reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

SZARLOTKA----BYŁAM raz u dr. Mańki na jakimś usg przy stymulacji....

KOBITKI--ALE WAM ZAZDROSZCZE tych wszystkich rosterek, bo to super uczucie być w ciąży, moja niunia śpi, więc korzystam i was podczytuje

pozdrawiam

reklama
Matylda1980 - ja chetnie zamienie sie z Toba- oddam Ci moje rozterki, objawy ciazy itp. - a sama zaopiekuje sie Twoja Krolewna...:-). Chcialabym juz zmieniac pieluszki - to dopiero musi byc frajda. Trzymaj za nas kciuki szczesliwa Mamusiu.

Vane76 - wiem co czujesz... ja też miałam plamienia i bardzo się tym zamartwiałam. Lekarz zwiększył mi dawkę progesteronu, kazał kilka dni poleżeć i uspokoił że plamienia czasem się zdarzają i to nie musi oznaczać nic złego. Najważniejsze żeby nie pojawiło się krwawienie i silne bóle brzucha.
Dziewczyny jak duże dawki progesteronu Wy przyjmujecie??. Ja (po criotransferze na cyklu stymulowanym) biorę teraz 12xluteinę i 6xduphaston. Ilości trochę przerażające i bardzo męczące. Od samego spojrzenia na luteinę robi mi się niedobrze :)
Jak długo trzeba progesteron przyjmować ?

Ja też brałam 12 lutein dziennie i tak było do końca I trymestru potem ta dawka zmniejszała się stopniowo co 3 dni brałam o jedna mniej . Ale mój lekarz stwierdził , ze nie zaszkodzi jak pobiorę jedna dawke dziennie i dopiero teraz czyli w 33 tygodniu odstawiłam zupełnie . Brałam tak bo mój progesteron trochę skakał góra-dół haha .

Ja też mam pytanie o leki, bo już od 2 ginekologów spoza kliniki gdzie robiłam IVF powiedziało, że estrofen w ciąży nie jest wskazany, bo ma szkodliwy wpływ na plód,a gin z kliniki kazał dalej brać... Biorę 3xdziennie po 1 tabletce. Czy Wy też brałyście i jak długo i w jakich dawkach? Będę wdzięczna na odp :*

Ja też mam pytanie o leki, bo już od 2 ginekologów spoza kliniki gdzie robiłam IVF powiedziało, że estrofen w ciąży nie jest wskazany, bo ma szkodliwy wpływ na plód,a gin z kliniki kazał dalej brać... Biorę 3xdziennie po 1 tabletce. Czy Wy też brałyście i jak długo i w jakich dawkach? Będę wdzięczna na odp :*

Ja brałam estrofem do 6 tygodnia 3x1 potem przez kolejne 2 tygodnie 2x1 a teraz juz tylko 1 tabletkę dziennie. Co dwa tygodnie badam poziom hormonów i na ich podstawie lekarz weryfikuje mi dawkę.

czesc iniia, tez mialam schizy dotyczace lekow i balam sie ze jak kluje w brzuch fragminem to kluje w malego tym bardziej ze stare baby zawsze mowily ze nie nalezy kierowac ostrych przedmiotow w brzuch, poza tym bralam tez steryd i 3x2 luteine i co? maly jest zdrowy jak kon, juz ma 5 miesiecy, ani razu nie chorowal super spi je i ciagle sie smieje ;), no wiec leki trzeba brac i tyle, najlepsze bylo to ze jak bralam to wylam ze biore a jak przestalam to sie tez balam ze nie....czlowiek ma stracha bo nie chce malenstwu zaszkodzic ale bez nich ani rusz, trzeba zaufac lekarzowi i tyle a jak jest do kitu i ma zla renome to go zmienic
pozdrawiam wszystkie ciezarowy!!!!!!!!!

reklama
Cześć Dziewczynki. Już wróciłam z urlopu. To była jakaś masakra, najpierw krwawienie, później plamienia ... i cały czas okropne mdłości ...i chyba zamiast wypocząć postarzałam sie o sto lat! Na szczęście z fasolką wszystko OK, ale tyle nerwów to ja nikomu nie życzę. Dobrze być w domu :)

Do góry