reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Nasza mała już wiele rzeczy próbowała i niekoniecznie były to potrawy po 6 miesiącu;-)Biszkopty też, a dziś na spacerze smakowała jej łódeczka (petitki łódeczki z truskawkami), tylko dżemik na wszelki wypadek usunęłam:-D

reklama
w.kobiety potrzebuje pomocy chce juz jej wprowadzic gluten ale niewiem jak czy sa jakies kaszki glutenowe czy kaszki manna.jak mam to zrobie?

ja zaopatrzyłam się w kaszki hippa są po 5 miesiącu z glutenem
mleczno-pszenna z truskawkami
mleczno -pszenna wieloowocowa
i na dobranoc mleczno-wielozbożowa z jabłkami

i wystarczy dodać wody ;-)

Też kupiłam te kaszki hippa, na razie testujemy mleczno - pszenną wieloowocowa i powiem, że Wiktorii lepiej smakuje niż ryżowe, bo do nich musiałam jeszcze dodawać deserek, żeby zjadła. Te hippa lepiej jej podchodzą, może porzez to, że owoce w nich są lepiej wyczuwalne. Do zupy w dalszym ciągu dodaję mannę:-)No i zupy w dalszym ciągu gotuję sama, jeszcze mi się nie znudziło, bo właściwie tyle mam do roboty. Słoiczki mam tylko awaryjnie:tak:

Zapomniałam że moja ostatnio dostała w prezencie czteropak danonków i postanowiłam że jej dam i dostała codziennie po jednym . Nie chce popadać w skrajność i wyliczać kiedy ma co dostać a wszystkich co pytałam już dawno w tym miesiącu dawali dzieciom danonki i nigdy im nic nie było :no: małej bardzo smakują ;-) pytałam się pediatry na jednym z forum i mówił że można od 7 miesiąca dać choć nie trzeba lepiej od 10-11 miesiąca i niby lepiej jogurt naturalny ale i tak jej dałam :-p

No i zupy w dalszym ciągu gotuję sama, jeszcze mi się nie znudziło, bo właściwie tyle mam do roboty. Słoiczki mam tylko awaryjnie:tak:

ja ostatnio tez gotuję małej a jechaliśmy na gotowcach z tym że przywiozłam ze wsi królika i kurczaka i warzywa z ogródka :tak: choć jak dla małej za duże kawałki wychodzą bo nie umiem robić tym blenderem co mam :no: i mi się dusi to jakoś zjada a jak już naprawde nie chce bo ząbki dają się w znaki to idzie słoik w ruch :zawstydzona/y::-pi z rana prze praca gotuję ;-)dla mnie to przyjemność bo zawsze chciałam jej gotować ale do drobiu itd w sklepie nie mam zaufania :no:

moze przesadzam ale jak zaleci mu taki biszkopt?? a zebow nie ma pic nie nie chce to co wtedy. no ale dam i niech tata mu go da.
dzis probowalismy kolejne mleczko modyfikowane podac Szymkowi tym razem hippa 2 i wtopa 9 złoty do kosza nie chce za diabła tylko cycus.

Wiktoria też jadła danonki i nic jej po nich nie jest. Dostaje od czasu do czasu, całego nie zjada, ale też jej smakują. Jadła też zwykły naturalny jogurt i prawie codziennie zajada bułkę z masłem, muszę powiedzieć, że to dopiero jej smakuje:szok:

moze przesadzam ale jak zaleci mu taki biszkopt?? a zebow nie ma pic nie nie chce to co wtedy. no ale dam i niech tata mu go da.
dzis probowalismy kolejne mleczko modyfikowane podac Szymkowi tym razem hippa 2 i wtopa 9 złoty do kosza nie chce za diabła tylko cycus.
Po biszkopcie cycuś obowiązkowo, nasza przecież też nic nie chce pić z butli ani z niekapka:-D

reklama

a cos do mleczka dodajesz ? jakoś kaszkę do smaku ? wiadomo cycuś najlepszy dzieci wiedzą co dobre :-D ja biszkopta nie dałam jeszcze raz po raz chrupkę dostała :tak:

Do góry