reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co na obiad.....?

u mnie dzisiaj był: "pomysł na... kurczak w sosie śmietanowo ziołowym" z ryżem i surówką z kiszonej kapusty, no i wyjątkowo rosołek z makaronem, chyba z pół roku zupy nie gotowałam, ale dziś miałam wenę...:-p

reklama
U nas dzisiaj ziemniaczki z koperkiem, mloda kapustka z boczusiem i jajco sadzone, a do tego zsiadle mleko do picia :-):tak:

A jutro beda piersi kurze w miodzie i czosnku, frytki i "warzywa na patelnie" :-):tak:

Ostatnimi czasy to czesciej na gotowcach (jak kupne pierogi, pizza, jakies kluski itp.) lecielismy, niz na domowym zarelku - nie bylo kiedy gotowac, ale, ze teraz mam urlop to jemy znowu normalnie ;-):-)

Przez ostatnie 2 dni jedlismy golabki w sosie pomidorowym, a dzisiaj robie koperkowa ze smietana i lanym ciastem - tez na 2 dni bedzie ;-):-)

Sara na sniadanie zjadla salatke - pomidor, ogorek zielony, jajko na twardo, ser zolty, szczypiorek i odrobina oliwy z oliwek, wiec dzienna dawke warzywna ma z glowy ;-):-p

dzisiaj klopsiki w sosie pomidorowym z ryżem i surówka do wyboru, buraczki albo mizeria
a jutro schabowe, jeszcze nie wiem z czym;-)

u mnie dzisiaj byl McDonalds, bo weny mi zabraklo, a jutro do tesciow wiec pewnie tez bede miala czysta kuchnie ;)... a wieczorkiem knajpke zamawiamy na chrzciny to pewnie na wyprobowanie tez cos tam zjemy.

bedyta jak robisz klopsiki?

bedyta jak robisz klopsiki?
mięsko mielone (jakie tam mam w lodówce), cebula drobno posiekana, mnóstwo przypraw, jajko, bułka albo namaczana, albo tarta w zależności od tego jak "mokre" jest mięso, wszystko mieszam i formuję rękami kuleczki, potem na głęboką patelnie lekko obsmażam i podlewam wodą, wczorajsze podlałam rozcieńczonym koncentratem pomidorowym i przykrywam, do 15 minut od podlania powinny być dobre, zawsze można spróbować:-p
Ala najpierw stwierdziła, że nie lubi, a potem się zajadała:tak:

reklama
pewnie ze sie pochwale, tylko bez pomidorowych dodatkow zrobie :) bo jakos nie lubie hehe.

A mowilam wam ze ostatnio zrobiolam kotlety z piersi z kurczaka w parmezanie?? pycha

cienko pokrojone maczalam w rozbeltanym i popieprzonym bialku a potem w takim drobno startym parmezanie i na patelnie... pychotka... tylko nie dosalac bo od parmeaznu sa slone.

Do góry