reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

No fajnie Gosia, dzięki. Może można dawać faktycznie łyżeczkę. Tez bym tak wolała, bo odejdzie gotowanie łyżeczki kaszki, zawsze łatwiej wsypac łyżeczkę takiej której nie trzeba gotować.

Do sklepu się raczej dziś nie wybiorę jednak. Chyba, że to osiedlowego, ale w takim osiedlowym to wątpię, czy bedzie kaszka w ofercie.

reklama
Pojechałam jednak do Tesco i bez problemu kupiłam tę kaszkę 8 zbóż Bifidus Nestle. Kosztowała coś ok. 7,50 zł.
Teraz czekam na info od Ciebie Gosia ile mozna tej kaszki wsypywac do zupki.

a my dzis sprobowalismy zupe jarzynowa z krolikiem ale chyba srednio smakowalo mamy jeszcze 3/4 sloika na jutro.

od kiedy cycusiowatym maluszkom podaje sie jajko??????????????????????

ja w ogole malo wiem o wprowadzaniu pokarmow naszym maluchom, wiec nie pomoge. Wole polegac na doswiadczeniu innych mam :) z tego forum.

A ja dzisiaj na noc podalam tylko cyca! pieknie zasnal, bez zadnych wzdec i placzow! (nie chwale nocy przed wschodem slonca) zobaczymy jak bedzie wygladala cala noc.

A moze jednak ta kaszka? Odczekam kilka dni i zaczniemy od nowa, zdecydowanie bardziej ostroznie.
Dobranoc mamom! zycze Wam przespanej nocki :))

A ja dzisiaj na noc podalam tylko cyca! pieknie zasnal, bez zadnych wzdec i placzow! (nie chwale nocy przed wschodem slonca) zobaczymy jak bedzie wygladala cala noc.

A moze jednak ta kaszka? Odczekam kilka dni i zaczniemy od nowa, zdecydowanie bardziej ostroznie.

Beza u nas też na razie kaszka nie wchodzi w grę wieczorem:-(. Na początku myślałam, że może nie lubi, zmieniałam smaki, pory podawania - kilka razy przed kąpielą, kilka razy po, ale to nic nie dawało i nie daje:sorry2:. Sprawdziłam, że w ciągu dnia zjada, ale mniej niż jakiegoś dania warzywnego czy owocowego. Wiem też, że zraził się właśnie przez bolący brzuszek po kaszce. Napinał się, kręcił, był niespokojny w nocy. Dlatego na razie poczekam. Za jakiś czas znowu spróbuję, ale nie za wszelką cenę. Nie chce żeby zupełnie się zraził:tak:

dzieki dziewczyny wiec mamy jeszcze czas teraz wprowadzamy miesko sloiczkowe ;-)

ciekawe kiedy moj synek da sobie wprowadzic mleczko butelkowe??????????

Ja już zakupilam słoiczek z mięsem - z królikiem, ale jeszcze się wstrzymam 3 dni, dopóki mała nie zacznie 7 miesiąca.

reklama
Kasiad to mi przez sekundą napisali z nutrici
Dzień Dobry,

Dziękujemy za skontaktowanie się z nami. Najprościej jest dodać 1 płaską
łyżeczkę kaszki pszennej BoboVita z bananami lub 2 płaskie łyżeczki
mlecznej
kaszki manny po 9. miesiącu do zupki do ukończenia 5. miesięcy przez
dziecko.:)baffled:
nie rozumiem :-D)
Jeśli Pani nie zdąży, to produkty z glutenem wprowadzamy, gdy dziecko
skończy 9 miesięcy.

Chyba ta jest z glutenem i o tą chodzi żeby dodawać