reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
U nas
rankiem 210 ml wody+7 miarek mleka
wieczorem 240 ml wody+ 8 miarek mleka

poza tym kaszka mleczno ryżowa lub mleczno pszenna idzie na podwieczorek, różna, czasem z dodatkiem świeżych owoców, czasem samą, to tak koło 17
do południa sporą kromkę chleba, i tu dowolność smaku, z serem, szynką, jajkiem, twarożkiem, czasem parówka...to miedzy 10 a 11
a ok 14 obiadek - to co my jemy, zazwyczaj...

w miedzy czasie chrupasi, danonek, duuuuuuuzo herbatki lub soku

nie ma pojecia, nigdy nie liczyłam
zawsze biore po 4 sztuki
SARA wypija 2 razy po 210 wody + 7 łyzek mleka=ZAWSZE tyle, nigdy wiecej/ mniej
policz:-p
Hmmm....tak tylko pytam.Nam zapisuje lekarka po 3 puszki(twierdzi,że więcej naraz nie może)i ciekawa jestem ile nam zejdzie jak już nie będę karmić piersią.Już teraz co około trzy tygodnie biegam po receptę.:szok:No wiec z tym mlekiem cała akcja,zanieść książeczkę,odebrać,zanieśc do apteki,czekać aż zamówią(bo na stanie nie ma,)odebrać mleko(a czasem jest tylko jedna puszka,więc za tydzien biegam znowu)i tak w kółko.

ja kupuje najczescie na starowiejskiej(8.90)
jak nie dzis to na jutro jest na bank
zawsze biore po 4 bo mi sie nie chce wiecej dzwigac a nie dlatego ,ze nie moze:baffled:
pyta sie mnie: ile puszek:eek: chce

Hmmm....tak tylko pytam.Nam zapisuje lekarka po 3 puszki(twierdzi,że więcej naraz nie może)i ciekawa jestem ile nam zejdzie jak już nie będę karmić piersią.Już teraz co około trzy tygodnie biegam po receptę.:szok:No wiec z tym mlekiem cała akcja,zanieść książeczkę,odebrać,zanieśc do apteki,czekać aż zamówią(bo na stanie nie ma,)odebrać mleko(a czasem jest tylko jedna puszka,więc za tydzien biegam znowu)i tak w kółko.

o rany..ale numer....ja to zawsze kupuje powyżej 6 pudełek na raz, tyle, ze nie na receptę...i nie wiem na ile starcza....pudełko 350 gram gdzieś na 5 dni, czasem krócej, jak więcej zje, a do tego te miarki rosną z wiekiem:laugh2::baffled::confused2::confused2:

ja kupuje najczescie na starowiejskiej(8.90)
jak nie dzis to na jutro jest na bank
zawsze biore po 4 bo mi sie nie chce wiecej dzwigac a nie dlatego ,ze nie moze:baffled:
pyta sie mnie: ile puszek:eek: chce
Ja tez kupuje na Starowiejskiej,dosyc tanio mi liczą.Ale dwa razy mi sie zdarzyło,że tego mleka nie było pomimo zamawiania.Mówili,że problem w hurtowni czasem z tym mlekiem.I dwa razy dostałam tylko jedną puszkę,a po kolejne dreptałam za dwa dni.Dobrze,ze kupuję na zapas.
To ja pójdę teraz do innej lekarki i poproszę o więcej puszek mleka,bo coś mnie kantują chyba.:tak:A płaciłam 24 zł. a teraz 20.40 zł.

Ja Nutramigenu biorę zawsze 10 puszek na recepcie i od razu wszystko wykupuję zeby mieć spokój na na jakiś czas.
Ale Milenka ostatnio mniej mleczka coś zaczęła pić... i bardzo twarde kupki robiła, próbowałam sliwki podawać ale nie działało. W końcu znalazłam wyjście - Frutapura 1 kubeczek do mleka (150ml wody + 5 miarek) i po takiej kolacji na drugi dzień kupka jest normalna.

reklama
Dziś otwarłam słoiczek "taaki duży" i chyba to był pierwszy słoiczek co mi smakował jak spróbowałam odrobinkę :-D a Emilka nim pluła i znów jadła na kilka razy :sorry:

Do góry