reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Ja dzisiaj mam wizytę u lekarza, a jutro usg genetyczne. Denerwuję się bardzo. Na domiar wszystkiego po prawej stronie brzucha zrobiła mi się jakaś 'gulka' :/ Przypuszczam, że to krwiak po nieudanym wkłuciu zastrzyku (muszę codziennie na rozrzedzenie krwi je w brzuch wbijać;( ). Boli mnie to bardzo i mam w tym miejscu siniaka:/. Mam nadzieję, że dziecku to nie zaszkodzi..
Odebrałam też wyniki krwi, moczu i cytologię. Wszystko ok poza dwoma podwyższonymi parametrami w morfologii-zobaczę co lekarka na to powie, ja się nie znam.
Napiszę po wizycie co i jak:)

reklama
Serce czekamy na wieści, jestem pewna że wszystko będzie dobrze :tak: I dzidzia ma się rewelacyjnie i nic jej nie zaszkodzi:tak:

Agushka trzymamy kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze.
Mam pytanie czy przyjmujecie nadal kwas foliowy? Ja przyjmuje Centrum Materna, ale słyszałam różne opinie.

Ja przyjmuję, nawet pytalam na ostatniej wizycie gina czy brac i powiedzial mi ze TAK :tak: wiec sie stosuje do jego zalecen;-)

Mnie od wczoraj kazał brać Centrum Materna, wiec nawet mu nie mówiłam że już 37tabletek temu zaczęłam brać ;) Ale wiem, że niektórzy każą odstawiać i się zastanawiam czemu :baffled:

Czemu ma sie dostawiac witaminy i folik?Ja wciaz biore,ale tylko do konca konfekcji.A potem przerzucam sie na zelazo:baffled:
Dzis bolaly mnie sciegna,znowu sie wszystko rozciaga i rosnie.I wiecie co,sflaczaly mi miesnie i chodzac czuje uda jak dwie galaretki.Oj nie lubie tego :-(

Dzieńdoberek :)
Jestem posłańcem dobrych wiadomości hihi:)
Otóż wczoraj niejako za jednym zamachem udało mi się i usg genetyczne zrobić (a miałam mieć dzisiaj) i byłam na wizycie :)
Dzidza ma się świetnie:) Ma już 13 tygodni (czyli suwaczek jest ciut nieaktualny bo nie ustawiałam go wg OM tylko pierwszego USG i dzidzia nadrobiła kilka dni:) ). Ma 7 cm :) Serduszko biło na początku badania nieco powyżej 160 uderzeń,a pod koniec chyba Dzidzia się zdenerwował, bo było 174. Bałam się, czy to nie za dużo, ale lekarka powiedziała, że wszystko jest ok (znalazłam też na forum kilka wpisów dziewczyn, których dzieci też tak miały). No i poza tym wszystkie wymiary 'genetyczne' też w normie. Szkoda tylko, że Dzidzia przez całe badanie nie chciała się do nas buźką odwrócić i wypieła się na nas pupcią hihi;) Charakterne te moje bobo;) Po mamusi;p
A co do moich wyników badań-też tak jak pisałam-wszystko w jak najlepszym porządeczku:) Mam jedynie dość bolesnego krwiaka po prawej stronie brzucha od zastrzyków, ale podobno powinien sam się wchłonąć, a dla Dzidzi jest zupełnie nieszkodliwy :) Następna wizyta 1 grudnia :)
Uff...kamień z serca:)!
Dziękuję za wsparcie!

Annte a jaka to ulga usłyszeć takie wieści od lekarza:)
Trzymam kciuki za Twoją wizytę-wtorek już tuż tuż:)!

reklama
Do góry