małżonek, jak przyjedzie nas odebrac.

Kasiad, ja tez wzielam tylko to co na oddziale dzidzi potrzebne!!:-D :laugh2: a cala reszte na wyjscie tez malzonek mi przywiezie a i tak wyszla tego cala torba:tak:

:szok: To co Ty Lil kate spakowałaś dla małej?
Ja biorę 3 pary pajaców, 3 body, rożek, paczkę małą pieluch, chusteczki, grzebień i ręcznik. To chyba Wszystko.

ja w sumie zapakowalam niewiele wiecej. poza tym co napisalas: krem do pupy, 2 cienkie czapeczki, 3 pary skarpet, lapki niedrapki (raczej z nich nie skorzystam, ale duzo nie waza) i po 2 pieluchy tetrowe i flanelowe. i wyszla cala torba (taka do fitnesu czy basenu) bo do mojej niby wielkiej to sie te rzeczy na pewno by nie zmiescily:no:

reklama
No to pewnie mi też torba wyjdzie, bo zapomniałam o czapce, skarpetkach i niedrapkach. Tylko kremu do pupy nie biorę, bo kosmetyki są ponoc na oddziałach, a i tak każda z nas dostanie wyprawkę, w której są próbki kosmetyków.

Do góry