reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

a ja przez pomyłkę podałam Jasiowi słoiczek "po 8 m-cu" -ale tak mu smakowało, że nie miałam sumienia zabierać go. Myślicie, że nic się nie stanie?? Bo te po 8 mają lepsze treści w słoiczkach więc może zacznę mu je częściej kupować? :)co Wy na to?

reklama
Beza, nie martw sie, nic nie powinno się stać...

ja dałam już jakiś czas temu Filipowi słoiczek po 8 miesiącu i nic nie było mu...mnie sie wydaje, ze to porostu chodzi o to, by kolejno przyzwyczajać dziecko do potraw i tak to jest ułożone...ja na przykład dałam słoiczek w którym były ziemniaki z mięsem z kurczaka z koperkiem(po 8 miesiacu)dziwne dla mnie, bo ja taki zestaw serwowałam mu sama gotując wcześniej...

Mysia nasi chłopcy to Walentynki :)
wczoraj stwierdziłam, że zacznę mu sama gotować. Jak on wcinał ostatnio zupę jarzynową, aż mu się uszka trzęsły. Nie wspomnę o tym, że pół godziny wcześniej zjadł cały duży słoik dania hippa. :)

Majka też ostatnio nie chce niczego co gęste i ma grudki. Biedne te nasze zębolki. A ze świeżych owoców to lubi jeszcze maliny. Zresztą woli owoce w naturze niż ze słoiczka. Madzia się śmieje, że ona woli sama zdobywac pożywienie.:-);-)

Z tymi miesiacami na sloiczkach to pewnie tez chodzi nie tylko o ich sklad, ale o stopien rozdrobnienia pokarmu.

Ja mojej Milce tez ostatnio podawalam deser z jogurtem i odpukac, na razie nic jej nie wyskoczylo.:tak::tak:

Mysia nasi chłopcy to Walentynki :)
wczoraj stwierdziłam, że zacznę mu sama gotować. Jak on wcinał ostatnio zupę jarzynową, aż mu się uszka trzęsły. Nie wspomnę o tym, że pół godziny wcześniej zjadł cały duży słoik dania hippa. :)

Będą z nich nieźli "miłośnicy":-D:-D:-D
Ja też widzę, że Filip woli te moje gotowane zupki..i dobrze...:tak::tak: bo aż miło sie gotuje...:tak::tak:

Martys tez lubi gotowane jedzonko np. brokuly i do tego ziemniaczek utarty z jajkiem na twardo i maslem. pycha:-D

musze tak robic bo nie wizdzialam zadnychsloikow wegetarianskich po 7 miesiacu a do tych miesnych podobno nie wolno jajka:eek:

a z owocow u nas najlepsze sa maliny, potem sliwki, i winogrona:tak:

Przepis na budyń dla dzieci z nietolerancją białka krowiego:

Budyń bez mleka

Składniki:
  • 150ml soku owocowego dla niemowląt
  • 1 - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 - 2 łyżki Nestlé Sinlac
  • łyżka wody
Sposób przygotowania:
  • Soczek zagotuj.
  • Dodaj mąkę ziemniaczaną, wymieszaną z wodą. Gotuj aż zgęstnieje. Odstaw na 15 minut.
  • Wymieszaj dokładnie z Nestlé Sinlac. Podawaj na zimno.
Ilość mąki ziemniaczanej może być różna w zależności od tego, jak gęsty ma być budyń.

A u nas kolejne nowe słoiczki poszły w ruch :-) i jak zwykle baaardzo smakowały (czekam aż moje dzieciątko w końcu odmówi jakiegos słoiczka, ale obawiam się że wszystko będzie smakowało). Teraz jemy: Warzywa na parze z ryżem i Rosołek z cielęciną z ryżem :tak::tak:

reklama
Do góry