reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co na obiad.....?

hehe bedytko, niby takie oczywiste a jednak.... cycki, hehe:-D:-D

a my dziś obiad zaliczyliśmy: pierwszy u moich rodziców, drugi u znajomych:cool2:

reklama
ja miałam łazanki:-)
a na jutro pomidorówkę z ryżem zrobiłam, bo rosół mi został:-p
w piątek spaghetti ze szpinakiem, a na sobotę pizza własnej roboty.... w niedzielę pewnie tradycyjny jakiś obiadek
najważniejsze, że wymyślać już nie muszę;-)

ja miałam łazanki:-)
a na jutro pomidorówkę z ryżem zrobiłam, bo rosół mi został:-p
w piątek spaghetti ze szpinakiem, a na sobotę pizza własnej roboty.... w niedzielę pewnie tradycyjny jakiś obiadek
najważniejsze, że wymyślać już nie muszę;-)
Bedyta, Ty to juz widze cale menu gotowe masz ;-)
Ja w sobote tez planuje pizze wlasnej roboty, ewentualnie zupe cebulowa z grzanka z serem i cos na drugie :-)

A dzisiaj byl krem pieczarkowy z wczoraj z grzankami, a na drugie bitki i salatka z ziemniakow, ogorkow kiszonych i cebuli :-) Jak w pracy jestem, to o menu dba moja mama :-p

Sandra, a jak przyprawiasz te salatke ziemniaczna? Dawno temu jadlam przepyszna i pozniej juz nigdy nie trafilam w ten smak...

Sandra, a jak przyprawiasz te salatke ziemniaczna? Dawno temu jadlam przepyszna i pozniej juz nigdy nie trafilam w ten smak...
Ollesiu, ja ją robie w ten sposob: kilka sztuk ziemniakow ugotowanych w mundurkach, 2-3 kiszone ogorki, duza cebula.
Ziemniaki obieram i kroje w takie nierowne kawalki wieksze, ogorki kroje w polplasterki, a cebule siekam.
Do tego sos: oliwa, lyzka octu jablkowego/winnego, lyzeczka cukru, vegeta, pieprz i albo zielona pietruszka albo koperek albo bazylia - zalezy na jaki posmak mam ochote ;-):-)
Sos mieszam dokladnie, zeby sie cukier rozpuscil (ostatnio mieszam sosy w malym sloiczku, potrzasam nim jak shakerem i sie idealnie laczy wszystko :tak:), zalewam salatke i podaje na zimno :tak::-)

Wczoraj obiad McDonaldsowy ;-) (Sara pierwszy obiad jadla w przedszkolu, a to byla taka obiadokolacja :-p), a dzisiaj nie wiem - zalezy od inwencji mojej mamuski ;-)

sandra chyba taka fajna do grilla ta sałatka, szkoda, że prawie nie jem ziemniaków;-)
Do grilla rzeczywiscie jest swietna :tak::tak:
A co do ziemniakow to ja tez nie jadam, jedynie wlasnie w postaci takiej salatki albo jarzynowej :tak::-)

My mamy dzisiaj zupe cebulowa z grzanka z serem :tak:

A na jutro mam zaplanowana pieczen z lopatki faszerowana pieczarkami, do tego kluski wlasnej roboty i domowe buraczki z chrzanem :tak::-)

Ostatnia edycja:
a u mnie zgodnie z planem, pizza była na obiad, na kolację też się dzieciom zachciało, więc 2 posiłki z głowy:-D
a jutro... coś jeszcze wymyślę, albo przepytam rodzinkę:-p

reklama
a ja wczoraj przez nie uwage wszytskie miesa do zamrazalki zanioslam i dzis szukam w lodowce mielonego z kurczka na klopsiki, a tu sie okazuje ze w piwnicy sie mrozi... tak wiec pizza na obiad.... bo te mieso mi sie przez 3 h nie rozmrozi.

Do góry