reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Ja trochę z innej beczki. Dziś spróbowałam kolejny raz dac Oliwce jabłko. Ku mojej uciesze wreszcie chętnie otwierała buzię. Niestety moja radość trwała krótko, bo 5 minut po zjedzeniu wszystko wylądowało spowrotem na śliniaku. Dobrze, że mie zdążyłam go zciągnąć :baffled:

reklama
Joasiek Kuba tez sie krzywi na banany.Ale jak mu podawałam Cebion(wiadomo strasznie kwasny),to chciał jeszcze.
My wsuwamy(a właściwie Kuba,bo ja bym tego świństwa nie przełknęła,posmakowałam i aż miałam odruch wymiotny) Bebilon Amino i juz niczego do mleczka nie dodaję.Mały zaakceptował ten smak.:tak:
Pomimo tego,ze u nas uczulił,to spróbowałabym na Twoim miejscu Bebilon Pepti,ma zdecydowanie przyjemniejszy smak i myślę,że Milence bardziej by smakował.Kuba ma cięższą postac alergii,więc Pepti odpada.Ale jest z tej samej grupy mieszanek,co Nutramigen(który pewnie też by Kubę uczulił).:tak:

Kasiad tak u nas się dzieje z sokiem jabłkowym.Kuba wcina jabłko ze słoika,świerzego za bardzo nie lubi,a soczek jest beeeeee.:szok:

Joasiek, ja gotuję wodę w czajniku trochę cieplejszą niż do podawania (oczywiście wczesniej była przegotowana) i tak jak Martula woda, mleko i wstrząsy :tak:, smak nie jest najlepszy :no: ale nnigdy nie miałam grudek.

No jasne.... wystarczyło porządnie wytrząsać ten Nutramigen i faktycznie nie ma grudek :sorry2: A ja wcześniej robiłam to chyba za słabo, pewnie z przyzwyczajenia, bo Bebilon jakoś szybciej się rozpuszczał :rofl2:
Wykupiłam ostatnio 6 puszek, więc na razie nie zmienię na Bebilon Pepti, bo by się ten Nutramigen zmarnował... może spróbuję każdego dnia dodawać coraz mniej soku, to Milenka przyzwyczai się do tego smaku.

Oli dziś nie chciała za bardzo jeść, oprócz kaszki wieczornej i cycusia. Owoców skubnęła kilka łyżeczek, obiadu jeszcze mniej. Coś jej dziś nie wchodziło. Ciekawe czemu :confused:

No jasne.... wystarczyło porządnie wytrząsać ten Nutramigen i faktycznie nie ma grudek :sorry2: A ja wcześniej robiłam to chyba za słabo, pewnie z przyzwyczajenia, bo Bebilon jakoś szybciej się rozpuszczał :rofl2:
Wykupiłam ostatnio 6 puszek, więc na razie nie zmienię na Bebilon Pepti, bo by się ten Nutramigen zmarnował... może spróbuję każdego dnia dodawać coraz mniej soku, to Milenka przyzwyczai się do tego smaku.
Skoro masz taki zapas,to rzeczywiście szkoda,żeby się zmarnował.Napisałam o zmianie w razie jakby Milenka zupełnie nie chciała pić bez soku tago mleka.No i dobry pomysł, by zmniejszać ilość soku,myślę,że podziała.Nasze Bąbelki są sprytne,ale na szczęście mamusie jeszcze bardziej.:-D:-D:-DMyślę tez,że jak Milenka wypije te 6 puszek Nutri ,to juz na dobre się przyzwyczai,więc zmiana nie będzie potrzebna.:tak:
Powodzenia.

No i się udało :-):-), nie ma jak konstruktywna dyskusja na BB :-D:-D.
Ja tez mam jeszcze 5 puszek tego Nutramigenu a Lenka tak ostatnio go mało je, że nie moge skończyc jednej puszki :tak:, nie to co kiedyś dopiero co otworzyłam a juz sie kończyła ;-).
Dzisiaj zaplanowałam Lence na obiadek: Ziemniaki ze szpinakiem ciekawe jaka będzie minka :confused:

witam dlugo nas nie bylo bo bylismy nad morzem lenka- oszalala bardzo jej sie podobalo.kobiety potrzebuje pomocy chce juz jej wprowadzic gluten ale niewiem jak czy sa jakies kaszki glutenowe czy kaszki manna.jak mam to zrobie?

Nie dałam Lence w końcu tego szpinaku dostała: Warzywa z jagniecina i kaszą jaglaną - nie protestowała, wręcz przeciwnie smakowało :-)

reklama
j.ost przysmak na dobranoc z firmy HIPP jest z glutenem kaszka manna z owocami można podawać dziecku od 4 miesiąca.

dziewczyny czy któraś dała maluszkowi biszkopta???pytam bo ja to zawsze sie kłoce z mężem o takie nowinki. w sumie biszkopt to nic wielkiego i na biszkoptach z Lu jest opinia matki i dziecka że są ok.

on to chetnie daje mu polizac jak nie widze patyczek od loda zelki no dzis byl biszkopt i pizza z salami:szok::wściekła/y:

Do góry