reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

A ja pierwszy raz zauwazylam ze Jenni ma alergie na truskawki kupilam jej jogurt z truskawkami z Hippa i byla cala w kropki czerwona wygladala jask truskawka:-:)tak:

reklama
dziś Emilka jadła bobovite makaron z warzywami i sosem pomidorowym ładnie pachnie ale smakuje gorzej ;-)

czytałam że jest tam papryka tymianek i białko kurze, ser gouda to chyba tyle z nowości w słoiczku ;-)

no i Emilka uwielbia mandarynki chyba mogę już dawać:confused: widziałam pomarańcze w słoiku po 9 miesięcy ma jeszcze kilkanaście dni do skończenia 9 ale chyba jej nie zaszkodzą :eek:

Ja Milence daje czasami tutejszy sloiczek z owocami i wsrod nich jest niewielka ilosc soku z pomaranczy. Nic Milence po tym nie wyskoczylo. A tutaj ten sloiczek jest juz od 4 m-ca!!!:szok: Z reszta w Irlandii jest wiele dla mnie szokujacych rzeczy np. ze kobiety w ciazy nagminnie pala (i to nie mala ) ilosc papierosow, bo dzieki temu dziecko bedzie mniejsze i latwiej im sie urodzi. Glupie, nie mysla o zdrowiu dziecka. Szok. Wiem ze to nie ten watek ale musze jeszcze napisac Wam jaka rade dostaloj maz wczoraj w pracy od kolegow Irlandczykow. Przemek akurat drukowal ksiazki te o zasypianiu dziecka, no a jeden z kolegow pyta sie co to jest? Przemek mowi, ze to przepis jak usypiac dziecko. A na to ten, zeby dodac dziecku do mleka brandy!!!! Mowil, ze jego koledzy tak robia!!! On to na prawde mowil na powaznie!!!:szok:

A ja chciałam zapytać czy są tu mamy jakichś Maluchów, które nie lubią żadnej kaszki:sorry::confused: Zastanawiam się co w takim razie podawać przed snem? Bo przecież Danonek czy inny deserek to chyba nie rozwiązanie:eek::-p

karolina77: jak przeczytałam mojemu Jackowi co napisałaś, to tylko chwycił się za głowę i jedyne co powiedział to "o ku*** ja pierd***" :szok::-D

Ograniczone to one raczej nie są, skoro posiadają wiedzę o tym jak palenie wpływa na płód i robią to z premedytacją.... one są po prostu maksymalnymi egoistkami i myslą tylko o sobie. Nie mogę tego pojąć... :no:

A ja chciałam zapytać czy są tu mamy jakichś Maluchów, które nie lubią żadnej kaszki:sorry::confused: Zastanawiam się co w takim razie podawać przed snem? Bo przecież Danonek czy inny deserek to chyba nie rozwiązanie:eek::-p

ja kaszkę daje z rana po butli z mlekiem a wieczorem daję samo mleczko bo mi mała zawsze w nocy kupke szczelała po niej :-D i sie rozbudzała ja musiałam ją przewinąć i efekt był taki że zamiast spać mi dłużej to się budziła ;-) a tak bez kaszki spi mi od 19 lub 20 do 7-8 rano nieraz około 5.00 butla z mlekiem ;-)

moja ogólnie je wszystkie kaszki :tak: te ryżowe i teraz kupiłam i pszenną która niedługo zaczną dawać z glutenem no i hipp juz daję z glutenem bo jest od 5 miesiąca no i sinlac a te nowe nestle co wyszły to mi jakoś nie spakuja wcale a ona i tak je :tak:

No i spróbowałam ostatnio z tym szpinakiem ale dodałam pół słoiczka do obiadku zwykłego i na drugi dzień resztę i mała jadła :tak: póżniej zobaczę czy zje sam :tak: bo podobno trzeba nieraz dawać z 10 razy by zasmakowało dziecku albo zrobić przerwę no a my juz po tej przezwie więc jedno co wiem to wymieszany zje :tak::-D

reklama
Do góry