reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Aksmobulka mój mały ma tak mały brzuszek, że się ledwo w normie mieści. Ale to podobno norma jeśli matka ma nadciśnienie. Lekarz powiedział, że teraz za bardzo nie będzie rósł, ale nadrobi wszystko jak się urodzi. Więc ja raczej maleństwo urodzę. Teraz to pewnie nawet 23 kg nie ma, bo 26 kwietnia miał 2,5 kg. Tak ogólnie to mi przez ostatni miesiąc robili 3 usg z przepływami i w czwartek idę na następne, bo trzeba małego kontrolować. A przepływy mam w pozrądku wszystkie.

reklama
Kingutek dziekuje, wiem tez sobie mowie ze najwazniejsze ze wszystko z malym ok :)))
Kugela myslisz, ze mogloby byc az tak nagle ze z zupelnego zera moglabym urodzic w dwa dni?? WY tu wszystkie rozwarcia macie na tygodnie przed porodem ale dodalas mi otuchy jeszcze bede miec nadzieje :pPP

A jesli chodzi o wage dzidziusia i wielkosci brzuszkow to mi lekarz mowil zeby sie tym nie sugerowac bo nawet najlepszy sprzet oblicza wage wlasnie na podstawie tylko pomiarow, a ze dzidziusie cwicza odruch oddychania czasem zasysaja brzuszki i na usg wychodza mniejsze lub wieksze i wtedy tez sie ta waga, ktora Wam podaja falszuje :))

Ostatnia edycja:
nie ma za co Natalkaa :-) Moja ginka stwierdzajac przedwczoraj, ze szyjka dluga i zamknieta powiedziala "ale to nic nie znaczy, moze sie wszystko zmienic z godziny na godzine" :tak:

Wczoraj w końcu się dowiedziałam, że będzie córeczka - Maja z maja ;) Lekarz powiedział, że mam mieć się na baczności bo wszystko już jest 'tam' przygotowane do porodu. Mam jednak nadzieję, że w ciągu tygodnia nie urodzę.. że Maja poczeka aż tatuś przyjedzie. Poza tym martwię się troszkę bo muszę na jeden dzień pojechać do innego miasta - pociągiem ;/ Obym nie zaczęła rodzić w tym czasie. Póki co, torba spakowana.

Co do obliczeń jeśli o wagę chodzi, myślę, że nie ma się czym sugerować bo ile razy się zdarzyło, że lekarze się pomylili.. sprzęt nie jest nieomylny. ;) Wszystkiego dowiemy się po porodzie. Ważne by Nasze maleństwa były zdrowe. Tego Wam i sobie życzę.

gratuluje udanych wizyt:tak:
KTG u nas wyszlo dobrze:tak:Przez 20min byly 3 skorcze jeden duzy i dwa miejsze,ale moj ginek mowil ze oni bardziej patrza czy dziecku jest dobrze a nie czy sa skorcze:tak:Zbadal mnie i mowi ze cos sie roszylo bo jest juz male rozwarcie:tak:Smial sie ze maly mnie meczy w nocy.We wtorek nastepne KTG i badanie zobaczymy,niektorzy mowia ze nie dotrwam w dwupaku do wtorku,ale ja sie nie nastawiam:tak:

My po wczorajszym ktg i badaniu na fotelu też zadowoleni!

Skurczyki się piszą, Lenka ma tętno na dobrym poziomie -do 160 :tak: dodam że szalała cały pomiar :-p:-D
Szyjka miękka, rozwarcie cały czas na dwa palce, wody raczej nie chlusną bo mała ciasno przylega główką do kanału szyjki więc jest jak korek w wannie :-D

Położna zrobiła mi masaż szyjki więc skurcze są od wczoraj w miarę często. Dziś im chyba pomożemy... Może coś się ruszy :-p

A jak nie to 15 maja- w terminie mam być na 10-tą ze spakowaną torbą na wywołanie :tak:

reklama
ja równiez gratuluje udanych wizyt
a kiedy na mnie przydzie czas? po dzisiejszej parówie mam juz dosc

Do góry