reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Ja własnie wróciłam od położnej. Oni w tym kraju są niesamowici. Mówię jej,ze mnie swędzi strasznie podwozie od ok tygodnia (myśle,że po antybiotyku ale te globulki co mam w domu to w ciazy nie da rady wiec się meczę) a ona do mi dała taki patyczek jak do czyszczenia uszu tylko dłuższy z tubką abym sobie do kibla poszła,zamyrdała tam w środku,starając się zebrać trochę śluzu,nie dotykając paluchami wsadziła go do tubki i ona wyśle ten wymaz do analizy a póki co to zeszła ze mną do recepcji aby mi receptę na jakąś maść wypisali i na razie mam się tym smarowac a jak wyjdą jakieś bakterie to oni wtedy do mnie zadzwonią. No i oczywiscie po recepte to musze czekać i po 17 dzwonić czy już gotowa.
Ale poza tym to wszystko ok,pomacała po brzuchu,posłuchałyśmy serduszka,zmierzyła ciśnienie,zapytała czy puchnę i po wizycie ;-)

reklama
Wikasik super wiadomosc :tak: ps.Moja szyjka niecale 3cm,ale i tak jest o 3mm wiecej niz bylo,wiec jest ok.Przy 2,5cm szpital i lezenie do rozwiazania w moim przypadku :-(Stad zakaz robienia czegokolwiek.
Joasia no comment co do przezyc,dobrze ze reszta w miare.

Ja własnie wróciłam od położnej. Oni w tym kraju są niesamowici. Mówię jej,ze mnie swędzi strasznie podwozie od ok tygodnia (myśle,że po antybiotyku ale te globulki co mam w domu to w ciazy nie da rady wiec się meczę) a ona do mi dała taki patyczek jak do czyszczenia uszu tylko dłuższy z tubką abym sobie do kibla poszła,zamyrdała tam w środku,starając się zebrać trochę śluzu,nie dotykając paluchami wsadziła go do tubki i ona wyśle ten wymaz do analizy a póki co to zeszła ze mną do recepcji aby mi receptę na jakąś maść wypisali i na razie mam się tym smarowac a jak wyjdą jakieś bakterie to oni wtedy do mnie zadzwonią. No i oczywiscie po recepte to musze czekać i po 17 dzwonić czy już gotowa.
Ale poza tym to wszystko ok,pomacała po brzuchu,posłuchałyśmy serduszka,zmierzyła ciśnienie,zapytała czy puchnę i po wizycie ;-)

joasiu trzeba bylo od razu do GP pojsc, on od razu dal by Ci cos co mozna w ciazy brac... a co do wizyty u poloznej to nie mozna sie spodziewac niczego rewelacyjnego... taka sluzba zdrowia z UK...niestety

No i ja już po wizycie.

Wszystko w porządku. Między nóżkami nic nie urosło:) Malutka waży szacunkowo 412 g, stópka mierzy 3,81 cm:) Wszystkie przepływy, łozysko, ilość wód ok. Następna wizyta za miesiąc:)

EDIT:Zapomniałam napisać, że szyjka pozamykana, dostałam skierowanie na krzywą cukrową. Nagranie na płytce oglądnęłam już kilka razy:)

Ostatnia edycja:
Ja tez juz po wizycie :tak:
u mnie ok z szyjka wszystko ok , pozamykana na 4 spusty :-Dmały zdrowo rosnie , ma juz 780 g:rofl: serduszko bije jak nalezy wiec mama wyszła zadowolona :-) a ogólnie lezalam u gina ok 2.5 h :szok: bo nagrywalismy płytke a mały za nic w swiecie nie chcial odwrocic do nas calej buzki , ciagle albo profil albo machał i zasłaniał sie raczkami :-D no złośliwe to zapewne po tacie :-pale płytka jest wiec pamiatka bedzie:-)

Joasia , dila super ze wszystko dobrze :-)

Wikasik cieszę się z pozytywnych wieści!

Fiore zaciskam kciuki za szybkie unormowanie!

Joasia ale jaja! Dobrze, że wszystko wporządku z dzidzią:)

Natalka gratuluję dobrych wieści. Ale już gigant z Twojego smyka!

reklama
Do góry