reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co na obiad.....?

reklama
sandra oczywiście proszę o przepis!!
u mnie dzisiaj rosół, rolady ziemniaki i czerwona kapusta...

mmmm jakie typowo polskie potrwy!! same pysznosci tu serwujecie!:))

hm.. kto mi poda przepisik an rolady???:D:D:D trudno je zrobic? moze tez bym przyrzadzila???:D

sandra oczywiście proszę o przepis!!
Na co Bedytko? :-) Na krokiety czy barszczyk? ;-):-)

Domiska, rolady sa bardzo latwe do zrobienia.
Ja robie je ze schabu, wolowego lub indyka - zalezy co mam pod reka. Rozbijam plastry miecha na cienkie platy, kazdy smaruje musztarda, klade na kazdym kawalek ogorka konserwowego, kawalek boczku i cebuli, doprawiam maggi i pieprzem i zwijam jak krokiety :tak::-) Wszystko obsmazam dokladnie, podlewam woda i dusze do miekkosci :tak:
Najlepsze z kluchami i czerwona kapucha :tak::-)

W niedziele zrobilam schab a'la rolady, tez posmarowalam platy miesa musztarda, a do srodka dalam plaster szynki i plaster sera - calosc zwinelam i dusilam tak jak roladki :tak::-) Pycha wyszly :tak:

sandra przepis na spaghetti Twoje poproszę:-D
u mnie dzisiaj pieczone ziemniaki, jajko sadzone i kefir:tak:

Wczoraj mielismy pieczona karkoweczke a do tego sosik mysliwski, ziemniaczki i zapiekanka z kalafora romanesco z pieczarkami i pomidorkiem pod beszamelem i serkiem zoltym - mowie Wam, pyyycha :-D

A dzisiaj mam brak pomyslu na obiad ;-)

a ja dzisiaj rosół z lanym ciastem, schabowy, mizeria i ziemniaki, ale ledwo wystałam w tej kuchni:-(

Wczoraj mielismy pieczona karkoweczke a do tego sosik mysliwski, ziemniaczki i zapiekanka z kalafora romanesco z pieczarkami i pomidorkiem pod beszamelem i serkiem zoltym - mowie Wam, pyyycha :-D
Karoo, to ja poprosze PEŁNY PRZEPIS na to pyszne danie!!!:tak::-):tak: Mniam!

Bedytko, oto przepisik na ekspresowe spaghetti z tunczyka: na patelni rogrzewam oliwe, wrzucam cebule pokrojona w kosteczke i wycisniete 2-3 zabki czosnku, rumienie to, dodaje 1-2 puszki tunczyka w sosie wlasnym (ale wole w kawalkach, nie tego rozdrobnionego). Chwile dusze, dodaje pomidorki z puszki (pokrojone), do tego pokrojone na pol czarne oliwki i puszke czerwonej fasoli (odsaczonej z zalewy). Doprawiam oczywiscie do smaku ;-):-) Podaje z makaronem rurkami lub tagliatelle, posypane tartym zoltym serem :tak::-)

U nas dzisiaj byly panierowane boczniaki i poledwiczki wieprzowe na grzankach:tak:Niestety, o surowce nikt nie pomyslal :-p:-D
Sara miala rosol z grysikiem i marchewka.

reklama
dzięki sandra zapisałam sobie:tak:
a ja dzisiaj jeszcze schabowe miałam, tyle że ogórek był kiszony:-p
a jutro kapuśniaku ugotuję, dawno nie miałam:tak: a w moim stanie witaminka C się przyda;-) Aluta ma rosołek na zapasie, krupnik i pomidorówkę:-D

Do góry