reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

butelkowe perypetie...

kupilam smoczek trojprzeplywowy avent za pomoca ktrego nizby mozna samemu regulowac przeplyw. testowalyscie to??

bo ja juz mam dosyc pisania mamom i babciom ze do wody i klarownego soku smoczek 1 do mleka i soku gestego 2 a do kaszki 4:nerd:

zobaczymy jak to sie sprawdzi:blink:

reklama
moja w trojprzepływowym to tylko kaszka na 3 i bobofrut na 1lub 2 ale sie ksztusi...
mleko na normalnym 2 i soki klarowe tez 2 innaczej sie dusi i ksztusi jak wiekszy dam
chyba za szybko jak dla niej

a i moja Sara odzuciła całkowicie piers
nie mozna jej wogole włozyc cycka do dzioba ryki , piski i dławienie:-(
a ja pokarm miałam ... ateraz jak od 3 dni wogole nic nie ciagnie zanika:unsure::hmm::sad::crazy::-(

Ja mam zwykły avent z najmniejszą dziurką, którą sama poszerzyłam ( z dziurki zrobiłam kreseczkę). Oli i tak z butli ciągnie tylko Bobofruty, a i tak muszę jej najpierw wycisnąć kilka kropel do buzi, żeby oceniła, że dobre i że warto pociągnąć. Ogólnie to nie można powiedzieć, że lubi butlę, ona ją co najwyżej toleruje.

Agusia, nie martw się, czasem tak bywa. W sumie to dośc długo karmiłaś Sarę, więc zdążyła nałykac się tych przeciwciał :tak:

My z trójprzepływowego smoczka juz długo korzystamy i jest ok. Kaszkę pije Tosia na IIIpoziomie, mleczko na II. Z I nie korzystamy, bo do herbatki i wody ma inna butelkę-ta mniejszą ze smoczkiem nr 2(aventu) a soczki pije z niekapka:-)

a mnie kwu rwiaj soki z zawartoscia marchewki:wściekła/y:
cholera jasna musze pilnowac zeby był odpowiedni smoczek (ten pomaranczowy - taki zafarbowany)bo inaczej inny idzie na straty:wściekła/y:
a niezbyt ładnie wyglada mleko przepływajace przez smoczek po marchewce;-)

Agusia, ja ostatnio tez się wkurzyłam na marchewkowego Bobofruta, bo Tosia sobie po jego wypiciu tak nim chlusnęła że była cała w marchewce. I stweirdziłam, że marchewkom w soczkach mówię nie!!!:-)Ustnik w niekapku ten biały tez mam pomarańczowy...:tak:

a niezbyt ładnie wyglada mleko przepływajace przez smoczek po marchewce;-)
Ale z Ciebie estetka Agusia, ja się tym bym chyba nie przejmowała. Co prawda mleka nie podaję przez smoczek, ale podaję nieraz jasne bobofruty z bananem i smoczek zafarbowany na pomarańczowo marchewką mi absolutnie nie przeszkadza. I całe szczęście, bo mam jeden :-D

Ja też korzystam z trójprzepływowego, na III daję teraz mleczko zagęszczone kaszką, czasem obracam na II jak się dławi. Bobofruty przecierowe też albo tym smoczkiem na II, albo na smoczku z 3 dziurkami. A soczki klarowne na smoczku nr 2.
Ja to się nawet cieszę, że mi smoki zafarbowały od marchewy, bo dzięki temu od razu odróżniam 2 od 3 :cool2:

reklama
Kasiad jakby sie Oliwce tak ulewalo jedzonko,to tez bys narzekala na marchewke...:no:.Dalam malemu zupke i 3 razy go przebieralam,upackal przescieradlo z (falbanka) i 2 kocyki i stos pieluch tetrowych...wszystko pomaranczowe.Mam dosc ulewania !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry