reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Flaurka pij dużo wody, bo wbrew pozorom im więcej jej wypijamy , tym mniej organizm jej gromadzi. Dziwny lekarz, może zadzwon i zapytaj o ten lek, powiedz co wyczytałas w ulotce. W ulotce często piszą duzo więcej na wszelki wypadek...
She gratuluje udanej wizyty

reklama
Flaurka pij dużo wody, bo wbrew pozorom im więcej jej wypijamy , tym mniej organizm jej gromadzi. Dziwny lekarz, może zadzwon i zapytaj o ten lek, powiedz co wyczytałas w ulotce. W ulotce często piszą duzo więcej na wszelki wypadek...

Piję duzo wody, ale delikatnie gazowanej - od dziś zwyka z cytrynką. Cały dzień ciśnienie w normie - bez żadnych lekarstw mam 130/80 125/78.

A w ulotkach to ja wiem, że piszą na wyrost, ale jak piszą takie coś to się człowiek zaczyna zastanawiać:

"Kobiety muszą powiedzieć lekarzowi, jeśli podejrzewają, że są (lub mogą być) w ciąży. Lek nie powinien być stosowany w ciąży, dlatego lekarz zaleci stosowanie innego leku zamiast Hydrochlorothiazidum Polpharma. Jest to spowodowane tym, że hydrochlorotiazyd przenika przez barierę łożyskową i jego stosowanie po 3 miesiącu ciąży może spowodować uszkodzenie płodu i noworodka."

To chyba nie jest standardowy zapis...

No i L poszedł do naszej ulubionej apteki, gdzie panie zawsze nam doradzają co w tej ciąży można a co nie, i się bardzo zdziwiła, że ten lek mam i jej porada to "skonsultować z innym lekarzem", co uczynię w przyszłym tygodniu, a na razie piję tą wodę:)

A - i chyba ja jedyna mam lekarza prowadzącego ciążę, który nie ma służbowego telefonu dla pacjentek:)

A - i chyba ja jedyna mam lekarza prowadzącego ciążę, który nie ma służbowego telefonu dla pacjentek:)[/QUOTE]nie tylko ty ja tez nie mam i nie mam pojęcia dlaczego :-((( mam jednak to szczęście że teściowa jest farmaceutkom a na dodatek ma znajomego lekarza ginekologa i połazną też więc konsultuje nieraz z nią a w razie wątpliwości ona podpytuje tych swoich znajomych. a tak wogóle dziewczyny co do tego ciśnienia tak się zastanawiam bo przed ciązą piłam dużo kawy koło 6-8 kubków nieraz i więcej noi w ciązy przestałam ale teraz w tym ostatim trymestrze strasznie mam na nią ochotę staram się pić bezkofeinową albo inke ewentualnie kapuccino ale nieraz strasznie boli mnie głowa i to chyba od niskiego ciśnienia bo po kawce zawsze przechodzi. Lekarz mówił że jak mi pomaga to sobie mogę pozwolić noi tak patrze w karcie ciązy to ciśnienie nie jest niskie ale wysokie też nie jest tak około siedemdziesięciu paru / sto dziesiąć sto piętnaście (nieraz już po kawie ) i tak się zastanawiam nad tą kawą nie chciałabym dziecku zaszkodzić.

kingutek, ja pamietam jak pytalam lekarza na poczatku ciazy o kawe to on mowil ze jak ktos pil duzo przed ciaza to nie mozna tak drastycznie odstawic i wogole nie pic. mowil ze to nawet wsazane zeby wypic jedna dziennie i nic dzidzi nie bedzie. ja akurat nie pilam tak duzo przed ciaza jak Ty, tak jedna dziennie i teraz tak kilka razy w miesiacu sie skusze, dzisiaj sobie wlasnie zaserwowalam bo tez mnie strasznie glowa bolala

i ja po wizycie. serce bije ślicznie i mocno, "wszystko pozamykane", wyniki znośne.
usg na 27 marca, żeby sprawdzić, czy Hania się obróciła.
plus 1,5kg przez prawie miesiąc, czyli +3 od wagi startowej;)

reklama
Do góry