reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
Oj żebyś wiedziała.Już mnie szlag trafia,ale muszę próbować,zeby sie dowiedziec,czy go coś nie uczula.Ale potem jak patrzę jak się męczy i drapie to ryczę i mam wyrzuty sumienia....Czuje sie jak oprawca.....:no:
znam to uczucie....:-(Hubek teraz nic nie je, i tylko na mleku jest,a i tak czasem ma napady swędzenia no i skóra nie jest idealna...:wściekła/y:i ostatnio mam załamke, bo to juz rok trwa.....i nie daje rady czasem i wtedy też siedze i ryczę:-(

ale trzeba wierzyć, ze wszystko będzie ok w końcu!!

znam to uczucie....:-(Hubek teraz nic nie je, i tylko na mleku jest,a i tak czasem ma napady swędzenia no i skóra nie jest idealna...:wściekła/y:i ostatnio mam załamke, bo to juz rok trwa.....i nie daje rady czasem i wtedy też siedze i ryczę:-(

ale trzeba wierzyć, ze wszystko będzie ok w końcu!!
To fakt,trzeba miec nadzieje.Kuba juz miał ładną skórkę,no i musiałam spróbować nowy produkt,dla jego dobra,a tu znowu swędzenie,nieprzespane noce.Już wiem,ze to potrwa parę dni zanim zejdzie.U nas widzę poprawę,ale tka niecierpliwa jestem,juz bym chciała,żeby z tego wyrósł,o ile jest to możliwe.
Kuba cos sie ślini,a przy ząbkowaniu wszelkie alergie się nasilaja,wiec moze to ząb?

No i Kube wysypało.Pod brodą i na rączce tradycyjnie.
Ryba?Albo przecier pomidorowy?
Odstawimy i sie zobaczy.:no::szok:

moja tez wysypało
pod broda , za uchem i poliki
ja obstawiam ser zółty

czy po mannej moze (wiem gluten- biegunka) byc wysypka jesli uczulone na zboża?
Oli też znowu wysypana :-( Wczoraj na śniadanie był twaróg ze szczypiorkiem. Chyba wróciłyśmy do punktu wyjścia z nietoleracją białka krowiego :-:)wściekła/y: Normalnie załamać się można.
I co tu takiemu dziecku dawać do jedzenia na chleb :confused: Wiecznie szynki i jajka :confused:

Agusia, mój Damian był m. in. uczulony na mąkę pszenną i robiły mu się liszajowate zmiany na uszach, ale nie wiem czy to od mąki, bo na wiele innych produktów też był uczulony.

Okazuje się, że moje dzecko uwielbia cytryny :tak: Przybiega co chwilę, otwiera buzię, żeby je wdusić sok do buzi i wcale się nie kwasi :-D

Okazuje się, że moje dzecko uwielbia cytryny :tak: Przybiega co chwilę, otwiera buzię, żeby je wdusić sok do buzi i wcale się nie kwasi :-D
To bardzo dobrze :tak:

A Jenni wysypalo policzki i skronie :baffled: obstawiam danonki brzoskwiniowe bo jadla tylko to i spagetti ze sloiczka ktory napewno jej nieuczula bo je go od 4 miesiecy

A ja jeszcze nie dawalam,nie przyszlo mi do glowy...Nuska,nie karmisz juz Julaska???:szok:

reklama
Kuba dziś wcinał obiad,aż miło.Do obiadku(zupki na indyku) dostał tez fasolke i brukselkę,uwielbia takie danie.:-D
Uczulenie troszke zelżało,uff,nareszcie.:tak:
Z oczywistych powodów nie daje Kubie masła,tylko oliwę tak na oko do zupki.No i mam pytanie ile tej oliwy dajecie(albo masła)?,bo nie wiem,czy mu nie dawac więcej teraz(do tej pory łyżeczka),w końcu rośnie i porcje sie zwiekszają(teoretycznie,bo w praktyce to różnie bywa).:tak:

Do góry