reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
Ja też dostałam ten pakiet i dałam Stasiowi półtorej łyżeczki tego musu- tzn. chciałam dać mu jedną, ale tak mu smakowało i tak ładnie buźkę otwierał- nic nie wypluł, ze dałam dokładkę. I nie wiem czy to po prostu zbieg okoliczności, czy to przez to- obok ust następnego dnai miał 5 malutkich krostek- takich jak potówki. Czy tak wygląda alergia na pokarm?? Możliwe że to przez jakąś zabawkę, którą pchał do buźki. Mało tych krostek, ale zawsze. Napiszcie proszę jak wygląda alergia na jakiś pokarm:baffled:

Patch mojej kiedyś wyszły od smoczka dużo się ślini i jak miała smoczek to ta ślina jej zostawała pod nim, posmarowałam jej sudocremem i po 3 dniach zeszło i teraz jak najczęściej wyparzam :tak: trudno stwierdzić co to może byc nie widząc ja myślałam że od pokarmu wychodza na całym ciele :baffled:

Patch, krostki alergiczne wychodzą na całym ciele, ale jeśli zjadł odrobinę, to mogły wyjść tylko koło buźki. Nalepiej możesz sprawdzić tylko w jeden sposób, odczekać kilka dni aż krostki zejdą i podać jeszcze raz (oczywiście z nowego opakowania, bo wyczytałam, że tych akurat deserków nie można przechowywać otwartych do ponownego spożycia). Jeśli znowu wyjdą krostki to pozostanie Ci sprawdzić czy to na banana czy jabłko. Są takie same deserki tylko z jabłkiem, więc też mozesz to sprawdzić.
Mojej Oliwce wyszły też krostki na brzuchu :-( Nie dużo i nie są czerwone jak po mleku, mała ma tylko chropowatą skórę, krostki wydać tylko pod światło. Sama nie wiem od czego. Nie wyszły od tego deserku, bo już były wcześniej zanim jej go podałam. Może od truskawek :confused: Ale jadłam już wcześniej truskawki, tylko ściągnięte skądś tylko nie pamiętam skąd i nie było żadnej reakcji a teraz jadłam nasze krajowe. Muszę poobserwować.

Dzięki, dziewczyny, to chyba rzeczywiście ze smoka- juz nie ma śladu po krostkach, a wczoraj Stach się bardzo ślinił, no i wyjątkowo długo miał smoka... Na wszelki wypadek spróbuje za kilka dni znów z tym musem.

Za to dziś mam już trzecią kupę Stasia:eek::baffled: Ja się za pieluszki nie wypłacę:baffled:

Za to dziś mam już trzecią kupę Stasia:eek::baffled: Ja się za pieluszki nie wypłacę:baffled:

:szok::szok::szok: Trzy kupki to dla Stasia dużo? Michaś robi niby ze 3-4razy dziennie, ale każda kupka jest w kilku odcinkach;-) Zrobi, ja, nauczona doświadczeniem czekam kilka minut, no ale przecież nie będę trzymała dziecka pół godziny w zafajdanym pampersie, więc przewijam, ubiorę Misia, umyję ręce i znów słyszę charakterystyczny bulgot:dry::-p - i od nowa, czasem ze 3 pieluchy w ciągu godziny zmieniam:eek:. A potem jest kilka godzin przerwy i na nowo:tak::-D:-D:-D

To Kondzio pobil rekord,bo nie robil kupki 5 dni.Dzis 6-ego wsadzilam mu czopek,bo zaczelam sie denerwowac:baffled:.

reklama
No my z kupkami nie mamy problemu:-DJulka robi je z 3 razy dziennie:dry:czasami wiecej sie zdaza, najczesciej przy koncu paczki pampersow:laugh2:

Do góry