reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!!!
Fiore trzymaj się.
Ja chodzę do lekarza co 3 tygodnie bo na tyle mam zwolnienie, teraz idę 18 kwietnia a dwie następne ostatnie wizyty to już co 2 tygodnie.

Z tymi wizytami co 2-3 tygodnie to jest bardzo dobra zależność - jak ktoś chodzi na NFZ to ma co miesiąc, a jak prywatnie to na koniec cięży mu się zagęszcza;)) Byłam wczoraj - na NFZ, jak całą ciążę i dostałam zwolnienie do 2 maja - ni w p... ni w oko, więc sie pytam, czy mam przyjść w ten długi weekend, czy może wcześniej, z uwagi na to, że koniec ciąży prawie. No i mi powiedziała, że nie ma żadnej potrzeby by przychodzić szybciej, jak zacznę rodzić to i tak ona tu mi porodu nie odbierze, lekarz co najwyżej zbada i da skierowanie na IP, a tam mogę jechać i bez tego skierowania. Spytała się czy wybrałam położną, jak zacznie się coś dziać to mam do niej dzwonić i ona powie czy to na porodówkę czy nie się kwalifikuje. Tak więc wizytę mam za miesiąc, dwa tygodnie przed terminem porodu:) No i dodatkowo mojej nie będzie, bo ma urlop, więc mam się do kogoś innego zapisać, co niniejszym z dziką radością uczyniłam, i idę do innego lekarza - może ten inny mi w końcu płeć dziecka określi, bo moja nie dała rady jeszcze 0 wczoraj tez szukała, dziecko pomierzyła, brzuszek, nogę, głowę i inne takie i wszystko w porządku, tylko, że według niej to one zupełnie bezpłciowe jest:))) Tak więc ja wciąż nie mam nawet namiastki pewności - moja ginekolog nie odnalazła okolic intymnych, raz w szpitalu lekarz mi powiedział, że dziewczynka "bo jajek nie widzi" a jak poszliśmy raz prywatnie zdjęcia pamiątkowe porobić to na zdjęciach niby sa jajka - ale kto ich tam wie;)

Poza tym, pooglądała mnie, zważyła - od ostatniej wizyty +4kg, i stwierdziła, ze mam około 5 kg za dużo ze względu na obrzęki - nogi i ręce mam jak Fiona ze Shreka. Mam pic ten sok z brzozy bez ograniczeń, zero soli i cukru. W sumie przytyłam 14 kg, więc jak te 5 kg to woda to jestem zadowolona - to szybko po porodzie zejdzie. Poza tym ciśnienie mam 120/50 - i według niej super, mam dalej brać leki na obniżenie, jak obrzęki nie zejdą to mam nawet zwiększyć te leki. Wszystko ładnie i pięknie, tylko, że ja po tym Dopegycie to śpię jak mucha zimą... Dziś już tez po śniadaniu komara ucięłam z książka w ręku, a tu trzeba się może w końcu za szykowanie maluchowi pokoju brać. Ciuchy w kartonach niewyprane - i tyle mam na dzień dzisiejszy:)

Flaurka najwazniejszy ze malenstwo zdrowe :tak: wybierz sie do innego ginekologa z porzadnym usg i niech ci w koncu powiedza co tam siedzi ... no chyba ze wolicie niespodzianke ;-)takze fajnie ze wizyta udana :tak:

Flaurka to fajnie :D ze wszystko ok :) a czy mogę się z ciekawości do której babeczki chodzisz... Bo ja na babki w ZG się nie decydowałam bo żadnej w sumie nie znałam dobrze a te stare co za kadencji mojej matki juz funkcjonowały to się bardziej nadawały do wypisywania recept niż do badania :p

Witajcie! ja tez po wizycie :-)
Wszystko jest ok Ola pozostanie Olą, tak,tak wypieła sie i pieknie pokazała swoje narzady :-D ma ok 3kg i tetno miała 140 wiec wszystko ok, głowka skierowana do dołu ale jeszcze nie wstawiła sie ciasno w kanał rodny wiec dlatego jest taka wiercipieta :-) wczoraj cały dzien wojowała, nie dała mamie odetchnac hihihi mimo ze czasmi bolesnie kopała to i tak jest to bardzo przyjemne uczucie:-D
Szyjka od wewnatrz twarda i zamknieta a od zewnatrz troche "spulchniona" i na opuszek palca rozwarcie czyli ak jak było. Na ta chwile nie zanosi sie na wczesniejszy porod, no ale wszystko moze sie zdarzyć i zaskoczyc z nienacka:eek:
Kolejna wizyta 17.04 i na ta chwile na plusie 10kg
Fiore trzymaj sie i odpoczywaj
Flaurka super ze z maluszkiem jest wszystko ok
natalka1704 a jak u Ciebie wizyta?

reklama
to super Olisiaa ze wizyta udana :-) sciagnelam cie myslami bo juz sie martwiłam :tak: a ja zaraz własnie uciekam na wizyte ;-) ale ci powiem ze juz masz duza pannice :-) fajnie :-)

Do góry