reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

czesc dziewczyny! gartuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne!!!Stokrotka, ja lykam biofer 2 razy dziennie i kwas fiolowy 1 raz. lekarz mowil, zebym brala caly czas ale nie musze tego jakos bardzo pilnowac, jak zapomne to sie nic nie stanie. innych witamin narazie nie potrzebuje bo pozostale wyniki ok. DHA uzupelniam sobie dodajac od czasu do czasu do jakis potraw olej lniany i jedzac ryby.
Dzięki She, poczekam do poniedziałku i powiem żeby mi coś dobrała, mam nadzieję że mnie anemia ominie, choć wiem ze w ciąży to norma:baffled: Fajnie, że możesz jeść ryby, przed ciążą uwielbiałam a teraz nie mogę na nie patrzeć...choć jak w październiku byłam w Sopocie to jeszcze się najadłam ryb, chyba na zapas :-):-)

reklama
Super wiesci dziewczyny gratulacje :))
A ja nie biore zadnych witamin teraz, bralam tylko kwas foliowy, w poprzedniej ciazy bralam takie wielkie kapsuly i Oskar urodzil sie z waga 4480 :szok::-D a to podobno ma jakis wplyw na wage dziecka ...

No to ja będę następna z dobrymi wiadomościami :)
Szyjka zamknięta, macica (jak to pani doktor określiła ;-)) śliczna :-D. Powodem odczuwanego przeze mnie bólu są krwiaczki po zastrzykach. Wyniki też wzorowe - morfologia, glukoza, żóltaczka, tylko w moczu są jakieś małe ilości bakterii (dostałam na to leki). Co do przeciwwskazań odnośnie podróży-NIE MA:) Mogę jechać do rodziców na święta, mam tylko co godzinę wstać i rozprostować kości. Ciąża wzorcowa :) Przy okazji było usg i posłuchaliśmy serduszka, a Niunia miała..nóżki przy nosku, a rączki przy uszach ;) Pozycja godna niejednego jogina hihi :) Nie zmienia to wszystko jednak faktu, że mam się oszczędzać :)
Ależ jestem szczęśliwa!!!

Stokrotka, ja jestem tego samego zdania co moj lekarz, ze jesli nie ma konkretnych wskazan to nie ma co sie niepotrzebnie faszerowac. nawet jesli sa to witaminy. skonsultuj z lekarzem wyniki badan, napewno Ci cos dobierze odpowiedniego.

agushka, cudownie!!! :-D

Gratuluję dobrych wieści:-)

Pamiętam jak przeżywałam każdą wizytę w pierwszej ciąży i jak wyczytywałam wszystko o rozwoju dziecka, o porodzie.
Teraz do wszystkiego podchodzę jakoś spokojniej;-)

Ja byłam u gina w zeszłym tygodniu, wszystko ok, wyniki ok, więc nie pozostaje nic jak czekać do maja:-)

Ja juz nie wiem, jak z tymi witaminami... Kazano mi brac od poczatku wg standardowej dawki na sloiku, czyli 2x dziennie. Prawde mowiac troche zlalam te witaminy, ale raczej z lenistwa i sklerozy niz swiadomie. Tylko progesteronu bardzo pilnuje. Teraz zaczelam lykac D3 - wyszedl niedobor na badaniach, to wiadomo trzeba, no i jakos razem od dwoch dni pilnuje witamin i biore 2 dziennie. Moze rzeczywiscie je troche odpuscic i brac, ze tak powiem - okazjonalnie...? Czuje sie dobrze, jem sporo warzyw, owocow.

Super wiesci dziewczyny gratulacje :))
A ja nie biore zadnych witamin teraz, bralam tylko kwas foliowy, w poprzedniej ciazy bralam takie wielkie kapsuly i Oskar urodzil sie z waga 4480 :szok::-D a to podobno ma jakis wplyw na wage dziecka ...
naprawdę????? ja w pierwszej i drugiej ciąży brałam - 3650 i 3920 niemało. Teraz nie biorę, bo zapominam ale morfologię mam idealną, zupełnie jakbym w ciąży nie była. W życiu takiej nie miałam, więc i nie czuję wyrzutów za specjalnie. Szkoda, ze tego kwasu nie brałam - najpierw go zwracałam, a potem zapomniałam zupełnie. Może niunia nie urośnie tym razem za duzo

reklama
Kochane!
Wchodze na temat,a tu takie wspaniale wiesci!!! :tak: Gratuluje kazdej z osobna i wszystkim razem!Zobaczycie,ze bedzie wszystko wporzadku,jak i jest do tej pory.Cieszmy sie tymi slodkimi,optymistycznymi wydarzeniami.

Ja dopiero za 13dni mam usg morfologiczne i tam posprawdzaja mi tez podwozie.Musze sie wypytac,kiedy dokladnie wroci moj gin,to do niego przedzwonie,moze bedzie mial dyzur tego dnia,to odrazu sie z nim spotkam.Na razie trzymamy sie i nie wariujemy.

Do góry