reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co Potrafia Nasze Dzieci?!

Ale miałam dziś zabawę z Krzysiem:-). Robiłam mu deserek, obierałam jabłka. Mały siedział obok w wózku i patrzył. Co spadły obierki do kosza, to on w smiech...taki głośny i radosny, aż się pokładał. Uwielbiam, jak się tak śmieje:tak:. Obrałam tych jabłek dużo więcej niż potrzebowałam:zawstydzona/y::-):-D.

reklama
Staś juz kilka razy puścił się, jak stał. Ale moim zdaniem to raczej przypadkiem.
No i opanował pozycję klęczącą. Nie bardzo mi się to podoba, bo potem siada na nóżkach, a to niedobre na kolanka. I musze go ciągle sadzać na pupie.

Gratrulacje dla dzieciaczków:-):-)
Kuba też często klęka i pupę ma między nogami na podłodze. I co go poprawię to on i tak swoje. Ale staram się pilnować, bo któraś z Was pisala o ile się nie mylę, że to niedobrze

No i opanował pozycję klęczącą. Nie bardzo mi się to podoba, bo potem siada na nóżkach, a to niedobre na kolanka. I musze go ciągle sadzać na pupie.

Kuba też często klęka i pupę ma między nogami na podłodze. I co go poprawię to on i tak swoje. Ale staram się pilnować, bo któraś z Was pisala o ile się nie mylę, że to niedobrze
Mam dokładnie to samo :sorry2: moje poprawianie nic nie daje :baffled: Pocieszam się tylko że mała wreszcie zaczęła normalnie siadać, więc sama przechodzi z pozycji klęczącej do siadu... O ile się nie mylę Magdziara pisała, że siadanie na klęczkach źle wpływa na stopy... nie wiem czy dobrze pamiętam :zawstydzona/y:

Gratrulacje dla dzieciaczków:-):-)
Akurat to nie ja o tym pisałam, ale wiem, ze jest to rzeczywiście szkodliwe. Szczególnie niedobrze, jeżeli dziecko siedzi w kształt litery W...stopki na zewnątrz, pupa między piętami. Akurat z naszą rehabilitantką jesteśmy na etapie oduczania Krzysia takiego siadania:dry:

Asia, a jak Krzysia oduczacie takiego siadania?? :confused:
Poprawiamy, poprawiamy i jeszcze raz poprawiamy...stopki w przedłużeniu łydek, kolanka i pięty razem. Tylko w ten sposób wolno mu przysiąść na pietach. W tej pozycji też delikatnie uciskam i masuje mu uda, żeby rozciągnąć mięśnie. Ale poza tym ćwiczymy tez różne układy stópek, nóżek, w przyklęku, w wyproście tak, żeby aktywować i rozciągać wszystkie mięśnie. Trochę to skomplikowane i czasami sama po rehabilitaci nie pamiętam wszystkich zaleceń:zawstydzona/y:

reklama
No kochane dziaczki gratulujemy MEGA postepów

no, Michał od wczoraj chodzi za dwie rączki i puszcza sie i stoi juz dłuższą chwile sam bez trzymania. Czekam na ten pierwszy kroczek :-D
No i jak ide z jedzeniem woła am, to juz sie pare razy zdazylo ale nie wiem czy 8,5 miesieczne dziecko moze mówic cos ze zrozumieniem.
Kosi kosi dalej nie robi...

Do góry