reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

co z sexowaniem się??

tez mysle o wkladce ale jakos tak hm obce cialo;-)i boje sie zapalen pochwy do ktorych mam predyspozycje..ale ogolnie to jest dobre rozwiazanie zwlaszcza jak sie juz nie planuje wiecej dzieci:-D
@ jeszcze nie mialam.

reklama
Skakanka a zastrzyk można jak się karmi piersią?
Ja o spiralce pomyslę po drugim bobasie. Chciałabym zajśc w ciąze jakoś w przyszłym roku (może nie trzeba odczekiwać tych 2 lat po cesarce?) Cerate odstawiłam bo z libido była straszna lipa. Teraz czekam na okres i mam juz wykupione yasminelle. I wiecie co.... normalnie mam chcice jak w 2 trymestrze ciązy :laugh2: tylko troche strach jest (podwojny - zeby nikt do pokoju nie wlazł i ze bedzie wpadka) kupiłam nawet ostatnio gumki w aptece ale to całkiem nie dla mnie... :/

A ja się przyzwyczaiłam do gumek i jest nam teraz super tak samo fajnie jak przed ciążą albo i jeszcze fajniej :-) Ja też odstawiłam cerazetę ze względu na brak ochotki i krwawienia, jak przestanę karmić to zaraz przejdę na tablety. Ja też mam ostatnio wielką ochotkę na pinga - pinga;-):tak::cool2::-)

Mnie również zalecili odczekać dwa lata :confused2:

Ja może i miałabym ochotę na pinga pinga, ale jestem tak zmęczona, że nie myślę o tym. Ale mężulek nie daje mi zarosnąć kurzem :no:;-):-D

Abeja to po cesarce trzeba odczekać 2 lata z następną ciążą? :szok:

no mi tak lekarze zalecili....

a dla mnie lekarz powiedział ze już po 6 tygodnaich można, jak sie połóg konczy. czyli tak samo jak po porodzie naturalny,. tylko wtedy ta druga ciąza tez sie kończy cieciem. a jak chce sie rodzic naturalnie to min rok od porodu z zajsciem trzeba odczekac.

a co do zabezpieczenia, to my gumki:wściekła/y: i wcale mi sie to nie podoba. ale pigułęk i innych hormonów nie chce, bo one mi rozregulowały co się dało. spiralka tez nie wchodzi w grę.
ale czasami udaje mi sie zakręcić meża tak, ze zapomni o gumkach. i wtedy jest o niebo lepiej:tak:

P.S. jak ktoś ma LIDL-a pod bokiem, to tam mają dobre gumki. za 12 sztuk 7 zł. są smakowe i normalnie. u nas idzie już 2 paczk ai jeszcze żadna nie pękła:-D

tika ma do ciebie pytanie jak bedziesz mogla to odpowiedz (mozesz na privet) jak to jest z ta spiralka czy nie przeszkadza jak to jest z zalozeniem ile to w Polsce kosztuje (bo tutaj jest strasznie drogie) tak sie zastanawialam czy by sobie nie zalozyc jak bede w Polsce ale nie wiem jakie sa zalety a jakie wady.:-)

reklama
Dziewczyny czy wy tez macie takie wachania nastrojow spowodowane niewiadomo czym. Strasznie szybko sie denerwuje czasami zupelnie bez powodu. Maz mowi ze czasami to bez kija do mnie nie podchodz nie mowiac ze wogule nie mam ochoty na bara bara (nad czym strasznie ubolewa moj maz) Sama nie wiem co sie dzieje:no::no:.

Do góry