reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Muszę się pochwalić, że skończyliśmy cycolenie:-) W piątek wieczorem stwierdziłam, że skoro są ferie, to mogę się nie wyspać, najadłam się żółtego sera, żeby nie mieć odwrotu i to była pierwsza noc bez cyca. W porze pierwszej pobudki cycusiowej Michaś bardzo protestował, płakał, przez godzinę go nosiłam i lulałam (moje słodkie 10,5kg bobasa:-p), ale to był jedyny protest:tak:. Tylko czuję się jak Pamela Anderson - biust rozmiar XL do tej pory;-)Musiałam trochę odciągać, bo bolało dość mocno, nie mogłam Misia przytulić, więc zanik laktacji się przedłuża. Cóż, za to mogę jeść WSZYSTKO!!!!!!!!!!!!!! Obym tylko nie przytyła teraz 5 kg w ciągu tygodnia:-p

reklama
czyli bardzo radykalnie podeszłaś do sprawy, może dzięki temu ci się uda. U nas ograniczanie cycusia trwa, ale stoję w miejscu, bo 2 razy w dzień dostaje przed drzemkami i niestety w nocy, nawet nie wiem ile razy

czyli bardzo radykalnie podeszłaś do sprawy, może dzięki temu ci się uda. U nas ograniczanie cycusia trwa, ale stoję w miejscu, bo 2 razy w dzień dostaje przed drzemkami i niestety w nocy, nawet nie wiem ile razy

Ja od 3 tygodni ograniczałam i Misio b. po męsku to znosił:tak:. Najpierw ograniczyłam od karmienia na żądanie (czyli z 5 razy dziennie + noc:szok:) do jednego cyca w ciągu dnia i ile chciał od kąpieli do wstania rano, potem przestałam karmić po kąpieli, nauczyliśmy się zasypiać bez cyca, przez jakiś tydzień jadł tylko w nocy (też nie wiem, ile razy, ale ze 3 -4 co najmniej:-p), a teraz skończyliśmy na amen. Ale przyznaję - b. mi ułatwiło to, że Michałek nie bardzo się upominał już o cycusia, chyba po prostu dorósł:tak: Gorzej zniósł to Jarek - Michaś płakał tej pierwszej nocy, a on się irytował - no daj mu tego cyca, dziecko będziesz tak męczyć itp:angry::-p:tak:

Super Ol,ze łatwo poszło.
Miska,a nie probowalas dac malej zjesc cos innego przed spaniem i potem usypiac bez piersi?U mnie Konrad od kilku dni zaspia sam(bez cycusia) wlasnie po obiadku.Dawalam mu piers,ale byl najedzony i nie chcial.Generalnie Konrad coraz bardziej ogranicza piers.Zeby nie mial uczulenia na mleko,to pewnie juz bysmy skonczyli karmienie...A tak jeszcze troche ssie,glownie przed snem i w nocy:tak:

No u nas też do przodu ograniczanie cycusia.Raz w dzień i raz w nocy.I wsio!:tak:No ale u nas też smoczek jest niezbędny przy usypianiu,a potem ląduje za łóżeczkiem najczęściej i do rana niepotrzebny:-D

reklama
Kondzio jest chyba bardziej uzalezniony...Czesto w nocy jak nie ma smoczka w buzi,to chociaz trzyma go w raczce;-)

Do góry