Iniia ja też miałam taki kłopot,jechalismy do męża 500 km,na miejscu odwiedzalismy rodzinę i dużo roblismy kilometrów.Pytałam się mojego gina,a on powiedział,ze nie ma przeciwskazań do jazdy samochodem,ważne,zeby robić przerwy co 2 godziny.
reklama
dodora
Fanka BB :)
iniiia - jesli twoja ciąża rozwija się prawidłowo i nic się nie dzieje i lekarz nie powiedział ci wyraźnie , że masz unikać wszelkich środków transportu to spokojnie możesz jeździć. Rób tylko przystanki na wyprostowanie nóżek i mały spacerek . I broń Boże nie kładź się z tyłu ! Nie życze ci źle oczywiście ale w razie jakiejkolwiek stłuczki tfu,tfu,tfu nie bedziesz niczym zapieta . Lepiej siedź w pasach. Ja też często podróżuję choć na mniejsze odległości , kupiłam sobie taki specjalny pas dla kobiet w ciąży który utrzymuje pas pod brzuszkiem a nie na nim , polecam szczególnie przy dużym brzuszku . Nawet bez tego dodatkowego pasa w razie szarpnięcia maluszkowi w brzuszku nic nie grozi a mama zostaje na miejscu a nie ......gdzieś poza autem . Przepraszam , nie mam zamiaru cię straszyć tylko prosze dziewczyny zapinajcie pasy ! Wtedy i maluszki i wy będziecie bezpieczne .
Dziękuję Wam, za odpowiedzi .
Przepraszam Was, ale mam jeszcze 2 pytania: mój progesteron jest wyższy niż przewiduje to norma dla I trymestru, jest taki jak w III: 57,92ng/ml- czy powinno mnie to niepokoić?
Czy jeśli dobrze się czuję nie mam plamień (no trochę mnie czasem boli brzuch) to czy jakiś przytulanki wchodzą w grę?... mój M już mnie bardzo prosi, ale ja nie chcę zaszkodzić dzidzi lub dzidziom... z drugiej strony przez 9 m/c to M nie wytrzyma . Co myślicie?
Przepraszam Was, ale mam jeszcze 2 pytania: mój progesteron jest wyższy niż przewiduje to norma dla I trymestru, jest taki jak w III: 57,92ng/ml- czy powinno mnie to niepokoić?
Czy jeśli dobrze się czuję nie mam plamień (no trochę mnie czasem boli brzuch) to czy jakiś przytulanki wchodzą w grę?... mój M już mnie bardzo prosi, ale ja nie chcę zaszkodzić dzidzi lub dzidziom... z drugiej strony przez 9 m/c to M nie wytrzyma . Co myślicie?
czarnykot
Witajcie kobietki:-)
Jestem po usg Widzialam maluszka:-) Ma wszystko na swoim miejscu i prawidlowo sie rozwija No i moje przeczucie sie nie mylilo i bedzie SYNEK Ma 16 cm,strasznie sie wstydzil,bo zakrywal buzke raczkami,no i ssal paluszka ;-) Co do pokazania siuraka,to wcale sie nie krepowal hehe.Widzialam 2 razy jajka i antenkeTak dla pewnosci:-)
No ale nie obylo sie bez sensacji.Mam lozysko przodujace.Poczytalam na necie i oczywiscie sie martwie....Jest mozliwosc,ze lozysko sie samo przesunie w gore,poniewaz macica rosnie,no ale roznie bywa...W najgorszym wypadku czeka mnie krwawienie okolo 30-34tc,pobyt w szpitalu do dokonca ciazy no i cesarka,jesli lozysko sie nie przesunie:-( Mam nadzieje i wierze,ze wszystko bedzie dobrze.
a to moj chlopaczek
Jestem po usg Widzialam maluszka:-) Ma wszystko na swoim miejscu i prawidlowo sie rozwija No i moje przeczucie sie nie mylilo i bedzie SYNEK Ma 16 cm,strasznie sie wstydzil,bo zakrywal buzke raczkami,no i ssal paluszka ;-) Co do pokazania siuraka,to wcale sie nie krepowal hehe.Widzialam 2 razy jajka i antenkeTak dla pewnosci:-)
No ale nie obylo sie bez sensacji.Mam lozysko przodujace.Poczytalam na necie i oczywiscie sie martwie....Jest mozliwosc,ze lozysko sie samo przesunie w gore,poniewaz macica rosnie,no ale roznie bywa...W najgorszym wypadku czeka mnie krwawienie okolo 30-34tc,pobyt w szpitalu do dokonca ciazy no i cesarka,jesli lozysko sie nie przesunie:-( Mam nadzieje i wierze,ze wszystko bedzie dobrze.
a to moj chlopaczek
Kochana, wysoki progesateron to nie problem, gorzej jak jest niski. Nie masz powodu do zmartwien.Dziękuję Wam, za odpowiedzi .
Co do przytulanek, to nic nie stoi na przeszkodzie, jak nie masz plamien i czujesz sie dobrze. My tez sobie nie odmawialismy:-)dopoki lekarz nie zabronil (powodem byla skracajaca sie szyjka), ale do 20 tc jak mielismy ochote, lekarz nawet kazal:-)
czarnykot-> gratuluje slicznego synka, mialas zatem nosa co do plci:-) ja tez mialam lozysko przodujace do ok. 20 tc, a pozniej sie przesunelo w gore. Prawdopodobienstwo jest b. duze, ze sie przesunie wiec nie martw sie na zapas.
eweli1982
Kochana, wysoki progesateron to nie problem, gorzej jak jest niski. Nie masz powodu do zmartwien.
Co do przytulanek, to nic nie stoi na przeszkodzie, jak nie masz plamien i czujesz sie dobrze. My tez sobie nie odmawialismy:-)dopoki lekarz nie zabronil (powodem byla skracajaca sie szyjka), ale do 20 tc jak mielismy ochote, lekarz nawet kazal:-)
czarnykot-> gratuluje slicznego synka, mialas zatem nosa co do plci:-) ja tez mialam lozysko przodujace do ok. 20 tc, a pozniej sie przesunelo w gore. Prawdopodobienstwo jest b. duze, ze sie przesunie wiec nie martw sie na zapas.
gratuluję kochana SYNA!!! Najważniejsze że wszystko jest dobrze, a łożyskiem się jeszcze tak bardzo nie przejmuj bo jest duża szansa że się przesunie.
A ja jeszcze 2 tyg do Usg i może wtedy już będę wiedziała kogo tam mam w brzuszku, bo jak na razie to podobno 2 dziewczynki:-)
szarlotka80
czarnykot gratuluję chłopaka i witam w gronie z narazie przodującym łożyskiem....u mnie też niestety, ale liczę że się podniesie.....nie spytałam tylko kiedy powinno się podnieść.....a Ty wiesz może????
czarnykot
No mam nadzieje,ze lozysko sie podniesie do gory.Kolejne usg mam w 33tc,wiec pewnie bedzie kontrola i wtedy bedziemy kombinowac i sie martwic.Narazie ciesze sie,ze dzidziek jest zdrowy i ma sie dobrze,a to dla mnie najwazniejsze Wlasnie daje maluszkowi moc witamin,bo zajadam winogrona i nektarynki ;-)
Aaaa w niedziele z samego rana wyjazd do Polski
Aaaa w niedziele z samego rana wyjazd do Polski
czarnykot
szarlotka80 nie mam pojecia.Z tego co wyczytalam na innych forach,to chyba sprawa indywidualna Ja pojde na usg za jakies 3 tyg. jak bede w Polsce i zobaczymy,czy cos sie zmienilo chodz troche.Potem mam usg w 33tc i pewnie wszystko sie wyjasni...czas bedzie sie dluzyl,ale dam rade ;-) Juz chyba przywyklam do dlugiego oczekiwania na wizyty w Norwegii
reklama