reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
to chyba nie do konca jest tak że u nas jeśli chodzi o HIPP są te same produkty tylko wprowadzane później nie widziałam nigdzie warzyw na dobranoc :szok: a tam są i SZymkowi smakują ani kaszki waniliowej biszkoptowej więć oferta w niemczech jest zdecydowanie szersza.

Co do fasolki, to ja już w sierpniu dodawałam kilka strączków szparagowej do zupki i mała nie miała żadnych sensacji. Staram się jej te zupy urozmaicać, bo przecież nie może ciągle jeść tego samego:tak:

Właśnie miałam pytać jakie zupki gotujecie, bo od kiedy stałam sie gotująca mamusia to mi zaczyna pomysłów brakować....:crazy::crazy::crazy: przecież, nie może jeść zupki
ryżowej
(warzywa: marchewka, pietruszka, seler, por, cebulka,pierś z kurczaka &ryz,
albo warzywnej ( bez ryzu),
albo brokułowej (marchew, pietruszka,pierś z kurczaka,brokuły i kukurydza),
albo pomidorowej (warzywa+pomidory) na okrągło...:baffled::baffled:

jakie potrawy jeszcze gotujecie maluchom?

Mysia, a ziemniaka nie dodajesz? Ziemnkaka dodaję do każdej zupy, bo wbrew opinii, że to rozpychacz zołądka, to bardzo zdrowe warzywo, skarbnica witaminy C i solo mineralnych.
A kukurydzę jak dodajesz? Ziarna a potem je miksujesz?

jeszcze z buraczkiem można, Staś też lubi samą marchewkę z żółtkiem, ziemniaczka też często daję- tak jak Kasiad pisze- to bardzo wartościowe warzywo, czasem robię bardziej gęste- ziemniaczek z indykiem i koperkiem- Staś bardzo lubi, można też kalarepkę gotowaną lub cukinię.
Ja często patrzę na stronkę ze słoiczkami, czytam skład i robię podobne;-)

No i dynię Mysia jeszcze dodaję, ma sporo karotenu, a Twój Fili nie przepada za marchewką, więc tym bardziej dla niego to super warzywo.

ja tez daję do każdej zupki ziemniaki :tak: plus marchew pietruszka seler koperek a z mięska to królik i kurczak to jest zawsze standardowo :tak:no i nieraza buraczka itd a można to co w słoiczkach groszek fasolkę więc tym razem my też dodamy :tak:

Mysia, a ziemniaka nie dodajesz? Ziemnkaka dodaję do każdej zupy, bo wbrew opinii, że to rozpychacz zołądka, to bardzo zdrowe warzywo, skarbnica witaminy C i solo mineralnych.
A kukurydzę jak dodajesz? Ziarna a potem je miksujesz?

Jejkuś , Kasiad dodaje ziemniaka, do każdej zupki oprócz tej ryżowej...zapomniałam:szok::szok::szok:
A kukurydzę wrzucam w ziarnach a później całość lekko miksuje..

reklama
Prawie zawsze za to dodaję buraczka, który rewelacyjnie poprawia przemianę materii. Dzięki niemu już nie boli jej brzuszek w nocy, bo robi kupkę wieczorem.:-)

Do góry