reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
U nas dzisiaj ziemniaczki z koperkiem, mloda kapustka z boczusiem i jajco sadzone, a do tego zsiadle mleko do picia :-)
A jutro beda piersi kurze w miodzie i czosnku, frytki i "warzywa na patelnie" :-)
A jutro beda piersi kurze w miodzie i czosnku, frytki i "warzywa na patelnie" :-)
ten zestaw mi szczególnie podchodzi mniamU nas dzisiaj ziemniaczki z koperkiem, mloda kapustka z boczusiem i jajco sadzone, a do tego zsiadle mleko do picia :-)
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Ostatnimi czasy to czesciej na gotowcach (jak kupne pierogi, pizza, jakies kluski itp.) lecielismy, niz na domowym zarelku - nie bylo kiedy gotowac, ale, ze teraz mam urlop to jemy znowu normalnie ;-):-)
Przez ostatnie 2 dni jedlismy golabki w sosie pomidorowym, a dzisiaj robie koperkowa ze smietana i lanym ciastem - tez na 2 dni bedzie ;-):-)
Sara na sniadanie zjadla salatke - pomidor, ogorek zielony, jajko na twardo, ser zolty, szczypiorek i odrobina oliwy z oliwek, wiec dzienna dawke warzywna ma z glowy ;-)
Przez ostatnie 2 dni jedlismy golabki w sosie pomidorowym, a dzisiaj robie koperkowa ze smietana i lanym ciastem - tez na 2 dni bedzie ;-):-)
Sara na sniadanie zjadla salatke - pomidor, ogorek zielony, jajko na twardo, ser zolty, szczypiorek i odrobina oliwy z oliwek, wiec dzienna dawke warzywna ma z glowy ;-)
u mnie dzisiaj byl McDonalds, bo weny mi zabraklo, a jutro do tesciow wiec pewnie tez bede miala czysta kuchnie ... a wieczorkiem knajpke zamawiamy na chrzciny to pewnie na wyprobowanie tez cos tam zjemy.
bedyta jak robisz klopsiki?
bedyta jak robisz klopsiki?
mięsko mielone (jakie tam mam w lodówce), cebula drobno posiekana, mnóstwo przypraw, jajko, bułka albo namaczana, albo tarta w zależności od tego jak "mokre" jest mięso, wszystko mieszam i formuję rękami kuleczki, potem na głęboką patelnie lekko obsmażam i podlewam wodą, wczorajsze podlałam rozcieńczonym koncentratem pomidorowym i przykrywam, do 15 minut od podlania powinny być dobre, zawsze można spróbowaćbedyta jak robisz klopsiki?
Ala najpierw stwierdziła, że nie lubi, a potem się zajadała
mam nadzieję, że się pochwalisz jak zrobiszdziekuje
reklama
pewnie ze sie pochwale, tylko bez pomidorowych dodatkow zrobie bo jakos nie lubie hehe.
A mowilam wam ze ostatnio zrobiolam kotlety z piersi z kurczaka w parmezanie?? pycha
cienko pokrojone maczalam w rozbeltanym i popieprzonym bialku a potem w takim drobno startym parmezanie i na patelnie... pychotka... tylko nie dosalac bo od parmeaznu sa slone.
A mowilam wam ze ostatnio zrobiolam kotlety z piersi z kurczaka w parmezanie?? pycha
cienko pokrojone maczalam w rozbeltanym i popieprzonym bialku a potem w takim drobno startym parmezanie i na patelnie... pychotka... tylko nie dosalac bo od parmeaznu sa slone.