reklama
Patri
Mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
W jednej z ksiazek napisano, zeby dzieciom dawac stałe pokarmy dopiero gdy pewnie siedzą...
Co do kupki, wiem ze w tym byl problem bo tak bylo tez ostatnio, jak tylko rozrzedzialam mleczko to 4 wielkie kupy zrobila, konsystencji troche gestrzej niz musztardy, ale nie byla to tępa pasta! Poza tym czopek nie podzialal od razu, tylko po 8 godzinach!!!!!!!!!!!!!!!!
Poczyatm jeszcze na temat wciaskania w dzieci roznych rzeczy, na moj gust nie jest jeszcze gotowa, tymbardziej jesli ma problem z brzuszkiem.
Co do kupki, wiem ze w tym byl problem bo tak bylo tez ostatnio, jak tylko rozrzedzialam mleczko to 4 wielkie kupy zrobila, konsystencji troche gestrzej niz musztardy, ale nie byla to tępa pasta! Poza tym czopek nie podzialal od razu, tylko po 8 godzinach!!!!!!!!!!!!!!!!
Poczyatm jeszcze na temat wciaskania w dzieci roznych rzeczy, na moj gust nie jest jeszcze gotowa, tymbardziej jesli ma problem z brzuszkiem.
Jak mała odmawia jedzenia, to pewnie trochę możes poczekac, chodziło mi o to, że nie można w nieskończoność czekać. Z tą książką to trochę dziwna sprawa, nie słyszałam o czyms takim. Niektóre dzieci siadają dopiero w 8 miesiącu. Porozmawiaj z pediatrą na ten temat, może można czekać dłużej, ale ja czytałam to co pisałam wcześniej.
Oliwce też nie smakowało jabłuszko, więc dałam jej zupkę, na poczatek marchewkę i bardzo jej smakuje. Jakbłuszko ze słoika nie wiem czemu jej bardziej podchodzi niż świeże starte, chociaż było bardzo słodkie.
Oliwce też nie smakowało jabłuszko, więc dałam jej zupkę, na poczatek marchewkę i bardzo jej smakuje. Jakbłuszko ze słoika nie wiem czemu jej bardziej podchodzi niż świeże starte, chociaż było bardzo słodkie.
karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
dziewczyny, jesli chodzi o czestotliwosc kupki to moja Milenka je cyca a kupke robiła rzadko. czasami raz na tydzien. dopiero jak przestalam brac witaminy Feminatal N (dla kobiet w ciazy i dla karmiacych piersia) to mala zaczela robic kupke codziennie i to bez problemów (jak bylo wczesniej). jeszcze jeda rzecz co do tych witamin. zawieraja one jod, prawdopodobnie przez co moja mała miała podwyzszone hormony tarczycy. moja pediatra byla zaskoczona ze ginekolog polecił mi te witaminy, tym bardziej ze na pomorzu jodu nie brakuje.
Miśka 5
Mamy lutowe'07
Bibinka, ja przez cała ciążę i teraz jak karmię małą biorę Prenatal. Wiktoria robi kupki codziennie i od poczatku nie było z tym problemu.Raz albo dwa razy dziennie bez stękania:-)
reklama