reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co Potrafia Nasze Dzieci?!

reklama
Gluszku-no to masz malego biegacza w domu ;-)Gratuluje umiejetnosci:-)

U nas Maja zaczela ladnie chodzic za obie raczki oraz mowic mamamamama:-)

Nasz Maciek lubi jak się go prowadza za rączki, a sam spaceruje wzdłuż barierki w łóżeczku lub na narożniku w pokoju. Wie już gdzie są niektóre rzeczy takie jak zegarek, lampa, piłka, pszczółka i pani misia, a także żabka (zabawki) :tak: zaczyna już dostrzegać powiązanie między zrobieniem "pstryk" a zaświeceniem się lampy :tak: ostatnio wyrzuca na podłogę wszystko co ma pod ręką.. mówi przy tym czasem pięknie "bach" ;-) oprócz tego wie co zrobić żebym go wzięła na ręce: stanie w łóżeczku i zaczyna jęczeć, krzywić się i zawodzić.. ja szybko wymiękam bo mąż tak łatwo się nie daje.. jak mu się chce to zrobi "papa" albo pokaże jaki duży urośnie, ale to chyba jest zarezerwowane dla wybranych bo nie zawsze tak zrobi ;-)

Ale się nam ładnie dzieciaczki rozwijają :tak:

My sie dawno nie chwaliłyśmy, to sie pochwalimy ;-)
Dobrusia mówi: tata, mama, baba, dziadzia (najczęściej dadzia), papa, nie nie (ne ne), gili gili (gli gli), cycy (sysy), dzidzi (zidzi), am (mam), daj (da) i naśladuje wszystko co hałasuje mówiąć coś jak tryt, opluwając sie przy tym niesamowicie :-D
robi: tany tany (czasem sobie przy tym śpiewa aaaaaaaaa), papa, brawo, kosi, tulimy, gik, baram buc, cacy, aty, jaka duża i ile ma kłopotów (ale to rzadko)
potrafi wejść na wszystko co jest tak 25 cm wyżej (w tym wdrapać sie na schody), chodzi za rączki, a ostatnio nawet za jedną, sama staje i chodzi już przy czymś wszędzie, czasem się zapomni i zrobi od mebli bez trzymanki kilka kroczków, ale jeszcze stylem rozpaczliwym ;-)

pewnie o czymś zapomniałam, ale to są chyba najważniejsze rzeczy

Wooow,gratulacje dla Dobrusi!:-)Jestem w szoku jak wiele wyrazow potrafi powiedziec!:-)

reklama
Do góry