reklama
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
Trzymajcie kciuki,bo dziś testujemy rybkę w obiadku.Oby nie było reakcji alergicznej.
trzymamy mocno kciuki powodzenia!!
trzymamy trzymamy zeby sie udałotrzymamy mocno kciuki powodzenia!!
Oliwieczka
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Pani doktor powiedziala że dziecko które skończyło 1 roczek powinno dostawać tylko 2 butelki mleka po 200ml.- reszta posiłki bezmleczne, nam pediatra mówił o trzech...to juz nie wiem kogo słuchać
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
My na recepie na mleko mamy napisane 3x200ml.Pani doktor powiedziala że dziecko które skończyło 1 roczek powinno dostawać tylko 2 butelki mleka po 200ml.- reszta posiłki bezmleczne, nam pediatra mówił o trzech...to juz nie wiem kogo słuchać
A czytałam,że dziecko po roczku powinno wypijać 500ml mleka dziennie.
Trzymajcie kciuki,bo dziś testujemy rybkę w obiadku.Oby nie było reakcji alergicznej.
my również trzymamy
Pani doktor powiedziala że dziecko które skończyło 1 roczek powinno dostawać tylko 2 butelki mleka po 200ml.- reszta posiłki bezmleczne, nam pediatra mówił o trzech...to juz nie wiem kogo słuchać
Oliwieczka u mnie na mleku pisze 2-3 posiłki to powinno być mleko
Emila i tak nie pije tyle(200ml) rano wypiła 5ml jajecznicy nie chciała może z ćwiartkę z jednego jajka zjadła danonka zjadła 1 i może z ćwierć skibki chleba
Oliwieczka
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Zosia tez czasami zje więcej a czasami mniej, ale popatrz jaka jest między nimi rożnica w kgmy również trzymamy
Oliwieczka u mnie na mleku pisze 2-3 posiłki to powinno być mleko
Emila i tak nie pije tyle(200ml) rano wypiła 5ml jajecznicy nie chciała może z ćwiartkę z jednego jajka zjadła danonka zjadła 1 i może z ćwierć skibki chleba
Nam pediatra mówiła, że 500 ml mleczka, ale my ostatnio pijemy więcej. Gdybym miała przestrzegać ściśle zaleceń ad żywienia, to już dawno bym osiwiała, albo wylądowała w Tworkach. Michał miewa dni, że oprócz sinlacu (punkt stały, zawsze wsuwa 150-200ml) nie zje prawie nic - tzn daję mu różne rzeczy, a on zje łyżeczkę zupy, dwa razy skrobnie zębami jabłuszko, zje 2 gryzki chleba i tyle. Następnego dnia za to wsuwa wszystko, jak leci. Kiedyś przez tydzień jadł mleczko i banany, bo nic innego nie smakowało. Ale stwierdzam, że zwykle w ciągu tygodnia średnią normę zje, więc chyba będzie ok. Waży dobrze, a ja też pamiętam, jak w dzieciństwie żywiłam się przez kilka tygodni twarożkiem, kilka następnych - jajecznicą, potem smażoną kiełbasą...
reklama
Tycia
Mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
Konrad genralnie lubi wszystko.Nieraz jak juz nie chce,to zdejmuje sobie jedzonko z jezyka i mi podaje.Jak tylko widzi nasze talerze,to od razu robi sie głodny;-).
Nie wiem ile wazy,dawno tego nie sprawdzalismy.Mial za soba jednak kilkudniowa biegunke bez apetytu i wtedy wyraznie schudl.Teraz jednak nadrobil,ale jest szczuply.
Co do mleka,to Konrad ostatnio je piers wlasnie ze3- 4 razy na dobe.Przestalam mu juz proponowac piers w dzien,bo ma w nosie.Nie zamierzam sie wiec narzucac;-).Za to po kapieli chcetnie chwyta piers,wyrzuca nawet smoka;-).
Babcia mi caly czas marudzi,ze powinnam mu podawac mleko,a ja jej tlumacze,ze przeciez dostaje moje...Sarszym ludziom trudno zrozumiec to nasze naturalne karmienie,bo kiedys w wiekszosci przypadkow dziecko dostawalo mleko od krowki.
Nie wiem ile wazy,dawno tego nie sprawdzalismy.Mial za soba jednak kilkudniowa biegunke bez apetytu i wtedy wyraznie schudl.Teraz jednak nadrobil,ale jest szczuply.
Co do mleka,to Konrad ostatnio je piers wlasnie ze3- 4 razy na dobe.Przestalam mu juz proponowac piers w dzien,bo ma w nosie.Nie zamierzam sie wiec narzucac;-).Za to po kapieli chcetnie chwyta piers,wyrzuca nawet smoka;-).
Babcia mi caly czas marudzi,ze powinnam mu podawac mleko,a ja jej tlumacze,ze przeciez dostaje moje...Sarszym ludziom trudno zrozumiec to nasze naturalne karmienie,bo kiedys w wiekszosci przypadkow dziecko dostawalo mleko od krowki.