reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

no wlasnie juz duzo ubranek kupiłam w kolorku takim co moze nosic chlopiec i dziewczynka ale co do wozeczka i łozeczka jednak ta płeć chce znać
Bo wózek strasznie mi sie podoba taki szaro ,jasno różowy no a dla chłopca mysle ,że jakiś błękit:) co do poscieli do łózeczka tam samo:)
Tak zazdroszcze,że inne dziewczyny już wiedzą a ja dalej w takiej niepewnosci . Dzis myslałam ,że juz sie dowiem a tu znowu nic:(
Jak wyszłam z gabinetu i mój S spytał i co bedziemy miec ? a ja na to smutna mina:-( i juz wiedział,ze nadal nic nie wiem.....Mój S tez dzis był nastawiony,że sie dowie i tez w koło powtarza szkoda,że nasza dzidzia zle sie ułozyła teraz tyle trzeba czekać.... to mnie jeszcze bardziej dobija:-(
Nie przesadzaj .
Jeszcze czas na wszystko.Masz pół roku .Zdążysz kupić wózek .
A dla mnie jedna zasada .Żadnego jasnego koloru wózka.:szok::szok::szok:
Szaro - blado różowy różowy -Boże toż przy moich temperamentych dzieciach to pranie tego wózka co tydzień :-D:-D:-D:-D
Zastanów się kobieto dobrze zanim zrobisz ten błąd .
Pamiętaj ,że wózek kilka miesięcy później będzie w soczku,herbatce,chrupkach kukurydzianych,biszkoptach,herbatnikach :szok::szok::-D:-D:-D:-D

reklama
Zgadzam sie z As,stad brazowy wozek u nas :-)Pieszczoszka posluchaj Mamy...chociaz jak to wiadomo,nam ciezranym ciezko cos przetlumaczyc ;-)

w sumie coś za coś;) ale tak sie uparłam na takie kolory ,że nie dam sobie ich wybic z glowy:D chociaz mama tez uwaza,że powinnam kupić jakiś ciemniejszy wozek
Ja Ci ich absolutnie z głowy nie wybijam ,ale szybko będziesz kupowała nowy wózek ,bo w ciągle usyfionym będzie Ci głupio czyste dziecko prowadzać .;-):-D:-D:-D
To tak z doświadczenia 15 letniej mamy ,którasię uparła przy pięknym dziecku na jasnoniebieski wózek :-D:-D:-D.
Kubuś miał już granatowy ,teraz też zdecydowanie będzie ciemny .:tak::tak::tak:

pieszczoszka lulka gratuluję:tak:
kochana najważniejsze że z dzidzią wszystko ok:tak: A co jak pisała As ktoś Ci powie na usg że dziewczynka a tu chłopiec wyskoczy:rofl2: wszystko się może zdarzyć. Ciesz się bo jesteś szczęściarą:tak::tak: masz zdrowe dziecię i to jest super!!!

Pieszczoszka nie martw sie ja tez jeszcze nie wiem czy bede miala corcie czy synka:tak: Wazne ze dzieciatko zdrowe:tak:
Ja w srode mam wizyte u innego lekarza, zobaczymy co ten mi powie:tak: Z jednej strony chcialbym juz wiedziec a z drugiej nie , bo mam juz parke przeciez:tak: U mojego ginka polowkowe mam w styczniu:tak:

jesli chodzi o wozek to zalezy jeszcze z jakiego materilau jest zrobiony.Ja mam spacerowke z wozka 3 funkcyjnego seledynowa(niebieska)i jest z takiego slizgiego materialu ze wszystkie ciacha same odpadaja a na bardziej uparte plus czekoladowe plamy wystarczy szmatka z plynem.U mamy mam biala spacerowke i rowniez traktuje ja mokra szmatka a wozeczek ciagle jak nowy

Pieszczoszka to wybierz sobie konkretny wózek, obejrzyj w sklepie i jeszcze chwile poczekaj, chyba nie chcesz żeby stał i się kurzył;-) Mnie się podobają brunatne wózki.
Mnie jest obojętne czy chłopiec czy dziewczynka i tak będzie małe, bezbronne i śliczne:-D:-D

a my wozek dostaniemy w spadku :-) z czego bardzo sie ciesze, kuzyn mojego meza zaproponowal, ze moze nam dac i sie zgodzilismy - jest bardzo ladny, praktycznie wogole niezniszczony, wyglada jak nowy w kolorze uniwersalnym :-)

reklama
Witajcie :)
ja po wczorajszej wizycie zadowolona. Z Maluszkiem wszystko ok. waży już ok 150 gr,ma ok 10cm,wszystkie pomiary w normie,zadnych nieprawidłowości nie stwierdzono więc bardzo się ciesze. Ruszał się dość sporo,przybierał różne pozycje no i przy okazji klejnoty pokazał wiec najprawdopodobniej bedzie chłopak czyli u nas parka z czego bardzo sie cieszę :)

Do góry