reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
Zobaczę, czy w sklepie ze zdrową żywnością można kupić śliwki suszone, bo pewnie nie każdą można dać dziecku, nie może być wędzona tylko suszona w tradycyjny sposób. Wolałabym od czasu do czasu wrzucić do zupki do gotowania z 1 sztukę, bo z kupnymi słoiczkami zbankrutuję.

Dziewczyny, kiedyś pisałyśmy na temat koperku. A ja się zastanawiam, czy mogę zmiksować w zupce surowy koperek czy muszę go ugotować?

Kasia, chyba trzeba go chociaz sparzyc:tak:

sluchajcie, wczoraj makrela zjadla toche mojego jogutu i bardzo jej smakowal, nie wystapila zadna rekcja alergiczna jak narazie. myslicie ze juz mozna podawac maluchom danonki? czy za wczesnie? kupilam dzisiaj jakies owoce z jogurtem hipp ale 5 zl za sloiczek to troche duzo:baffled: a moze to bylby sposob na zjedzenie owocow przez Martyne

lil kate ja tam nie wiem jak z danonkami ale któraś z nas pisała że lekarz pozwolił dawać ale małą ilość :eek: a może mi się wydawało :-p a kaszkę twoja mała jada ? próbowałas do kaszki do dodać troszkę owoców ?

Kasia, chyba trzeba go chociaz sparzyc:tak:

sluchajcie, wczoraj makrela zjadla toche mojego jogutu i bardzo jej smakowal, nie wystapila zadna rekcja alergiczna jak narazie. myslicie ze juz mozna podawac maluchom danonki? czy za wczesnie? kupilam dzisiaj jakies owoce z jogurtem hipp ale 5 zl za sloiczek to troche duzo:baffled: a moze to bylby sposob na zjedzenie owocow przez Martyne
Ja czytałam w jakiejś gazecie (chyba "Dziecko") ze nie wolno dawać takim maluchom jeszcze Danonków. Pytanie zadała mama siedmiomiesięcznego dziecka. Nie pamiętam natomiast od kiedy można. Chyba od roku :confused:

lil kate ja tam nie wiem jak z danonkami ale któraś z nas pisała że lekarz pozwolił dawać ale małą ilość :eek: a może mi się wydawało :-p a kaszkę twoja mała jada ? próbowałas do kaszki do dodać troszkę owoców ?
mi lekarka kazał dawac jedna łyzeczke danonka dziennie jak na razie

ale jak dobrze pamietam to Konrad dostawał od 6 miecha juz non toper danony waniliowe a potem malinowe

a moja mi wczoraj wyrywała kanapke z ręki i spróbowała małą ilosc(tak ciumciała) chleba razowego(skorki) i..........dzis ja wysypało a nic poza tym nie dostał od bardzo dawna?
jak uwazacie czy to moze byc reakcja alergiczna na gluten?

dziewczyny, kupiłam dzisiaj kaszę mannę- taką zwykłą, błyskawiczną. I teraz powiedzcie mi jak mam jej ja podawać- jaką ilość??I dodawać do słoiczkowej zupki???

reklama
Do góry