reklama
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
Dziewczyny, od kiedy dziecko może jeść kiszone/konserwowe ogórki
Milenka je wprost uwielbia! Jak się dorwie do ogórka to wycycka aż sama skórka zostanie. To samo z jabłkiem obranym ze skórki - zdrapie dziąsełkami pół jabłka a jak chcę jej zabrać to podnosi straszne larmo Za to słodkości - banan, brzoskwinia, malinki - są beee i strasznie ją po nich wykrzywia
Milenka je wprost uwielbia! Jak się dorwie do ogórka to wycycka aż sama skórka zostanie. To samo z jabłkiem obranym ze skórki - zdrapie dziąsełkami pół jabłka a jak chcę jej zabrać to podnosi straszne larmo Za to słodkości - banan, brzoskwinia, malinki - są beee i strasznie ją po nich wykrzywia
agusia zwracam honor jeśli chodzi o danonki. Ja widziałam, ale w tych normalnych serkach danone, no waniliowe bo takie jadam Rozalka Jasiek wcina po dwie skórki od chleba gosia ja tez mam to szczescie, ze tatus ma w obowiazkach te czynnosci zlozylam wlasnie zamowienie na cielecinke
O co chodzi z tą wieprzowiną? Małej jeszcze nie daję, ale nie wiem dlaczego miałabym za jakiś czas nie zaczac.Ja danonki w ogóle odstawiłam!
Mam skrzywienie na punkcie wieprzowiny -nie jem jej.
A w danonkach właśnie jest żelatyna wieprzowa, jest masa innych serków o zdrowszym składzie.
A co do składów np. wędlin. Popatrzcie czasem z ciekawości co jest w składzie w szynce drobiowej, w parówkach cielęcych... etc.
naczytałam się różnych rzeczy. Np., że świnia jest jedynym zwierzeńciem, które się nie poci, a co za tym idzie... wszystko co zje, a je różne rzeczy, również bardzo zanieczyszczone - bo jej to nie przeszkadza rozkłada się w środku. I wszystkie toksyny zostają w niej, w środku. A co ja Wam tam będę opowiadać więcej ja po prostu jej nie jadam, Jasiek mój też jej jadł nie będzie
agusia9915
Matka wariatka
a wiec było tak
ja dzis w koncu podałam danona waniliwego
ych... etc. [/quote]Ja danonki w ogóle odstawiłam!
Mam skrzywienie na punkcie wieprzowiny -nie jem jej.
A w danonkach właśnie jest żelatyna wieprzowa, jest masa innych serków o zdrowszym składzie.
A co do składów np. wędlin. Popatrzcie czasem z ciekawości co jest w składzie w szynce drobiowej, w parówkach cielęcDANON DANONKI SEREK OWOCOWY 8X50Gto jest sład danona
gdzie jest ta zelatynaych... etc.
Nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów. Skład: twarożek odtłuszczony, cukier, śmietanka, przecier owocowy, aromat identyczny do naturalnego. Wartość odżywcza w 100 g - 122 kcal.
(1kg 13.23zł)
agusia zwracam honor jeśli chodzi o danonki. Ja widziałam, ale w tych normalnych serkach danone, no waniliowe bo takie jadam obowiazkach te
Ja nie chcę polemizowac, ale znam jeszcze inne zwierzęta, które pocą sie z całą pewnością. to koń i pies. Innych nie dotykałam, ale jeżeli one, to inne też. Przecież pocenie sie to nic innego jak metoda schładzania.naczytałam się różnych rzeczy. Np., że świnia jest jedynym zwierzeńciem, które się poci, a co za tym idzie... wszystko co zje, a je różne rzeczy, również bardzo zanieczyszczone - bo jej to nie przeszkadza rozkłada się w środku. I wszystkie toksyny zostają w niej, w środku. A co ja Wam tam będę opowiadać więcej ja po prostu jej nie jadam, Jasiek mój też jej jadł nie będzie
reklama
Tak się gotuje każde mięso, ze sieje wytapia. A moja sąsiadka nie zje ryby jeżeli leży na talerzu cała, bo kiedyś ktoś powiedział, ze to zwłoki. Ja byłam na wegetariańskiej diecie 7 lat przed urodzeniem Magdusi, nawet całą ciążę. I było ok. Wtedy też używałam różnych "mądrości". A potem sie urodziła Madzia ze skazą białkową i ja chcąc ja karmic musiałam tak jak teraz odstawic wszystkie nabiały, a zaczęłam jeśc mięso. A Madzia okazała sie bardzo mięsożerna i ja na to nie miałam żadnego wpływu. Dla tego już nie wróciłam do mojego sposobu odżywiania, bo jej i Andrzejowi musiałam gotowac mięcho