reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co z sexowaniem się??

Elu z tym odstepem 2 lata to chyab dlatego ze wiekszosc ginekologow zaklada ze kobieta ma rodzic naturalnie, no i w sumie bezpieczniej dla kobiety (tak mi sie wydaje) dlatego zaleca ten odstep, ja osobiscie nie chce znowu cesarki bo po niej fatalne sie czulam ;-( i fakt ze dzidzie ta pozno dostalam ;-( i ze musialam lezec, i ze bolalo piekielnie... ech ja hce rodzic naturalnie chcoc pewnie potem stwierdze ze chce cc heheehhe ;-)

reklama
Elu z tym odstepem 2 lata to chyab dlatego ze wiekszosc ginekologow zaklada ze kobieta ma rodzic naturalnie, no i w sumie bezpieczniej dla kobiety (tak mi sie wydaje) dlatego zaleca ten odstep, ja osobiscie nie chce znowu cesarki bo po niej fatalne sie czulam ;-( i fakt ze dzidzie ta pozno dostalam ;-( i ze musialam lezec, i ze bolalo piekielnie... ech ja hce rodzic naturalnie chcoc pewnie potem stwierdze ze chce cc heheehhe ;-)

karlam, ja tez bym chciała naturalnie. chociaz te skurcze to wcale nie bolały mniej niz rana po cc. ale w skurczach przynajmniej są jakeis przerwy:dull:

heheh no niby sa przerwy, ale u mnie to skorcze w 2 godziny skoczyly to czestotliwosci co minute i trwaly 30 sekund wiec jak dla mnie to tych przerw nie bylo :-( o rany dobrze ze juz nie pamietam tego bolu ;-)

Abeja mozna zastrzyk jak sie karmi piersia. I jak pisalam u mnie bez roznicy czy cos biore czy nie i tak nie mam ochoty buahaha no tak co w tym smiesznego zwlaszcza dla mojego meza:sick::dull:;-)
A ja jakos pamietam jak bola skurcze...nie ma nic gorszego niz ten bol;-)

Skurcze są koszmarne ale trwaja jeden dzień i da się to przeżyć ale dla mnie najgorszy był ból krocza bo żadne przeciwbólowe nie pomagały i trwało to tydzień i ani się ruszać ani kupy :no:zrobić taki potworny ból że szok:wściekła/y:. Ja przez pięć dni leżałam i płakałam z bólu. :szok:

U mnie brak ochoty na pinganie a i @ jeszcze nie było.

Poród wspominam bardzo miło .... bóle .... jakie bóle :eek::-D:-D

P.S. jak ktoś ma LIDL-a pod bokiem, to tam mają dobre gumki. za 12 sztuk 7 zł. są smakowe i normalnie. u nas idzie już 2 paczk ai jeszcze żadna nie pękła:-D

U nas te gumki były rok temu w Lidlu. Fajna rzecz i tania. A potem pojawił się Witek ;-):-D Ale to nie przez pęknięcie gumki tylko dlatego, że je przestaliśmy je używać :-D:rofl2::-D:rofl2: A w tym roku już ich nie ma w naszym markecie :no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A szkoda, bo by się nam teraz przydały :crazy:

Mój gin, nic nie mówił na temat zajścia w ciążę po cc, dlatego się zdziwiłam.
A mi to już jest teraz wszystko jedno czy przy następnej ciąży będzie natural czy cc. Może nawet wolałabym cc bo wiem co mnie czeka, a poza tym dosyć szybko doszłam do normy. Tylko szkoda, że dzidzi się od razu nie zobaczy po urodzeniu. Ech, samej siebie nie poznaje. Rok temu nie chciałam słyszeć o cc, a jak mi lekarz powiedział w 7 miesiącu, że prawdopodobnie będzie konieczna to ryczałam cały tydzień. Ale jak mówi moja babcia "tylko krowa nie zmienia poglądów"
Muszę męża wysłać do tego LIDL-a :-)

reklama
U mnie ochota na pinganie wieksza jak przed porodem.Czasami sama sobie sie dziwie.Maz mowi ze podobaja mu sie te gwalty:-D:tak:.Tabletki odstawilam bo kiepsko bylo z libido,teraz uzywamy gumek,a tutaj w angli tyle dobrze ze mam za darmo:tak:.Ostatnio dali mi chyba 30:-p.

Do góry