reklama
dziś Emilka jadła bobovite makaron z warzywami i sosem pomidorowym ładnie pachnie ale smakuje gorzej ;-)
czytałam że jest tam papryka tymianek i białko kurze, ser gouda to chyba tyle z nowości w słoiczku ;-)
no i Emilka uwielbia mandarynki chyba mogę już dawać widziałam pomarańcze w słoiku po 9 miesięcy ma jeszcze kilkanaście dni do skończenia 9 ale chyba jej nie zaszkodzą
czytałam że jest tam papryka tymianek i białko kurze, ser gouda to chyba tyle z nowości w słoiczku ;-)
no i Emilka uwielbia mandarynki chyba mogę już dawać widziałam pomarańcze w słoiku po 9 miesięcy ma jeszcze kilkanaście dni do skończenia 9 ale chyba jej nie zaszkodzą
karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Ja Milence daje czasami tutejszy sloiczek z owocami i wsrod nich jest niewielka ilosc soku z pomaranczy. Nic Milence po tym nie wyskoczylo. A tutaj ten sloiczek jest juz od 4 m-ca!!! Z reszta w Irlandii jest wiele dla mnie szokujacych rzeczy np. ze kobiety w ciazy nagminnie pala (i to nie mala ) ilosc papierosow, bo dzieki temu dziecko bedzie mniejsze i latwiej im sie urodzi. Glupie, nie mysla o zdrowiu dziecka. Szok. Wiem ze to nie ten watek ale musze jeszcze napisac Wam jaka rade dostaloj maz wczoraj w pracy od kolegow Irlandczykow. Przemek akurat drukowal ksiazki te o zasypianiu dziecka, no a jeden z kolegow pyta sie co to jest? Przemek mowi, ze to przepis jak usypiac dziecko. A na to ten, zeby dodac dziecku do mleka brandy!!!! Mowil, ze jego koledzy tak robia!!! On to na prawde mowil na powaznie!!!
WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
A ja chciałam zapytać czy są tu mamy jakichś Maluchów, które nie lubią żadnej kaszki Zastanawiam się co w takim razie podawać przed snem? Bo przecież Danonek czy inny deserek to chyba nie rozwiązanie
karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
karolina77,no co Ty?trzeba być nieźle ograniczonym żeby stosować takie praktyki...
Ja nie zartowalam. Oczywiscie nie wszystcy tak robia, ale jesli chodzi o te papierosy to golym okiem to widac (tzn. kobiety w ciazy palaca faje). A o tym dlaczego pala, to byl raport w tutejszej gazecie.
A ja chciałam zapytać czy są tu mamy jakichś Maluchów, które nie lubią żadnej kaszki Zastanawiam się co w takim razie podawać przed snem? Bo przecież Danonek czy inny deserek to chyba nie rozwiązanie
ja kaszkę daje z rana po butli z mlekiem a wieczorem daję samo mleczko bo mi mała zawsze w nocy kupke szczelała po niej i sie rozbudzała ja musiałam ją przewinąć i efekt był taki że zamiast spać mi dłużej to się budziła ;-) a tak bez kaszki spi mi od 19 lub 20 do 7-8 rano nieraz około 5.00 butla z mlekiem ;-)
moja ogólnie je wszystkie kaszki te ryżowe i teraz kupiłam i pszenną która niedługo zaczną dawać z glutenem no i hipp juz daję z glutenem bo jest od 5 miesiąca no i sinlac a te nowe nestle co wyszły to mi jakoś nie spakuja wcale a ona i tak je
No i spróbowałam ostatnio z tym szpinakiem ale dodałam pół słoiczka do obiadku zwykłego i na drugi dzień resztę i mała jadła póżniej zobaczę czy zje sam bo podobno trzeba nieraz dawać z 10 razy by zasmakowało dziecku albo zrobić przerwę no a my juz po tej przezwie więc jedno co wiem to wymieszany zje
reklama
Ja też. To jest po prostu niepojęteOgraniczone to one raczej nie są, skoro posiadają wiedzę o tym jak palenie wpływa na płód i robią to z premedytacją.... one są po prostu maksymalnymi egoistkami i myslą tylko o sobie. Nie mogę tego pojąć...