reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co Potrafia Nasze Dzieci?!

Bartuś, Antoś gratulacje :-)

Dobrusia też śmiga po podłodze do tyłu, a czasem udaje się jej podpełznąć do przodu na zasadzie dziesięć ruchów do tyłu i jeden w przód ;-):-D no i czasem ma pupkę w górze :tak:

reklama
No to ja też się pochwalę. Kuba zasuwa do przodu aż miło. A na dywanie to potrafi utrzymać ciężar ciala na rączkach i nóżkami odepchnąć sie w przód. Takie kicanie mu wychodzi. Na panelach mknie pelzając. I muszę zabezpieczyć szufladę. Bo dwie sobie upodobał i tylko patrzy, żeby się do nich dostać. A i chodzę co chwilę i sprawdzam, czy Kacper nie narozwalal małych rzeczy po podlodze. Bo to tylko chwila nie uwagi.

Marta, Magda gratulacje dla waszych szkrabów.

A i chodzę co chwilę i sprawdzam, czy Kacper nie narozwalal małych rzeczy po podlodze. Bo to tylko chwila nie uwagi.

.
Lego - u nas to zmora. Na szczescie Olek bawi się tylko w swoim pokoju nigdy nie wynosi poza pokój zabawek a Antoś do niego jeszcze nie wędruję a jak ja bawię się z Olkiem to Antos jest w leżaczku

Kacper bawi się w naszym pokoju bo jak kładę Kubę to nie przeganiam go stamtąd. Bo Kuba już śpi z nim w pokoju. No i stąd pełno gratów zawsze leży na podłodze. Chociaż ostatnio o dziwo sprząta jak kończy się bawić. Nie żeby sam z siebie ale już nie bałagani jak kiedyś

Gratuluje wszystkich nowych umiejetnosci!
Maja powoli zaczyna pelzac w przod i w tyl:-)I tez juz zauwazyla kontakty-ale najciekawsze sa dla niej ciemniejsze plamki na drewnianej podlodze-probuje je zlapac;-)

Oleńka już ładnie pełza :-) (niestety ciągle do tyłu :-p), obraca się również wokół własnej osi :-D.
Dziś nas zaskoczyła - leżąc na brzuszku, wyprostowała się na raczkach i uklękła na kolankach(cały brzuszek i pupa w górze). Chyba przygotowuje się do raczkowania i zwiedzania mieszkanka :-D

Gratuluje maluszkowych postępów!!! Nasze dzieciaczki coraz silniejsze :tak:
Mój Bart narazie nie pełza ani do przodu ani do tyłu tylko w kółko ;-)

Ola prostuj nogi w pozycji do raczkowania poza bujaniem do przodu, wygląda jakby robiła pompki.Zaczyna trochę nogę uginać do siedzenia z tej pozycji. W sumie to każdego dnia coś nowego, takie drobiazgi ale cudowne te postępy.

Witam :)
Jestem mama Michałka urodzonego 6 czerwca :)
Fajnie że Was znalazłam... Poczytałam troszke o umiejętnościach Waszych Maluszków :)
I chciałam sie pochwalić że moj Skarbek już od miesiąca sam ślicznie siada a od dwóch tygodni raczkuje :) Na początku tylko po pokoju a teraz zaczyna wyruszac już na zwiedzanie calego mieszkania :)
Pozdrawiam Was gorąco :)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasienka-witaj!No i gratuluje-Twoj synek juz raczkuje!Brawo!

A Majusia ostatnio juz nie mowi ta-ta,tylko teraz ba-ba:-)O mamie chyba zapomniala;-)
Ale za to jak gaworzy!I tak smiesznie zmienia intonacje,jakby sobie z kims rozmawiala,przekomarzala sie:-):-)

Do góry