reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

My juz mamy za sobą i soczek jabłkowy i jabłuszko ze słoiczka. To i to już Tosi smakuje. A dzisiaj wypiła soczek z niekapka- jestem z niej dumna:-)
Zaopatrzyłam sie też w marchewkę i kolejny słoiczek- jabłko z marchewką. Tak więc od poniedziałku próbujewmy z nowym smakiem.
Kupiłam tez Kaszkę ryzową z jabłkami z Nestle i mam zamiar podawać ją Tosi na noc, żeby budziła sie dopiero nad ranem.
Co do jadłospisu dziennego to wydaje mi sie, że ja zrobię tak:
rano 9 - mleko
13- zupka
15- deserek lub soczek
17- mleko
20- mleko/kaszka
6 - mleko
Bo nie wiem czy zupka powinna byc traktowana tak jak deserek- czyli albo to albo to???
Kasiad, a dlaczego nie wolno podgrzewac w mikrofali???Ja podgrzewam:confused:

reklama
Martula ja też podgrzewam w mikrofali tak z 15 sekund :tak: położna mi powiedziała że można każdy ma na ten temat inne zdanie to norma jeden powie że to inny że tamto ;-)

Wyczytałam, że nie wolno mleka podgrzewać. A zupki jednak znalazłam, że można ale tylko na jakiejś niższej mocy, bo pełna moc pozbawia pożywienie części witamin, bo mikrofala na pełniej mocy podgrzewa produkt w ten sposób, że rozgrzewa środek potrawy do bardzo wysokiej temperatury i dopiero potem się reszta rozgrzewa.

Olwka dziś poznała nowy smak Gerbera - deserek jabłko-marchewka-winogrono. Smakowało jej, ale nie az tak jak syrop p/bólowy Ibum o smaku malinowym, tak ładnie do niego otwierała buzię :-D

Milenka dziś dostała trochę musu jabłkowo-bananowego, ale krzywiła się przy nim bardzo, choć nie protestowała :-D Tyle że nie otwierała dziubka, a jedynie zlizywała to co miała na ustach. A na noc dodałam jej do mleczka kaszkę ryżowo-bananową i jak nigdy wcześniej, wydoiła jednym duszkiem całą butelkę 170ml i po 5 minutach zasnęła :laugh2: Chyba jej bardzo smakowało bo wprost nie mogła się od tej butli oderwać, a wcześniej kolacja to była prawdziwa męka i dla niej, i dla mnie :tak:

Kasiad, o ile pamietam to Ty karmisz piersia prawda??? I [podajesz malej deserki:dry:tak tylko pytam bo sama mam chec podac malej ale nie wiedzialam czy juz moge...fakt faktem ze Oliwcia jest troszke starsza...chyba jutro sprobuje:-p:tak:

Nuśka, tak, pomino, że karmię piersią, daję małej deserki od kilku dni. Najpierw chciałam rozszerzać jej dietę dopiero za miesiąc - dwa, ale skusiłam się wcześniej. Początkowo myślałam o świeżych tartych owocach, ale Oliwce nie smakują takie utarte jabłka. Więc skusiłam się na kupne i te jej smakują. Bedę jej dawała codziennie troszeczkę, ale dopiero po cycusiu, żeby nie zastępować całego mlecznego posiłku.

chyba odpowiedzialam w niue tym watku bo jakos tak nie pasuje tu;-):zawstydzona/y:
psieprasiam.........

reklama
Do góry