reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Aghuska ja tez bede miala juz praktycznie w 22tyg.W pierwszej ciazy za wczesnie mi zrobili i musialam wracac po kolejnych 2och tyg.Co do usg,aktualnie mialam juz ich sporo,chyba ok.9,ale w ciazy z V pobilam rekord i nic sie nie stalo,choc tez wole miec ich mniej.
As jak zawsze niezawodna :tak:

reklama
im mniej usg tym lepiej i 22 tc powinni być to badanie:tak: nie bez powodu ogranicza się ilość badań usg tylko w uzasadnionych przypadkach wykonuje się je cześciej

Ja jak narazie miałam 3
pierwsze w 7 tygodniu -pusty pecherzyk
dlatego drugie za 10 dni :-)
trzecie w 12 tygodniu
czwarte będzie w 20 tygodniu no i ostatnie pod koniec jakoś i to tyle ...na więcej nie ma wskazań, więć nie ma powodu żeby robić ...Ja bym chciała pewnie poglądać maluszka , ale jak lepiej nie to trudno...

Witam po wizycie!
Co do usg, to ja miałam 5. Dziś połówkowe. Pojechaliśmy do lekarza a tam puściutko więc weszłam do gabinetu od razu, nie musiałam czekać i gin miał dla nas więcej czasu.:-D
Z Kluseczką wszystko jak najlepiej! Doktor pomierzył wszystko co miał do zmierzenia i powiedział, że jest bardzo dobrze! Serduszko jest zdrowe i bez widocznych wad, kręgosłup ok, paluszki wszystkie!Łożysko na przedniej ścianie macicy. Jestem bardzo szczęśliwa! No i potwierdził na 99%, że będziemy mieli córeczkę!:-D:-D:-D
Męskiego przyrodzenia brak, R. miał jeszcze do dzisiaj nadzieję, ale się cieszy z córki!
Kluseczka warzy 454g :szok:
Skurcze, które mi się przytrafiły są normalne, to macica protestuje przed niewygodną pozycją. Nie jest to szkodliwe.
Na przeziębienie mam leżeć i się kurować. Zrobiłam już sobie inhalację z amolu i piję herbatę z malinami i miodem. Byle by przetrwać do czwartku po południu!:nerd:
Cieszę się że wszystko u nas dobrze! Następna wizyta za miesiąc. Dostałam skierowanie na test glukozowy, morfologię i mocz. I już nie mogę się doczekać!!!!

reklama
Annte cieszę się, że dzidzia zdrowa:) No i gratuluję oczywiście dziewczynki!

Ja też czuje skurcze od kilku dni, ale myślę, że spowodowane to jest nadmiarem pracy, więc się nie przejmuję. Ja do tej pory miałam 6 USG, połówkowe będzie 7.

Do góry