Ja trochę z innej beczki. Dziś spróbowałam kolejny raz dac Oliwce jabłko. Ku mojej uciesze wreszcie chętnie otwierała buzię. Niestety moja radość trwała krótko, bo 5 minut po zjedzeniu wszystko wylądowało spowrotem na śliniaku. Dobrze, że mie zdążyłam go zciągnąć
reklama
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Joasiek Kuba tez sie krzywi na banany.Ale jak mu podawałam Cebion(wiadomo strasznie kwasny),to chciał jeszcze.
My wsuwamy(a właściwie Kuba,bo ja bym tego świństwa nie przełknęła,posmakowałam i aż miałam odruch wymiotny) Bebilon Amino i juz niczego do mleczka nie dodaję.Mały zaakceptował ten smak.
Pomimo tego,ze u nas uczulił,to spróbowałabym na Twoim miejscu Bebilon Pepti,ma zdecydowanie przyjemniejszy smak i myślę,że Milence bardziej by smakował.Kuba ma cięższą postac alergii,więc Pepti odpada.Ale jest z tej samej grupy mieszanek,co Nutramigen(który pewnie też by Kubę uczulił).
Kasiad tak u nas się dzieje z sokiem jabłkowym.Kuba wcina jabłko ze słoika,świerzego za bardzo nie lubi,a soczek jest beeeeee.
My wsuwamy(a właściwie Kuba,bo ja bym tego świństwa nie przełknęła,posmakowałam i aż miałam odruch wymiotny) Bebilon Amino i juz niczego do mleczka nie dodaję.Mały zaakceptował ten smak.
Pomimo tego,ze u nas uczulił,to spróbowałabym na Twoim miejscu Bebilon Pepti,ma zdecydowanie przyjemniejszy smak i myślę,że Milence bardziej by smakował.Kuba ma cięższą postac alergii,więc Pepti odpada.Ale jest z tej samej grupy mieszanek,co Nutramigen(który pewnie też by Kubę uczulił).
Kasiad tak u nas się dzieje z sokiem jabłkowym.Kuba wcina jabłko ze słoika,świerzego za bardzo nie lubi,a soczek jest beeeeee.
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
No jasne.... wystarczyło porządnie wytrząsać ten Nutramigen i faktycznie nie ma grudek A ja wcześniej robiłam to chyba za słabo, pewnie z przyzwyczajenia, bo Bebilon jakoś szybciej się rozpuszczał
Wykupiłam ostatnio 6 puszek, więc na razie nie zmienię na Bebilon Pepti, bo by się ten Nutramigen zmarnował... może spróbuję każdego dnia dodawać coraz mniej soku, to Milenka przyzwyczai się do tego smaku.
Wykupiłam ostatnio 6 puszek, więc na razie nie zmienię na Bebilon Pepti, bo by się ten Nutramigen zmarnował... może spróbuję każdego dnia dodawać coraz mniej soku, to Milenka przyzwyczai się do tego smaku.
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Skoro masz taki zapas,to rzeczywiście szkoda,żeby się zmarnował.Napisałam o zmianie w razie jakby Milenka zupełnie nie chciała pić bez soku tago mleka.No i dobry pomysł, by zmniejszać ilość soku,myślę,że podziała.Nasze Bąbelki są sprytne,ale na szczęście mamusie jeszcze bardziej.Myślę tez,że jak Milenka wypije te 6 puszek Nutri ,to juz na dobre się przyzwyczai,więc zmiana nie będzie potrzebna.No jasne.... wystarczyło porządnie wytrząsać ten Nutramigen i faktycznie nie ma grudek A ja wcześniej robiłam to chyba za słabo, pewnie z przyzwyczajenia, bo Bebilon jakoś szybciej się rozpuszczał
Powodzenia.
No jasne.... wystarczyło porządnie wytrząsać ten Nutramigen i faktycznie nie ma grudek A ja wcześniej robiłam to chyba za słabo, pewnie z przyzwyczajenia, bo Bebilon jakoś szybciej się rozpuszczał
No i się udało :-):-), nie ma jak konstruktywna dyskusja na BB .
Ja tez mam jeszcze 5 puszek tego Nutramigenu a Lenka tak ostatnio go mało je, że nie moge skończyc jednej puszki , nie to co kiedyś dopiero co otworzyłam a juz sie kończyła ;-).
Dzisiaj zaplanowałam Lence na obiadek: Ziemniaki ze szpinakiem ciekawe jaka będzie minka
reklama
karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
j.ost przysmak na dobranoc z firmy HIPP jest z glutenem kaszka manna z owocami można podawać dziecku od 4 miesiąca.
dziewczyny czy któraś dała maluszkowi biszkopta???pytam bo ja to zawsze sie kłoce z mężem o takie nowinki. w sumie biszkopt to nic wielkiego i na biszkoptach z Lu jest opinia matki i dziecka że są ok.
on to chetnie daje mu polizac jak nie widze patyczek od loda zelki no dzis byl biszkopt i pizza z salami
dziewczyny czy któraś dała maluszkowi biszkopta???pytam bo ja to zawsze sie kłoce z mężem o takie nowinki. w sumie biszkopt to nic wielkiego i na biszkoptach z Lu jest opinia matki i dziecka że są ok.
on to chetnie daje mu polizac jak nie widze patyczek od loda zelki no dzis byl biszkopt i pizza z salami