reklama
agusia9915
Matka wariatka
a mi jeszcze jedna porcja została;-)
Oli dziś na śniadanie dostała połówkę cienkiej skibki bez skórki posmarowaną połową żółtka roztartą z odrobiną masełka (mniej niż połową płaskiej łyżeczki). Smakowało jej, ale i tak całej nie zjadła, było jej za dużo, pomimo, że ostatnie jedzenie (cyca) jadła 3 godziny wcześniej.
Nie chciałam dawać jej jogurtu ani twarożku z owocami ze słoiczka, bo wczoraj na noc dałam jej kaszę pszenno-mleczną z bananami i kawałkami sucharków i nie chciałam przesadzić z białkiem krowim. Ale muszę powiedzieć, że wszelkie kaszki inne niż sinlac je Oliwka dużo gorzej, nie smakują jej aż tak bardzo i zjadła tylko połowę porcji.
Nie chciałam dawać jej jogurtu ani twarożku z owocami ze słoiczka, bo wczoraj na noc dałam jej kaszę pszenno-mleczną z bananami i kawałkami sucharków i nie chciałam przesadzić z białkiem krowim. Ale muszę powiedzieć, że wszelkie kaszki inne niż sinlac je Oliwka dużo gorzej, nie smakują jej aż tak bardzo i zjadła tylko połowę porcji.
Jasiek też ostatnio mniej je, ale to pewnie z powodu kataru, chociaż już jest znaczna poprawa!
Dzisiaj się strasznie męczył w nocy. Wyrodna matka ze mnie, napiłam się piwka. Nie piję zazwyczaj gazowanego, ale tak mi się pić zachciało... no i mieliśmy nockę z głowy. Rano napił się ziółek jak poszła kupa.....rzadka i zielona i baaardzo duża. ale na szczęście, że w ogóle była!
Dzisiaj się strasznie męczył w nocy. Wyrodna matka ze mnie, napiłam się piwka. Nie piję zazwyczaj gazowanego, ale tak mi się pić zachciało... no i mieliśmy nockę z głowy. Rano napił się ziółek jak poszła kupa.....rzadka i zielona i baaardzo duża. ale na szczęście, że w ogóle była!
A jesteś pewna, że to po piwie Ja też czasem się piwa napiję (co prawda staram się pić jak młoda pójdzie spać na noc, ale zdarzyło mi się w czasie dnia też) i Oli nie ma żadnych problemów z brzuszkiem. Inne gazowane napoje piję też czasem.Jasiek też ostatnio mniej je, ale to pewnie z powodu kataru, chociaż już jest znaczna poprawa!
Obojętnie co zjem i czego się napiję (oczywiście nie próbowałam napojów wysokoprocentowych) to u Oliwki przechodzi to bez echa. Wydaje mi się, że tak duże dzieci już nie reagują negatywnie na to co zjemy czy wypijemy, no chyba, że byłaby to wódka.
karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Ja tez czasami wypije troche piwa i Milence nic nie jest.
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
Mam pytanie do doświadczonych juz z glutenem mamuś ;-)
Czy podawanie glutenu muszę zacząc od kaszki manny (mannej?), czy może mogę zacząć od
"8 zbóż" Nestle, albo
"Mleczno-pszennej z bananami i mielonymi sucharkami" BoboVita?
Kupiłam te dwie i dopiero po wyjściu ze sklepu się zreflektowałam, że Wy chyba podawałyście najpierw manną Ile dawać takiej kaszki na początek - łyżeczkę na dzień?
Czy podawanie glutenu muszę zacząc od kaszki manny (mannej?), czy może mogę zacząć od
"8 zbóż" Nestle, albo
"Mleczno-pszennej z bananami i mielonymi sucharkami" BoboVita?
Kupiłam te dwie i dopiero po wyjściu ze sklepu się zreflektowałam, że Wy chyba podawałyście najpierw manną Ile dawać takiej kaszki na początek - łyżeczkę na dzień?
Joasiek, ja, oprócz zwykłej manny, dawałam kaszkę 8 zbóż jeśli Oli miała akurat gotowy słoiczek. dawałam łyżeczkę do herbaty, na początku płaską, a po miesiącu czubatą. Tej z sucharkami nie używałam wcześniej ze względu na mleko w niej zawarte, ale też może być
reklama
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
No to super, dzięki Kasiad za szybką odpowiedź :-) My mamy za sobą 2 dni temu próbę z jogurtem (po pół słoiczka deserku z jogurtem na dzień) i na razie nie ma żadnych zmian na skórze. Będziemy nadal na Nutramigenie, ale w niewielkiej ilości mleczko czy też jogurt chyba będę mogła podawać. Spróbuję w takim razie na poczatek 8 zbóż