Banany są od 4 miesiąca, ale nie wiem czy można banana utrzeć, chyba byłby za gęsty żeby maluszek go zjadł? Nie mam pojęcia. Ale skoro ten mus z relkamy jabłkowo-bananowy był od 4. miesiąca, i ja teraz kupiłam kaszkę ryżową z bananami od 4. miesiąca, to znaczy że można
martula25: ja dałam mniej więcej podobne proporcje.. mleczko już zagęszczone było wciąż takie płynne, ale jednak przez normalny smoczek dziecko tego nie pociągnie
Do kaszek są smoczki Aventu nr 4 - trójprzepływowe, ale ja go nie kupiłam. I miałam ten sam dylemat.. przygotowałam kaszkę, ale smoczki nr 2 i 3 okazały się niedobre, mają za małe dziurki.
No i wzięliśmy stary smoczek 1, Jacek rozgrzał nad kuchenką gazową trochę grubszą igłę i powiększył dziurkę. Ta dziurka dodatkowo popękała po 2 stronach, nie wiem czy to przypadek że popękała, czy tak się dzieje z tą gumą? W każdym razie okazało się, że ten smoczek wyszedł idealnie do kaszki! Milena wyduldała dzisiaj znowu przed zaśnięciem 180ml mleczka z kaszką JEDNYM DUSZKIEM! I nawet darła się o jeszcze, tak jej smakowało!
I ani razu się przy tym nie zaksztusiła, a jak pije mleczko z normalnego smoczka, czy to z poziomu 2, czy 3, to zawsze kilka razy się zakrztusi
Niby mówi się, że nie wolno samemu powiększać dziurki, ale kiedyś nie było smoczków w różnych rozmiarach i mamy same powiększały dziurki i było ok, więc zaryzykowałam i tak zrobiłam i jesteśmy obie zadowolone