reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co na obiad.....?

reklama
witam!:-)
kurde siedze w domu od tygodnia prawie i na nic nie mam czasu:szok:albo zrobiłam sie nagle taka leniwa.
dzis na obiad krupniczek,szybko i nie wymaga duzego zaangażowania:-)a ja chyba pójde polezec;-):-D:-D:-D

Ogorkowa z ryzem, a na drugie (bo nie bylo w planach, a Sara glodna podobno:-p) szybkie frytki i parowka, a do tego, zeby zdrowo bylo sok z wycisnietych pomaranczy :tak::-)

Widze Bedytka, ze u Was tez ziemniaki dla chetnych ;-):-) u nas tez taka metoda i dlatego zawsze zostaje ich pelno :-p a jak ugotuje sie mniej to zawsze ktos ma ochote ;-):-p

U nas dzisiaj pomidorowka z moich zapraw z zacierka :tak:, a na drugie watrobka drobiowa, ziemniaczki i ogorek :tak:
Sara jadla w przedszkolu, a w domu na obiadokolacje wciela pomidorowke :tak::-), a pozniej jeszcze hot-doga domowej roboty w pelnoziarnistej bulce :-) Ostatnio mamy "jobla" na punkcie hot-dogow - i tylko latam do biedronki po parowki, bo uwielbiam ich smak :tak::-D

hmm

poproszę o smaczny i sprawdzony przepis na RYBĘ PO GRECKU :-D bo chodzi za mna od jakiegoś czasu

reklama
poproszę o smaczny i sprawdzony przepis na RYBĘ PO GRECKU :-D bo chodzi za mna od jakiegoś czasu

mój przepis

skłaniki (na jakiś kilogram ryby)
kilka marchewek (5-6)
ze 2 pietruszki
niewielki seler
cebula
sok z cytryny
koncentrat pomidorowy
zielona pietruszka
pieprz, sól, estragon, bazylia
olej lniany (uwielbiam do potraw rybnych!!!)

rybę tradycyjnie obsmarzam w mące.
warzywa ścieram na drobnej tarce, cebulkę drobno siekam. duszę na małym ogniu do miękkości razem z przyprawami, sokiem z cytryny, kilkoma łyżkami oleju lnianego i odrobiną wody.
na koniec dodaje koncentrat -ilość wg uznania.

studzę warzywa i obkładam nimi rybkę.
na koniec siekam pietrszkę i posypuje całość;)

Ostatnia edycja:
Do góry