reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co zapakować do szpitalnej torby...

reklama
guffi - gazetka???:confused::-D mialas czas?? zgadzam sie tez ze warto miec tantum rosa (szybciutko sie goi, ja w domku po kazdej wizycie w toalecie bralam prysznic, polewalam tantum, potem wycieralam papierowym reczniczkiem, suszylam chlodnym podmuchem z suszarki i jak najczesciej lezalam z gola pupa :-) po trzech dniach bylo ok) masz racje, ze poreczniej jest sie spakowac w 1 torbe a potem maz dowiezie. Ja ostatni przesadzilam i niepotrezbnie wzielam za duzo ciuchow dla malego (i tak wyszlam na drugi dzien, nienawidze szpitalnej atmosfery), laktator (na poczatku rzadko sie tryska mleczkiem, jest siara a mleko po kilku dniach przystawiania), podklady Belli (u nas szpital zapewnia), nabralam za duzo kosmetykow pielegnacyjnych dla siebie, wody mineralnej na zapas a przeciez jest barek czy chocby automaty, w kazdym razie teraz wersja minimalistyczna :tak:w kazdym razie jest jedna rzecz, ktora oprocz szlafroka zajmuje duzo miejsca, ale b sie przydaje - jasiek - wygodnie na nim usadzic malucha do karmienia, zeby rece nie cierply, ale to mi maz dowiezie zaraz po akcji. Zreszta chce urodzic i jak najszybciej stamtad wyjsc, jakos brzydze sie szpitalnej poscieli, toalet no i nie mialam wtedy zbyt dobrej opieki poporodowej.

Kasiad a Ty jestes tez z Bydgoszczy?? dobrze kojarze? i rodzisz w 2?

ana.30 - powiem szczerze, ze przez pierwsze 4 godziny porodu, to sie nudzilam i gazetka sie przydala :-) no i masz racje, ze warto sie wczesniej dowiedziec, co szpital zapewnia, zeby bez sensu nie zabierac. a co do tantuum rosa, to ja w szpitalu rozcienczalam sobie w butelce plastikowej przy kazdej wizycie w toalecie polewalam krocze.

lil kate - ja tez rodzialam w CZMP, ale chyba na 2 (matczyno-plodowa), bo tam pracuje moj lekarz. jakbys chciala jakies informacje, to napisz na priva ;-)

ale ranne ptaszki z was dziewczyny:tak: ja bym to sobie pospala jeszcze do 8 chociaz:tak: ale moj synek zrobil pobudek po 6 i stwierdzil ze koniec lulu juz ;-)

Ja tez chcialam sobie pospac,ale jak sie budze na siusiu ,to potem nie moge zasnac jakos...:no:

Witam bardzo gorąco:-)
Ja też mam termin na 10 lutego, wiedzą to dziewczyny z wątku "jakie imię?" bo tam troszkę pisałam, no ale do rzeczy. Po ostatnim usg będę miała jednak cesarkę, bo szyjka malutkiej jest zaplątana 2 razy pępowiną no i naturalny poród jest wykluczony w takiej sytuacji, torbę też mam spakowaną poza oczywiście kosmetykami które wrzucę w ostatniej chwili. Ja niestety nie będę rodziła w lutym, tylko 23-24 stycznia, tak powiedział mi dr bo dziecko jest już zdolne do samodzielnego życia i jest większe z usg o prawie 3 tygodnie - termin z usg to 27 styczeń, a z miesiączki 10 luty.
Także ja z lutówek chyba będę pierwsza i powiem wam że boję się strasznie tego znieczólenia zewnątrzoponowego brr:eek:
Pozdrawiam serdecznie.

reklama
EWA79 nie boj sie!!!! Bedzie dobrze, a nawet bardzo dobrze i prawdopodobnie jako pierwsza z nas (chociaz nic nigdy nie wiadomo...;-) ) bedziesz mialaprzy sobie swoje Dzieciatko!!! Powodzenia!

Do góry