reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
Misiochomis gratuluje udanej wizyty.
annte super że z małą wszystko dobrze.
Ja też się obawiam tego ile ta moja Hana będzie ważyć i byle po tatusiu wagę odziedziczyła a nie po mamusi bo on miał tylko 3.100 i 51 cm a ja troszkę więcej no dobra dużo więcej bo ważyłam 4.300 i miałam 57 cm i co jest najlepsze to że Ł to teraz wielkie chłopisko bo ma 190 cm wzrostu i waży 95 kg a ja mam tylko 165 cm no i normalnie moja waga to tak 58-60 kg.Ja codziennie mówię do Hany że niech waży tyle co tatuś przy urodzeniu.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny 4 kg to pikuś (zresztą ja tyle miałam jak się urodziłam). Mój braciszek miał 5 kg:szok:, jeszcze żeby tego było mało moja mama urodziła go sn w 3 godzinki. Jak mnie rodziła to do szpitala poszła na nogach, bo ładna pogoda była i miała niedaleko (mnie urodziła w 2 godzinki). Mam nadzieje że się w nią wdałam bo moja Zośka też jest spora. Aha i moja mama ma 160 cm i jest szczupła :-).

To ja tez się pochwale ;-) Jestem z bliźniąt i my ważyliśmy: 2100 i 2150g, a mierzyliśmy: 49 i 50cm.
Moja mama po dwóch tygodniach ważyła 5kg mniej niz przed porodem :)

Stokrotka, to dziwne ze Ty nie bedziesz miec blizniakow ;-) ale moze nastepnym razem ;-) moja kolezanka ma siostre blizniaczke i tez urodzila 2 dziewczynki :-) my z mezem wazylismy i mierzylismy tak samo przy urodzeniu - 3,6kg i 57cm. on ma teraz 1,92 a ja 1,71 i obecnie wazymy prawie tyle samo :szok: :-) moja mama tez miala latwy porod i mam nadzieje ze mi tez sie uda :-)

To ja tez się pochwale ;-) Jestem z bliźniąt i my ważyliśmy: 2100 i 2150g, a mierzyliśmy: 49 i 50cm.
Moja mama po dwóch tygodniach ważyła 5kg mniej niz przed porodem :)

Stokrotko ja nie byłam z bliźniąt a urodziłam się w terminie o wadze 1900 g i mierzyłam 49 cm:p Moja mama urodziła mnie praktycznie przez sen :p leżała w szpitalu, kazali jej się położyć, jej się przysneło:p i jak przyszli do niej lekarze to się okazało że ja już główkę mam na wierzchu a ona se śpi w najlepsze. Taki poród to jest to :D:D

reklama
Gratuluje udanych wizyt:tak:
Ja jak sie urodzilam wazylam 3800g moj syn tez tyle wazyl, corka 3100g ale ona 2tyg przed terminem cc planowanym:tak: Jak moja mama rodzila to nie wiem,czy szybko jej szlo czy nie:no: Teraz juz sie nie dowiem, chyba ze mi ciocia powie(mamy najstarsza siostra):tak:

Do góry