reklama
anik.
Mama Krzysia :)
gratuluję udanych wizyt
fiore - &&&& oby było lepiej
fiore - &&&& oby było lepiej
Flaurka
Fanka BB :)
Z tymi wizytami co 2-3 tygodnie to jest bardzo dobra zależność - jak ktoś chodzi na NFZ to ma co miesiąc, a jak prywatnie to na koniec cięży mu się zagęszcza) Byłam wczoraj - na NFZ, jak całą ciążę i dostałam zwolnienie do 2 maja - ni w p... ni w oko, więc sie pytam, czy mam przyjść w ten długi weekend, czy może wcześniej, z uwagi na to, że koniec ciąży prawie. No i mi powiedziała, że nie ma żadnej potrzeby by przychodzić szybciej, jak zacznę rodzić to i tak ona tu mi porodu nie odbierze, lekarz co najwyżej zbada i da skierowanie na IP, a tam mogę jechać i bez tego skierowania. Spytała się czy wybrałam położną, jak zacznie się coś dziać to mam do niej dzwonić i ona powie czy to na porodówkę czy nie się kwalifikuje. Tak więc wizytę mam za miesiąc, dwa tygodnie przed terminem porodu No i dodatkowo mojej nie będzie, bo ma urlop, więc mam się do kogoś innego zapisać, co niniejszym z dziką radością uczyniłam, i idę do innego lekarza - może ten inny mi w końcu płeć dziecka określi, bo moja nie dała rady jeszcze 0 wczoraj tez szukała, dziecko pomierzyła, brzuszek, nogę, głowę i inne takie i wszystko w porządku, tylko, że według niej to one zupełnie bezpłciowe jest)) Tak więc ja wciąż nie mam nawet namiastki pewności - moja ginekolog nie odnalazła okolic intymnych, raz w szpitalu lekarz mi powiedział, że dziewczynka "bo jajek nie widzi" a jak poszliśmy raz prywatnie zdjęcia pamiątkowe porobić to na zdjęciach niby sa jajka - ale kto ich tam wie
Poza tym, pooglądała mnie, zważyła - od ostatniej wizyty +4kg, i stwierdziła, ze mam około 5 kg za dużo ze względu na obrzęki - nogi i ręce mam jak Fiona ze Shreka. Mam pic ten sok z brzozy bez ograniczeń, zero soli i cukru. W sumie przytyłam 14 kg, więc jak te 5 kg to woda to jestem zadowolona - to szybko po porodzie zejdzie. Poza tym ciśnienie mam 120/50 - i według niej super, mam dalej brać leki na obniżenie, jak obrzęki nie zejdą to mam nawet zwiększyć te leki. Wszystko ładnie i pięknie, tylko, że ja po tym Dopegycie to śpię jak mucha zimą... Dziś już tez po śniadaniu komara ucięłam z książka w ręku, a tu trzeba się może w końcu za szykowanie maluchowi pokoju brać. Ciuchy w kartonach niewyprane - i tyle mam na dzień dzisiejszy
Poza tym, pooglądała mnie, zważyła - od ostatniej wizyty +4kg, i stwierdziła, ze mam około 5 kg za dużo ze względu na obrzęki - nogi i ręce mam jak Fiona ze Shreka. Mam pic ten sok z brzozy bez ograniczeń, zero soli i cukru. W sumie przytyłam 14 kg, więc jak te 5 kg to woda to jestem zadowolona - to szybko po porodzie zejdzie. Poza tym ciśnienie mam 120/50 - i według niej super, mam dalej brać leki na obniżenie, jak obrzęki nie zejdą to mam nawet zwiększyć te leki. Wszystko ładnie i pięknie, tylko, że ja po tym Dopegycie to śpię jak mucha zimą... Dziś już tez po śniadaniu komara ucięłam z książka w ręku, a tu trzeba się może w końcu za szykowanie maluchowi pokoju brać. Ciuchy w kartonach niewyprane - i tyle mam na dzień dzisiejszy
natalka1704
Flaurka najwazniejszy ze malenstwo zdrowe wybierz sie do innego ginekologa z porzadnym usg i niech ci w koncu powiedza co tam siedzi ... no chyba ze wolicie niespodzianke ;-)takze fajnie ze wizyta udana
Mysiochomis
:*
Flaurka to fajnie ze wszystko ok a czy mogę się z ciekawości do której babeczki chodzisz... Bo ja na babki w ZG się nie decydowałam bo żadnej w sumie nie znałam dobrze a te stare co za kadencji mojej matki juz funkcjonowały to się bardziej nadawały do wypisywania recept niż do badania
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
gratuluje wizyty:-)
Witajcie! ja tez po wizycie :-)
Wszystko jest ok Ola pozostanie Olą, tak,tak wypieła sie i pieknie pokazała swoje narzady ma ok 3kg i tetno miała 140 wiec wszystko ok, głowka skierowana do dołu ale jeszcze nie wstawiła sie ciasno w kanał rodny wiec dlatego jest taka wiercipieta :-) wczoraj cały dzien wojowała, nie dała mamie odetchnac hihihi mimo ze czasmi bolesnie kopała to i tak jest to bardzo przyjemne uczucie
Szyjka od wewnatrz twarda i zamknieta a od zewnatrz troche "spulchniona" i na opuszek palca rozwarcie czyli ak jak było. Na ta chwile nie zanosi sie na wczesniejszy porod, no ale wszystko moze sie zdarzyć i zaskoczyc z nienacka
Kolejna wizyta 17.04 i na ta chwile na plusie 10kg
Fiore trzymaj sie i odpoczywaj
Flaurka super ze z maluszkiem jest wszystko ok
natalka1704 a jak u Ciebie wizyta?
Wszystko jest ok Ola pozostanie Olą, tak,tak wypieła sie i pieknie pokazała swoje narzady ma ok 3kg i tetno miała 140 wiec wszystko ok, głowka skierowana do dołu ale jeszcze nie wstawiła sie ciasno w kanał rodny wiec dlatego jest taka wiercipieta :-) wczoraj cały dzien wojowała, nie dała mamie odetchnac hihihi mimo ze czasmi bolesnie kopała to i tak jest to bardzo przyjemne uczucie
Szyjka od wewnatrz twarda i zamknieta a od zewnatrz troche "spulchniona" i na opuszek palca rozwarcie czyli ak jak było. Na ta chwile nie zanosi sie na wczesniejszy porod, no ale wszystko moze sie zdarzyć i zaskoczyc z nienacka
Kolejna wizyta 17.04 i na ta chwile na plusie 10kg
Fiore trzymaj sie i odpoczywaj
Flaurka super ze z maluszkiem jest wszystko ok
natalka1704 a jak u Ciebie wizyta?
reklama
natalka1704
to super Olisiaa ze wizyta udana :-) sciagnelam cie myslami bo juz sie martwiłam a ja zaraz własnie uciekam na wizyte ;-) ale ci powiem ze juz masz duza pannice :-) fajnie :-)