Muszę się pochwalić, że skończyliśmy cycolenie:-) W piątek wieczorem stwierdziłam, że skoro są ferie, to mogę się nie wyspać, najadłam się żółtego sera, żeby nie mieć odwrotu i to była pierwsza noc bez cyca. W porze pierwszej pobudki cycusiowej Michaś bardzo protestował, płakał, przez godzinę go nosiłam i lulałam (moje słodkie 10,5kg bobasa), ale to był jedyny protest. Tylko czuję się jak Pamela Anderson - biust rozmiar XL do tej pory;-)Musiałam trochę odciągać, bo bolało dość mocno, nie mogłam Misia przytulić, więc zanik laktacji się przedłuża. Cóż, za to mogę jeść WSZYSTKO!!!!!!!!!!!!!! Obym tylko nie przytyła teraz 5 kg w ciągu tygodnia
reklama
Miśka 5
Mamy lutowe'07
czyli bardzo radykalnie podeszłaś do sprawy, może dzięki temu ci się uda. U nas ograniczanie cycusia trwa, ale stoję w miejscu, bo 2 razy w dzień dostaje przed drzemkami i niestety w nocy, nawet nie wiem ile razy
czyli bardzo radykalnie podeszłaś do sprawy, może dzięki temu ci się uda. U nas ograniczanie cycusia trwa, ale stoję w miejscu, bo 2 razy w dzień dostaje przed drzemkami i niestety w nocy, nawet nie wiem ile razy
Ja od 3 tygodni ograniczałam i Misio b. po męsku to znosił. Najpierw ograniczyłam od karmienia na żądanie (czyli z 5 razy dziennie + noc) do jednego cyca w ciągu dnia i ile chciał od kąpieli do wstania rano, potem przestałam karmić po kąpieli, nauczyliśmy się zasypiać bez cyca, przez jakiś tydzień jadł tylko w nocy (też nie wiem, ile razy, ale ze 3 -4 co najmniej), a teraz skończyliśmy na amen. Ale przyznaję - b. mi ułatwiło to, że Michałek nie bardzo się upominał już o cycusia, chyba po prostu dorósł Gorzej zniósł to Jarek - Michaś płakał tej pierwszej nocy, a on się irytował - no daj mu tego cyca, dziecko będziesz tak męczyć itp
Tycia
Mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
Super Ol,ze łatwo poszło.
Miska,a nie probowalas dac malej zjesc cos innego przed spaniem i potem usypiac bez piersi?U mnie Konrad od kilku dni zaspia sam(bez cycusia) wlasnie po obiadku.Dawalam mu piers,ale byl najedzony i nie chcial.Generalnie Konrad coraz bardziej ogranicza piers.Zeby nie mial uczulenia na mleko,to pewnie juz bysmy skonczyli karmienie...A tak jeszcze troche ssie,glownie przed snem i w nocy
Miska,a nie probowalas dac malej zjesc cos innego przed spaniem i potem usypiac bez piersi?U mnie Konrad od kilku dni zaspia sam(bez cycusia) wlasnie po obiadku.Dawalam mu piers,ale byl najedzony i nie chcial.Generalnie Konrad coraz bardziej ogranicza piers.Zeby nie mial uczulenia na mleko,to pewnie juz bysmy skonczyli karmienie...A tak jeszcze troche ssie,glownie przed snem i w nocy
Miśka 5
Mamy lutowe'07
pewnie, że próbowałam, bez cycusia nie chce usnąć, choćby właśnie obiad zjadła.
Miśka 5
Mamy lutowe'07
Spróbuję teraz po południu nie dać jej cyca przed druga drzemką, pewnie bedzie ryk straszny, ale trzeba pójśc o krok dalej
reklama