reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

kilolek - ty jedz normalnie, tylko wyeliminuj pewne rzeczy (np. gotując ziemniaki, makaron czy ryż po prostu ich nie sól), ale życie nie samej sałacie nieeee :no::no::no:
ja zjadam normalne porcje, np. teraz na obiad wsunęłam frytki, tylko ich nie soliłam, do tego kotlet przyprawiony pieprzem i suszonymi ziółkami i zielona sałata. Nie ograniczaj sobie jedzenia!:no:

reklama
Kilolek,jezeli moge sie spytac to co tak wlasciwie jesz?W sensie "dietowo"?

sałatki, ciemny chleb z szybką, otowane warzywa, pieczone mięso, jogurty. To jak na razie. Zobaczymy.
anik czytałam ze nie tylko sól trzeba wyeliminowac ale i ciięższe potrawy. No i jakby dzialało, bo ja znowu tej soli tak duzo nie jadłam zeby po kilku godzinach cisnienie tak spadlo. Ryzu, makaronu i ziemniaków to zwykle nie solę, bo zapominam :-) ale za to jem ciezko, lubie gotowac. A trzeba niestety przynac, ze dietę to mi lekar juz dawno zalecil tylko a sie tak czaiłam :zawstydzona/y:nie myslalalm po prostu ze to sie moze tak skonczyc

Postaraj sie jesc troche ryzu Kilolku.Nie wiem czy w PL jest makaron razowy,ale jezeli znajdziesz to mozesz sie czasem nim delektowac.Ser bialy chudy tez nie byl by zly.No niestety kazde mieso zawiera w sobie wiele tluszczu,nawet to najchudsze :confused2:,ale z niego nie mozesz rezygnowac.
Ulzylo mi czytajac,ze nie jesz tylko np.warzyw ;-)

fiore, tak bede jest takie rzeczy jak ciemny ryż, makaron razowy, chude serki itp po prostu to pierwszy dzien i nie dalo sie zjesc wszystkiego :-)

Good Kilolek,good!
Pytanie lekarskie...a raczej w temacie.Jak sie miewaja Wasze zebra?W sensie bola Was,dretwieja etc?

dusia super ze wiztya udana:tak:
Karolki jak trzeba ciac to niech tna:tak:
paulinka np moj synek dzis cos malo sie rusza ale wiem ze on najbardziej aktywny wieczorem wiec sie nie martwie:tak:Trzymam &&&&& zeby bylo ok:tak:
fiore mnie nie bola zebra,ale boki tzn kosci na bokach:tak:

Moje zebra widzialyscie na fotkach w brzuszkowym,ale od paru tygodni zaczynaja mnie coraz bardziej pobolewac.Wiem,ze niektore z Was walcza z bolem krzyza,a mnie sie na zebra przenioslo,te z prawej strony.Doslownie tuz pod biustem,sa caly czas odretwiale i obolale.Nie zaleznie od pozycji,czy chwili.Odretwienie sie nasila,lub znika.W ciazy z V mialam tez czasem bole zeber,ale nie az takie.Na to nic nie mozna zrobic,wiec nie ma sie nawet co uzalac,tylko zacisnac zeby i do konca poczekac ;-)

reklama
Fiore ja mam podobnie, bolą mnie żebra i wszystkie kości :-D a po nocy wstaje bardziej połamana niż się kładłam

Do góry