reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co na obiad.....?

Widze, ze pizzowy dzien byl wczoraj ;-):-)

Z mojej faszerowanej lopatki nic nie wyszlo, bo takie ochlapowe to mieso bylo, wiec zrobilam normalna pieczn w sosie pieczarkowym ;-):tak::-) Do tego kluski z dziurka (wyszly pychotkowe, takie "gumowe", normalnie palce lizac, Sara wciela 4 sztuki!) i buraczki z jablkiem i cebulka siekana :tak::-)

Dziewczyny, bo mam straszna ochote, a kojarze ze kiedys ktoras podawala tu przepis - prosze o przepisik na kluski na parze :-) bylabym wdzieczna, taki sprawdzony, ktory sie uda :tak::-)
Chce zrobic w srode takie kluchy z sosem jagodowo-waniliowym :tak::-) Takie smaki z dziecinstwa mam :-p:-D

reklama
sandra ja chyba dawałam, albo chciałam przynajmniej:-p musiałabyś wstecz poszukać na tym wątku:tak:
u mnie schabowy dzisiaj był z czerwoną kapustą i ziemniakami, Aluta wcinała jak szalona, nawet babci poskarżyła po południu, że była niebieska kapusta:-p
jutro schabowych ciąg dalszy... aż się skończą;-)

U nas dzisiaj koperkowa z lanym ciastem :tak:

Bedytko, to poszukam ;-):-) bo wlasnie tak jakos kojarze, ze cos ktos wstawial kiedys, tylko kiedy to bylo i czy znajde :-p

napisz jak tą koperkową z lanym ciastem robisz, ja znam tylko z ryżem:-p
u mnie były jeszcze schabowe, a jutro pierogi:tak:

Bedytka, ja koperkowa robie na rosole :tak: W przecedzonym wywarze gotuje ciasto lane, dodaje troche slodkiej i troche kwasnej smietany i na sam koniec, bez gotowania juz, dodaje posiekany koperek :tak::-) Cala filozofia :-p a zupa pycha :tak:

Zrobilam dzisiaj kluski na parze z sosem owocowym (mix truskawek, malin i jagod z Hortexu) :tak::-) Wyszly pychotkowe i jak urosly! :-D
Przepis od sasiadki :tak: wiec jak ktoras ma ochote to podam przepis :tak:

Dzisiaj barszczyk ze smietana i ziemniakami - na zyczenie Sary ;-):-)- nie poszla do przedszkola, bo nie mialabym jej jak odebrac, bo do 18 w pracy siedze :blink:

sandra- ja poprosze przepis:tak:
nie moje to smaki z dzieciństwa, ale mojeo męza owszem, także chyba zrobiłabym mu niespodziankę takim obiadkiem;)

a u nas dziś naleśniki z serem i konfiturą- jula sama o nie rano dziś poprosiła:-) po przedszkolu wtryniła duże dwie sztuki;)

Sandra, Twoja salatka ziemniaczana jest super! Bede ja robic w sezonie grillowym. Jak kiedys wydasz ksiazke kucharska, to kupie na pewno! :)

reklama
Sandra, Twoja salatka ziemniaczana jest super! Bede ja robic w sezonie grillowym. Jak kiedys wydasz ksiazke kucharska, to kupie na pewno! :)
Haha, a wiesz, ze z checia bym cos takiego wydala ;-):-D;-)

Przepis na kluchy wkleje jutro, bo nie chce mi sie lezc do kuchni teraz i szukac kartki :-p

A jak tam gotowanie na swieta? Co dobrego robicie? :-)
U nas tradycyjnie zurek z biala kielbacha, salatka jarzynowa, 2 rodzaje sledzi, na dwa dni swiat nakupilysmy z mama na rolady, do tego kluchy i jakas kapucha czy cos ;-) a tak to jeszcze schab z rodzynkami na zimno, szynka wedzona gotowana, szynka na zimno peklowana (tez domowej roboty), pasztet i jajka faszerowane :tak: To chyba tyle byloby z glownych dan ;-):-p

Do góry