reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co Potrafia Nasze Dzieci?!

Podobno dziewczynki zaczynają mówić wcześniej niż chłopcy :)
Majka już mówi ta-ta? super!!! Ja juz się nie moge doczekac aż uslysze jakieś pierwsze słówko ale jak na razie duzż mówi ale tylko po swojemu :)
zazdroszczę :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ola nie ma chęci mówienia po naszemu :-D
Gada dużo... ale po swojemu :sorry2: Czasami jakby wręcz się kłóciła, taka intonacja... Ale dźwięki są fantastyczne :-D Nasłuchać się z T nie możemy :tak:

my jesteśmy na etapie ta ta ta , da da da, i myyyyyyy myyyyyyy, do tego dochodzi dyś :-D i di :-D i "śpiew" coś jak eeeeeeeeuuuuuu myyyy yyyyyyy zawsze jak tylko szczeniaczk uczniaczek zaczyna śpiewać ona też:-D ale raczej dominuje jej własny język zwłaszcza z rana jak się obudzi gada z rybkami przy karuzeli:-D

Gratuluję dzieciaczkowych umiejętności lingwistycznych ;-)
A Dobrusia dzisiaj uniosla dupke w górę, trzęsła nia jakby miała ogon i bujała sie w przód i tył :tak:
wczoraj dałam jej pierwszy raz niekapka, nie wiedziała co z ni zrobić i gryzła rączkę :sorry2::-p:-D ale dzisiaj wypiła już z niekapka 100 ml :tak: i z zamiłowaniem gryzie ustnik ;-):-D

Ostatnia edycja:
A Kuba zaczął dzisiaj na dobre raczkować. Wczoraj jeszcze po 3-4 kroczki i opadał na brzuszek a dzisaj prrzemierzał odległośc z pokoju do kuchni w takim tempie, że w szoku jestem. A jaki był zadowolony że tak szybko się przemieszcza

Widzę, że mobilność naszych dzieciaczków rośnie w błyskawicznym tempie - gratulujemy!!! Lenka jeszcze się nie przemieszcza - nawet nie próbuje, pewnie dlatego, że od urodzenia nienawidzi leżeć na brzuszku i mało ma okazji do ćwiczeń. Od trzech tygodni siedzi za to bardzo pewnie, bez przewracania i strasznie się buntuje, jak ma leżeć.

Gratuluję dzieciaczkowych umiejętności lingwistycznych ;-)
A Dobrusia dzisiaj uniosla dupke w górę, trzęsła nia jakby miała ogon i bujała sie w przód i tył :tak:
wczoraj dałam jej pierwszy raz niekapka, nie wiedziała co z ni zrobić i gryzła rączkę :sorry2::-p:-D ale dzisiaj wypiła już z niekapka 100 ml :tak: i z zamiłowaniem gryzie ustnik ;-):-D
No to po prostu super:tak:. A jaki macie niekapek? Ja już wypróbowałam 2 rodzaje, rozmontowywałam nawet membrankę i ogólnie różne inne cuda robiłam a mały nadal nie chce pić z butelki:no:. Ani wody, ani soczku, ani mleczka...nic!

Gratulacje dla Kubusia. O ile pamiętam to jest chyba pierwszym na serio raczkującym czerwcówkowym dzieciaczkiem:tak:

reklama
Do góry