reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Dałam dziś Stasiowi troszkę kaszki mleczno- bananowej, ale mu smakowała!! Dałam tylko kilka łyżeczek i krzyczał jak już nie chciałam mu dać:tak: To jednak tak tylko na spróbowanie, nie mam narazie zamiaru kupować innych dań- zostanie na piersi. Ale dobrze wiedzieć, że mu te nowe smaki podchodzą!!:-)

reklama
No właśnie dziewczyny, skoro kaszkę bananową można dać maluchowi, który skończył 4 miesiąc życia, to czy można dać też kawałek surowego zmiksowanego banana :confused: Ja mam dla Oliwki kupiony Sinlac i myślałam go łączyć ze świeżym utartym jabłkiem skoro samego nie chce jeść i nie wiem czy mogę też łączyć z bananem.

ja małej dałam dziś troszke nektaru bananowego zpo 4 mcu i to już chyba lepiej jej podchodziło niz jabłuszko...:tak:

Joasiek, a jaki smoczek w butelce miałaś do tej kaszki??Ja dzisiaj chciałam Tosi dac na noc mleczko zagęszczone kaszką( kupiłam ryżowo-jabłkową) i dałam na 150ml mleka 2 łyżki. Na moje oko sie prawie nie zagęściło to mleko, ale Tosi nic nie leciało przez smoczek Aventu z dwoma dziurkami:baffled:

Kasiad, popatrz sobie w sklepie na słoiczki- czy nie ma jakiegoś z bananami od 4 miesiąca. jak jest to ja bym dodawała do tego Sinlaca prawdziwego banana:-)

BoboVita ma napewno mus jabłkowo-bananowy od 4 miesiąca bo Oliwce taki dawałam (banana było tam 20%), ale z kolei któras z Was pisała, ze banany wprowadza się później :confused:

Banany są od 4 miesiąca, ale nie wiem czy można banana utrzeć, chyba byłby za gęsty żeby maluszek go zjadł? Nie mam pojęcia. Ale skoro ten mus z relkamy jabłkowo-bananowy był od 4. miesiąca, i ja teraz kupiłam kaszkę ryżową z bananami od 4. miesiąca, to znaczy że można :tak:

martula25: ja dałam mniej więcej podobne proporcje.. mleczko już zagęszczone było wciąż takie płynne, ale jednak przez normalny smoczek dziecko tego nie pociągnie :no: Do kaszek są smoczki Aventu nr 4 - trójprzepływowe, ale ja go nie kupiłam. I miałam ten sam dylemat.. przygotowałam kaszkę, ale smoczki nr 2 i 3 okazały się niedobre, mają za małe dziurki.
No i wzięliśmy stary smoczek 1, Jacek rozgrzał nad kuchenką gazową trochę grubszą igłę i powiększył dziurkę. Ta dziurka dodatkowo popękała po 2 stronach, nie wiem czy to przypadek że popękała, czy tak się dzieje z tą gumą? W każdym razie okazało się, że ten smoczek wyszedł idealnie do kaszki! Milena wyduldała dzisiaj znowu przed zaśnięciem 180ml mleczka z kaszką JEDNYM DUSZKIEM! I nawet darła się o jeszcze, tak jej smakowało! :szok: I ani razu się przy tym nie zaksztusiła, a jak pije mleczko z normalnego smoczka, czy to z poziomu 2, czy 3, to zawsze kilka razy się zakrztusi :dry:
Niby mówi się, że nie wolno samemu powiększać dziurki, ale kiedyś nie było smoczków w różnych rozmiarach i mamy same powiększały dziurki i było ok, więc zaryzykowałam i tak zrobiłam i jesteśmy obie zadowolone :tak:

Joasiek, słyszałam, że nie wolno powiększać dziurek w smoczkach, które są wykonane z silikonu, bo ponoć się potem samoistnie odkrusza i dziecko może się w czasie jedzenia zadławić. Ale może to tylko chwyt marketingowy, żeby kupować nowe?

reklama
Ja powiekszalam,ale w tych gumowych i to 7-9 lat temu:-p;-).A co do bananow,to ja pisalam,ze kiedys podawano je od 10 miesiaca,ale teraz troche sie pozmienialo:tak:.Jak bylam w markecie,to wszytkie deserki były po 4 miesiacu.Jakiej firmy sa te od 4miesiaca?:confused:

Do góry