reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
Oli dziś na śniadanie dostała połówkę cienkiej skibki bez skórki posmarowaną połową żółtka roztartą z odrobiną masełka (mniej niż połową płaskiej łyżeczki). Smakowało jej, ale i tak całej nie zjadła, było jej za dużo, pomimo, że ostatnie jedzenie (cyca) jadła 3 godziny wcześniej.
Nie chciałam dawać jej jogurtu ani twarożku z owocami ze słoiczka, bo wczoraj na noc dałam jej kaszę pszenno-mleczną z bananami i kawałkami sucharków i nie chciałam przesadzić z białkiem krowim. Ale muszę powiedzieć, że wszelkie kaszki inne niż sinlac je Oliwka dużo gorzej, nie smakują jej aż tak bardzo i zjadła tylko połowę porcji.

Jasiek też ostatnio mniej je, ale to pewnie z powodu kataru, chociaż już jest znaczna poprawa!
Dzisiaj się strasznie męczył w nocy. Wyrodna matka ze mnie, napiłam się piwka. Nie piję zazwyczaj gazowanego, ale tak mi się pić zachciało... no i mieliśmy nockę z głowy. Rano napił się ziółek jak poszła kupa.....rzadka i zielona i baaardzo duża. :) ale na szczęście, że w ogóle była!

Jasiek też ostatnio mniej je, ale to pewnie z powodu kataru, chociaż już jest znaczna poprawa!
Dzisiaj się strasznie męczył w nocy. Wyrodna matka ze mnie, napiłam się piwka. Nie piję zazwyczaj gazowanego, ale tak mi się pić zachciało... no i mieliśmy nockę z głowy. Rano napił się ziółek jak poszła kupa.....rzadka i zielona i baaardzo duża. :) ale na szczęście, że w ogóle była!
A jesteś pewna, że to po piwie :confused: Ja też czasem się piwa napiję (co prawda staram się pić jak młoda pójdzie spać na noc, ale zdarzyło mi się w czasie dnia też) i Oli nie ma żadnych problemów z brzuszkiem. Inne gazowane napoje piję też czasem.
Obojętnie co zjem i czego się napiję (oczywiście nie próbowałam napojów wysokoprocentowych) to u Oliwki przechodzi to bez echa. Wydaje mi się, że tak duże dzieci już nie reagują negatywnie na to co zjemy czy wypijemy, no chyba, że byłaby to wódka.

Mam pytanie do doświadczonych juz z glutenem mamuś ;-)
Czy podawanie glutenu muszę zacząc od kaszki manny (mannej?), czy może mogę zacząć od
"8 zbóż" Nestle, albo
"Mleczno-pszennej z bananami i mielonymi sucharkami" BoboVita?
Kupiłam te dwie i dopiero po wyjściu ze sklepu się zreflektowałam, że Wy chyba podawałyście najpierw manną :confused: Ile dawać takiej kaszki na początek - łyżeczkę na dzień?

Joasiek, ja, oprócz zwykłej manny, dawałam kaszkę 8 zbóż jeśli Oli miała akurat gotowy słoiczek. dawałam łyżeczkę do herbaty, na początku płaską, a po miesiącu czubatą. Tej z sucharkami nie używałam wcześniej ze względu na mleko w niej zawarte, ale też może być :tak:

reklama
No to super, dzięki Kasiad za szybką odpowiedź :-) My mamy za sobą 2 dni temu próbę z jogurtem (po pół słoiczka deserku z jogurtem na dzień) i na razie nie ma żadnych zmian na skórze. Będziemy nadal na Nutramigenie, ale w niewielkiej ilości mleczko czy też jogurt chyba będę mogła podawać. Spróbuję w takim razie na poczatek 8 zbóż :happy:

Do góry