reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Oj to ja też poczekam z tymi brokułami w takim razie.:confused2:

A nie wiecie jak dużo kaszki na dzień taki szkrab może dostać? Ja Milence nie daję w takich proporcjach jakie są na opakowaniu, bo to byłoby bardzo gęste i musiałaby jeść łyżeczką. No i boję się że dostałaby po takim gęstym jedzonku zatwardzenia.
Dodaję jej ze 2 razy na dzień po łyżce kaszki do mleka, mleko jest wtedy gęściejsze ale wciąż na tyle płynne, że pije je ze smoka.
Co do słoiczków, to na razie podaję tylko jabłko i marchewkę w ilości pół słoiczka a po nim mleczko.. może jutro podam zupkę jarzynową :tak:

reklama
moja Ala cały czas na mym mikrym cycu;),ale się najada.każdy mnie pyta czy karmię piersią i bardzo ma zdziwiona minę patrząc na rozmiar mojgo biustu,jak powiem,że tak;))).jeszcze jej nic dodatkowo nie dawałam,ale w poniedzialek za tydzień kończy 4 m-ce,to chyba mogę jej juz dac jakiś deserek?dzis kupiłam z gerbera jabłko i jabłko z marchewką,no i soczek jabłkowy z białymi winogronami.poradźcie coś proszę

W tych nowych zaleceniach radza podac najpier zupke jarzynowa.Mozesz podac malej najpierw jabluszko.Przez 48 godzin moze byc otwarte,to zapewne starczy na 3 dni.Reszte zje mamusia;-):tak:.Jak nic sie nie bedzie dzialo,to mozesz podac jabluszko z marchewka.To dzieciaki lubia chyba bardziej:-):tak:

moja Ala cały czas na mym mikrym cycu;),ale się najada.każdy mnie pyta czy karmię piersią i bardzo ma zdziwiona minę patrząc na rozmiar mojgo biustu,jak powiem,że tak;))).jeszcze jej nic dodatkowo nie dawałam,ale w poniedzialek za tydzień kończy 4 m-ce,to chyba mogę jej juz dac jakiś deserek?dzis kupiłam z gerbera jabłko i jabłko z marchewką,no i soczek jabłkowy z białymi winogronami.poradźcie coś proszę

Czytałam, że u cycusiowych dzieci nie zaczyna się od owoców tylko od warzyw. Ja uważam, że najbezpieczniej jest podać najpierw samą marchewkę - Gerber produkuje taką w maleńkich słoiczkach 80 g, ja taki pierwszy słoiczek podzieliłam na 3 razy.

:tak: ja zaczęłam od owoców i małej się odparzył tyłek od kwasu :wściekła/y: juz prawie nie ma śladu jak zamieniłam słoiczki na warzywne :tak: jeśli pupa jej się przyzwyczai do zmiany diety to dopiero wprowadzę owoce ;-)

A ja przed wyjazdem zjadłam Zosieńkowe jabłko chyba to był gerberek zjadłam prawie cały słoiczek bo szkoda mi było wyrzucać i wiecie musiałam szukać prędko apteki zeby sobie cos kupic na wstrzymanie :szok::confused2: wiecej tego jadła nie będę :zawstydzona/y:

ja robie kaszke gesta bo podaje tylko łyzeczka
po co dawac smoka z butli jak umie łyzeczka jesc a potem bede odzwyczjac?! napewno nie :wściekła/y:
tak postanowiłam :-p
Konrad dostawał z butli wszystko co mleczne i jak trzeba było odstawic to on pluł bo mleko to tylko kojarzyło mu sie z butla :tak:

reklama
agusia ja też dziś dałam łyżeczką gęstą kaszkę:tak: przynajmniej sie uczy ładnie jeść ;-)wcześniej dawałam z butli ale z minimalną ilością kaszki żeby się nie męczyła na tym smoku :tak: ale z nią nie mam żadnych problemów co jej dam czy z piersi czy z butli czy z łyżeczki zjada wszystko :tak:

Do góry