reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Trzymajcie kciuki,bo dziś testujemy rybkę w obiadku.Oby nie było reakcji alergicznej.

reklama
Pani doktor powiedziala że dziecko które skończyło 1 roczek powinno dostawać tylko 2 butelki mleka po 200ml.- reszta posiłki bezmleczne, nam pediatra mówił o trzech...to juz nie wiem kogo słuchać:baffled:

Pani doktor powiedziala że dziecko które skończyło 1 roczek powinno dostawać tylko 2 butelki mleka po 200ml.- reszta posiłki bezmleczne, nam pediatra mówił o trzech...to juz nie wiem kogo słuchać:baffled:
My na recepie na mleko mamy napisane 3x200ml.:tak:
A czytałam,że dziecko po roczku powinno wypijać 500ml mleka dziennie.:tak:

Trzymajcie kciuki,bo dziś testujemy rybkę w obiadku.Oby nie było reakcji alergicznej.

my również trzymamy :tak::-D

Oliwieczka u mnie na mleku pisze 2-3 posiłki to powinno być mleko :tak:

Emila i tak nie pije tyle(200ml) rano wypiła 5ml :baffled: jajecznicy nie chciała może z ćwiartkę z jednego jajka zjadła :no: danonka zjadła 1 i może z ćwierć skibki chleba :sorry:

my również trzymamy :tak::-D

Oliwieczka u mnie na mleku pisze 2-3 posiłki to powinno być mleko :tak:

Emila i tak nie pije tyle(200ml) rano wypiła 5ml :baffled: jajecznicy nie chciała może z ćwiartkę z jednego jajka zjadła :no: danonka zjadła 1 i może z ćwierć skibki chleba :sorry:
Zosia tez czasami zje więcej a czasami mniej, ale popatrz jaka jest między nimi rożnica w kg

Nam pediatra mówiła, że 500 ml mleczka, ale my ostatnio pijemy więcej. Gdybym miała przestrzegać ściśle zaleceń ad żywienia, to już dawno bym osiwiała, albo wylądowała w Tworkach. Michał miewa dni, że oprócz sinlacu (punkt stały, zawsze wsuwa 150-200ml) nie zje prawie nic - tzn daję mu różne rzeczy, a on zje łyżeczkę zupy, dwa razy skrobnie zębami jabłuszko, zje 2 gryzki chleba i tyle. Następnego dnia za to wsuwa wszystko, jak leci. Kiedyś przez tydzień jadł mleczko i banany, bo nic innego nie smakowało. Ale stwierdzam, że zwykle w ciągu tygodnia średnią normę zje, więc chyba będzie ok. Waży dobrze, a ja też pamiętam, jak w dzieciństwie żywiłam się przez kilka tygodni twarożkiem, kilka następnych - jajecznicą, potem smażoną kiełbasą...

reklama
Konrad genralnie lubi wszystko.Nieraz jak juz nie chce,to zdejmuje sobie jedzonko z jezyka i mi podaje:-D.Jak tylko widzi nasze talerze,to od razu robi sie głodny;-).
Nie wiem ile wazy,dawno tego nie sprawdzalismy:no:.Mial za soba jednak kilkudniowa biegunke bez apetytu i wtedy wyraznie schudl.Teraz jednak nadrobil,ale jest szczuply.

Co do mleka,to Konrad ostatnio je piers wlasnie ze3- 4 razy na dobe.Przestalam mu juz proponowac piers w dzien,bo ma w nosie.Nie zamierzam sie wiec narzucac:-D;-):-D.Za to po kapieli chcetnie chwyta piers,wyrzuca nawet smoka;-).
Babcia mi caly czas marudzi,ze powinnam mu podawac mleko,a ja jej tlumacze,ze przeciez dostaje moje...:-DSarszym ludziom trudno zrozumiec to nasze naturalne karmienie,bo kiedys w wiekszosci przypadkow dziecko dostawalo mleko od krowki:sorry::sorry:.

Do góry