reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

zupka jarzynowa gerbera. juz mu nie podaje bo pluje :) za to bardzo smakowalo mu jabluszko. dwie lyzki jagod przed wczoraj -tez gerbera. chrupki flipsy -doslownie kilka i to tyle.

reklama
Beza, może to jagody? Działają zatwardzająco ale chyba nie wzdymająco :confused:
Zobacz czy w zupce jest por - Oli zareagowała bólami brzuszka po porze w zupie.
Najlepiej wybierz się do pediatry, bo jak nie znajdziesz przyczyny, to się zamęczysz, w pracy bedziesz nieprzytomna :baffled:

Dziewczyny chyba od nowa zaczne wprowadzac nowe produkty, ale najpierw zrobie przerwe.
Pomozcie mi, co najpierw mu dac?? Jasiek nie ma zadnych uczulen, rozwija się prawidlowa.
Wazy 9000.
Martwie się, bo wracam do pracy, i musze go przyzwyczic do innego jedzenia jak zostanie z niania. Bo niestety żadna babcia nie może L

Może zacznij od pojedynczych smaków ;-) marchewka itd. a na te kupki i spróbuj dawać troszkę śliwki ja mojej daję jak wiem że kupki nie zrobiła dość długo bo potem się męczy :tak:a po śliwce kupa po pas ;-)

a te sliwki... jak przygotowac? ugotowac czy podawac suszone? ile tego?
kup w sklepie słoiczek hippa śliwka
dużym ułatwieniem na słoiczkach hippa jest to że podpowiadają które smaku powodują że kupka się rozluźnia a które powodują zatwardzenie :tak:

np. śliwka, morela,jabłko,brzoskwinia, gruszki williamsa,jabłka z bananami i brzoskwiniami, jabłka i gruszki to są smaki po których kupka się rozluźni
:tak:
po reszcie albo kupka się zestala albo normalizuje
np. marchew z jabłkiem, czarne jagody z jabłkiem, jabłka z bananami, banany, banany z morelami i banany z brzoskwiniami to są smaki które powodują że kupka się zestala albo normalizuje ;-)

I tak samo można sprawdzic na słoiczkach z zupkami i obiadkami ;-):tak:
i wtedy będziesz wiedzieć co podać by kupka nie była twarda no i zwróć uwagę co ty jesz jak karmisz piersią :tak:a co do chrupek to nie wiem czy lepiej nie dawać jak ma problemy z kupką :no:

Chodzi zapewne o śliwki ze słoiczka.Wystarczy nawet jedna łyżeczka.
A i nie każde dziecko na por żle reaguje.U nas na czarnej liście narazie jest seler.
Zgadza się, Beza, u Twojego synka wcale to nie musiał być por, ale przynajmniej wiesz, że zdarzają się po nim problemy z brzuszkiem. Po selerze u nas akurat nie ma problemów, ale u niektórych dzieci tak. Musisz pojedynczo wprowadzać nowe pokarmy przez kilka dni i obserwować reakcję synka - reakcja może wystapić po 3 dniach nawet, więc bezpiecznie jest wprowadzać nowy proodukt co 3-5 dni.

Szanowna Pani,
Dziekujemy za wiadomosc i zainteresowanie produktami naszej firmy.
W odpowiedzi na Pani pytanie pragniemy poinformowac, ze faktycznie kaszka 8 zboz jest przeznaczone dla dzieci powyzej 9 miesiaca i jest to zwiazane nie tyle z obecnoscia samego glutenu, ale z jego iloscia.
Faktycznie dzieciom od 5 miesiaca mozna juz zaczac wprowadzac gluten, ale sa to tak minimalne ilosci (ok- 2-3g czyli pół łyzeczki kaszy manny) na caly dzien, ze raczej trudno jest znalezc na rynku gotowy produkt z tak mala zawartoscia glutenu.

reklama
Kasiad zadałam jeszcze pytanie czy można dodać np.łyżeczke tej kaszki do mleka czy to nie bedzie za duza ilość tego glutenu ;-) bo na porcje jaka tam pisze przypada więcej niż 5 miesięczne może dostać to może łyżeczka będzie akurat :confused:

Do góry