reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
madzia, mala na pewno nie chce jesc prez duza ilosc soku (duzo cukru w owocach"0. zalecana ilosc do 1 roku to TYLKO 10 ml dziennie!!!

Wiki słoczki z królikiem nie przypadły do gustu. Wczoraj z ledwości ząjadla ze 3 łyżeczki. Dzisiaj spróbujemy jeszcze raz, zobaczymy może tylko nie miała ochoty na cokolwiek innego niż mleczko. Oby, bo będę musiała nawet na urlopie stać przy garach:eek: Zupki, które sama gotuję zdecydowanie lepiej jej smakują. Dodaję już mięsko(pierś), ale oczywiście nie królika, bo i skad go wytrzasnąć:sick:

a czemu ja dawałam taka od 4 bananowa do zupki bo była za rzadka ;-):tak:tą i ta mozna więc kupię ta która bedzie i bez gotowania mam :-)

:tak:
Pewnie, że mozna tylko ja jakoś nie myślałam, żeby do zupy dodawać owocowe kaszki. Jak zupka jest za rzadka dodaję misiowy ogródek(kleik ryżowy warzywny) lub kukurydziany, swietnie zagęszczaja i dobrze smakują:tak::-)

Pewnie, że mozna tylko ja jakoś nie myślałam, żeby do zupy dodawać owocowe kaszki. Jak zupka jest za rzadka dodaję misiowy ogródek(kleik ryżowy warzywny) lub kukurydziany, swietnie zagęszczaja i dobrze smakują:tak::-)
Tak, tylko nam chodzi o podanie glutenu, a nie o zagęszczenie zupki.

Kasiad to mi przez sekundą napisali z nutrici
Dzień Dobry,

Dziękujemy za skontaktowanie się z nami. Najprościej jest dodać 1 płaską
łyżeczkę kaszki pszennej BoboVita z bananami lub 2 płaskie łyżeczki
mlecznej
kaszki manny po 9. miesiącu do zupki do ukończenia 5. miesięcy przez
dziecko.:)baffled: nie rozumiem :-D)
Jeśli Pani nie zdąży, to produkty z glutenem wprowadzamy, gdy dziecko
skończy 9 miesięcy.

Chyba ta jest z glutenem i o tą chodzi żeby dodawać

NUTRICIA - Od�ywki dla dzieci i niemowl�t oraz �ywienie kliniczne

Wygląda na to Gosia, że im chodzi o to, że jak nie zdążysz podać glutenuzainm dziecko skończy 5 miesiąc życia to trzeba czekać do 9 :confused:
Ale w artykułach o wprowadzeniu glutenu piszą, że u piersiowcyh dziedi wprowadzić gluten w 5-6 miesiącu a butelkowych zanim skończy w 6 miesiąc. Jeśli się nie zdąży przedskończeniem 6 miesiąca to już należy odłożyć do końca 9 miesiąca.

Chyba się skuszę i podam do zupki tą 8 zbóż. Właśnie Oliwka się obudziła i muszę się na coś zdecydować. Takiej samej pszennej nie mam w tej chwili w domu.

Oliwka po Misiowym Ogródku wymiotuje, nie wiem czemu :confused::confused::confused:
Żeby to było tylko raz, to bym pomyślała, że przypadek.

reklama
a to z hippa mi napisali :-) będą wprowadzać kaszki z glutenem :tak: więc można polować na nie w sklepach :-D;-)

serwis napisał(a):
> Dzień dobry,
> dziękujemy za zainteresowanie produktami HiPP.
> Rzeczywiście w Niemczech jest o wiele więcej produktów Hipp niż w Polsce.
> Staramy się rozszerzyć ofertę polskich sklepów i mamy nadzieję, że uda
> nam
> się wprowadzić na polski rynek także sucharki Hipp. Obecnie wprowadzamy
> nowe
> kaszki (docelowo będzie ich 8), które zawierają nowe zalecenia wiekowe.
> Zaistniałe zmiany spowodował nowy schemat żywienia (kaszki glutenowe
> można
> podawać wcześniej). Mamy nadzieję, że tak bogata oferta kaszek zaspokoi
> oczekiwania konsumentów.

Do góry