reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Nie mam pojecia jaka temperature mamy w zamrazarce ;-)Alka z reguły do 2 tygodni zjada przygotowane w różnym czasie mrożonki, termin przechowywania zależy od temperatury w zamrażarce, na pewno coś na google znajdziesz;-)
Ale Sara raczej tez zjada to co zamrozone w ciagu 2 tygodniy - tak mi sie wydaje, o ile dobrze licze ;-):-)
Domiska
Sierpniowa Mama'06
piszecie o zupach.. powiem wam ja za zupami nigdy nie przepadalam hihi wiec malo co ich jemy w domciu :d jak jz to tylko jako maly dodatek
Domiska
Sierpniowa Mama'06
mmmm zjadlabym cos dobrego polskiego ale co by tu zrobic... musze przeszperac ten watek bo wy macie zawsze smakowite pomysly!!!
sandra1982
U mnie przez 2 dni byly golabki w sosie pomidorowym (Domiska, moze skorzystasz z tego pomyslu ;-)), a dzisiaj jest krem kalafiorowy z zielonym groszkiem, a na drugie placki ziemniaczane plus maslanka :-)
Domiska
Sierpniowa Mama'06
ijeee golabkow bymzjadla ale hihihi robic to mi sie nie chce
mmmmm ale mi narobilas smaka na te placki ziemniaczane!!!!!! mniamniaaaaaaaaam
mmmmm ale mi narobilas smaka na te placki ziemniaczane!!!!!! mniamniaaaaaaaaam
sandra1982
Domiska, ja zawsze golabki robie na 2 dni i jeszcze kilka sztuk zamroze
Wydaje sie, ze duzo roboty, ale szybko to idzie :-)
A placki ziemniaczane latwo mozna zrobic jak sie ma sokowirowke - ziemniaki, cebula, czosnek wszystko do kupy, sok polaczyc z miazszem, dodac make, jajko, przyprawy i gotowe :-)
Ja akurat dzisiaj tarlam ziemniaki recznie, bo sokowirowka padla jakis czas temu
Wydaje sie, ze duzo roboty, ale szybko to idzie :-)
A placki ziemniaczane latwo mozna zrobic jak sie ma sokowirowke - ziemniaki, cebula, czosnek wszystko do kupy, sok polaczyc z miazszem, dodac make, jajko, przyprawy i gotowe :-)
Ja akurat dzisiaj tarlam ziemniaki recznie, bo sokowirowka padla jakis czas temu
Domiska
Sierpniowa Mama'06
ja tez wole te tarte :d mniam mniam zaraz musze podjechac do sklepu po jakies duze ziemniaczki i zrobic
a golabkow nie chce mi sie bo hihi wiesz jak to jest jak przyjdzie sie z pracy troche czasu z mala chce spedzic i z mezem a nie siedziec w kuchni caly wieczor ale jak spotkam gdzies to kupie takie juz gotowe i czesc
a golabkow nie chce mi sie bo hihi wiesz jak to jest jak przyjdzie sie z pracy troche czasu z mala chce spedzic i z mezem a nie siedziec w kuchni caly wieczor ale jak spotkam gdzies to kupie takie juz gotowe i czesc
reklama
sandra1982
Domiska, i jak, byly placki? ;-):-)
U nas dzisiaj udka z kurczaka z piekarnika, frytki i salatka grecka :-)
A Sara ma sloiczek - rybe z tagliatelle i brokulami :-) , bo wiem, ze z naszego dania podziubalaby kurczaka, zjadla kilka frytek, a z salatki wyjadla same oliwki
U nas dzisiaj udka z kurczaka z piekarnika, frytki i salatka grecka :-)
A Sara ma sloiczek - rybe z tagliatelle i brokulami :-) , bo wiem, ze z naszego dania podziubalaby kurczaka, zjadla kilka frytek, a z salatki wyjadla same oliwki