reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

gratulacje udanych wizyt dziewczyny :-)
elcia jeszcze tydzień z tego co widze na suwaczku dasz rade ale rozumiem cię ja tez mam już dość mam nadzieje że jak w poniedziałek zjawię się w szpitalu to mnie nie odeś;lą do domu tylko wywołają bo to już będzie 8 dni po terminie :-(((((

reklama
witam!
A ja po dzisiejszym usg załamana...moja córeczka waży za mało(2399g) i lekarz mnie nastraszył że trzeba to skontrolować:( a może i nawet zaobserwować w szpitalu czy się dobrze rozwija..:( decyzję jednak ma podjąć moja pani doktor prowadząca,która tego wcześniej nie wykryła:/ a ta sytuacja jest całkiem przypadkowa bo dowiedziałam się o tym na targach mamy i dziecka..eh...co za ironia losu:(jestem mega zmartwiona:(

Aksmobulka współczuję stresu. A jak inne parametry dziecka? Czy tylko szacunkową wagę ci podali? Trzymam kciuki żeby okazało się, ze to fałszywy alarm.

inne parametry/wsymiary szacują się na ok -2/3 tyg...lekarz twierdzi że może to być spowodowane moim nadciśnieniem tętniczym i dziecko może być mniejsze ale ja i tak się strasznie martwie,bo chce żeby moje dziecko było w pełni zdrowe:( w czwartek mam wizyte u prowadzacej ...zobaczymy co powie....:(

aksmobulka - miejmy nadzieje, ze lekarz zbyt pesymistycznie ocenil sytuacje a w rzeczywistosci okaze sie, ze wszystko bedzie dobrze &&&

aksmobulka- mój Gabryś też wychodzi bardzo mały jak na wiek ciąży... i to dużo za mały. Mi jednak powiedzieli że mam się nie martwić bo to że mały jest nie musi oznaczać że jest coś z nim nie tak. I że takie maluszki mimo małej wagi często są bardzo silne i w ciągu miesiąca po porodzie doganiają rówieśników.
Tak też było ze mną po porodzie... urodziłam sie w terminie 46cm i 2100g i bardzo szybko nadrobiłam do normalnej wagi.

Dzieci matek z nadciśnieniem podobno rodzą się mniejsze. Ale potem nadrabiają, więc nie ma się czym przejmować:)

reklama
no i zaliczylam "frajde" z amnioskopia (nie mylic z amnipunkcja). Nawet sie mnie nie zapytano, czy chce... Przyjemne to to nie bylo ale tez nie bolesne, wiec reklamacji nie zlozylam ;-) W sumie to nawet nie wiem, czemu na sr tak nas "straszono" tym badaniem, zawsze to jakies dodatkowe zrodlo informacji

Do góry