reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Witam was-dzis 11dpt znow jak codzien robilam sikanca i oczywiscie mnie nie zawiod sa piekne dwie kreseczki ale ja tak bardzo sie boie cieszyc a tak bardzo bym chciala moze usg mi pomoze ale w p;oniedzialek bede wiedziala kiedy mam kurcze nie wiem co zemna jakas paranoja chyba tak sie boje chyba potrzebuje pomocy!boze chyba juz sie nic nie zmieni ja poprostu nie wierze ze jestem w ciazy !!!!Pomoc chyba bedzie konieczna czy tez tak mialyscie ?

kama, ja w to nie wierze nadal, chociaz maly jest ze mna od paru miesiecy, i tak jak ty nie wierzylam ze wreszcie jestem w ciazy i tak jak ty robilam ciagle sikance, trudno nam uwierzyc po tak dlugim czekaniu i tylu porazkach ze to wreszcie nasza kolej!
serdecznie gratuluje i ciesz sie pomimo wszystko, 9 miesiecy zleci jak z bicza i bedziesz miala swoje szczescie ze soba!

hope71 napisz cos wiecej o swoim synku :) jak sobie radzisz?

synek jest wielki, nie wiem czy wysoka beta to oznacza ale byla jak na blizniaki bo podali mi 2 mrozaczki takze myslalam ze duecik ale zachowal sie jeden za to byczek, powiem jedynie ze od poczatku byl wielki, lekarz nie dawal mi szans normalnego porodu i sie nie pomylil, klocek nie przecisnalby sie za nic, chociaz z polozna trenowalam rozne magiczne sztuczki ale liczy sie bezpieczenstwo naszych dzieci i generalnie w szpitalu nie krylam jakiego pochodzenia jest moja ciaza wiec dodatkowo obchodzili sie ze mna szczegolnie
co do mlodego to jest boski i nie wiem ale on sie do mnie usmiechnal 2 dni po porodzie! podobno tego dzieci nie robia i generalnie tylko sie smieje, zaczyna dzien od banana
biggrin.gif
, swoje ryczy jak jest glodny albo zmeczony ale generalnie jest latwy w obsludze
wink2.gif
, nie choruje, jedyny minus dla mnie to to ze zaczal zycie od wagi prawie 5 kg
shocked.gif
no wiec ciuszki na poczatek odpadly, no i odpowiednio je, karmie tylko piersia wiec mnie wysysa, stawy mnie bola i ide do lekarza bo sily mnie opuszczaja a nie chce zeby mi wypadl czy cos wiec generalnie jestem fizycznie wyczerpana i wieczorami padam na pysk....ale to jest fakt a nie narzekanie, jestem przeszczesliwa i zniose wszystko za jeden bezzebny usmiech
biggrin.gif
, nie moge sie doczekac cieciaczkow na forum, problem jest taki ze jak bable juz sa to nie ma czasu na nic a ja dopiero po paru miesiacach mialam czas na komputer itp takze pewnie jak sie wam wszystkim urodza to bedzie trzeba poczekac na informacje
biggrin.gif

takze krotko ciaza byla super i bardzo sie nia cieszylam chociaz na koncu brzuch mialam jak taki podluzny arbuz wystajacy po katem 90 stopni z brzucha, a teraz jest inaczej, wreszcie jestesmy z M kompletna rodzina i chociaz wszystko jest na glowie to szczescie wypelnia caly dom, tym bardziej cieszy mnie ze tyle dziewczyn walczy i nie poddaje sie!!!
ty kwiat lotosu bedziesz miala 2 w jednym i mam kumpla z blizniakami i sa cudowne, dwojeczka to jest czad! trzymaj sie tam zdrowo i zazdroszcze bo ciaza pomimo zgagi, wymiotow itp to jest dzika rzecz
happy.gif

hope71 rzeczywiście Twój synek to był niezły klopsik przy urodzeniu:) Dobrze, że nie kazali Ci rodzić sn, bo chyba by Cię rozerwało :) Bardzo fajnie, że waga konkretna, ja to marzę żeby moi ważyli powyżej 2,5kg, ale wiem że przy bliźniakach różnie może być. Fajne jest to co opisujesz, cudnie że mały taki pogodny, tylko pozazdrościć :) A te bezzębne uśmiechy to masz rację są boskie, jak moja maleńka siostrzenica się do mnie tak uśmiecha to chce mi się płakać, tak mnie to rozczula. A jak się nazywa Twój mały? :)

kama - ja tak mam równiez do dziś jak dziewczyny , ze czasem budzę sie rano i zastanawiam się czy moja ciąża to rzeczywistość czy wreszcie na prawdę się udało ?! I okazuje się to być najpiekniejszą prawdą jaka może być ......Gratuluję i ogromnie się cieszę , że ci się udało. Ciesz się tą ciążą i przeżywają ją całą sobą bo to piękne , niezapomniane chwile ....jak maleństwo przychodzi na świat to też zapewne jest cudnie i dlatego trzeba korzystać z każdego pięknego dnia jaki jest nam dany :)
hope - jakie to piękne co piszesz :) jejku , juz nie mogę się doczekać kiedy wreszcie zobaczę swoją laleczkę :) , kiedy ją przytulę , wezmę na ręce i pocałuję ... Masz rację , ze cieszą sukcesy innych dziewczyn , to że każda z nas jest silna i walczy i próbuje i upada i wstaje i tak aż do skutku. Potem macierzyństwo smakuje duuuużo bardziej niż u innych , tak mi sie przynajmniej wydaje :)

Dziekuje za wsparcie,za mile slowa i dodanie mi pewnosci,dzis jak codzien z rana sikaniec poszedl w ruch oczywiscie dwie piekne krechy a to 12dpt nie moge sie doczekac poniedzialku jak zadzwonie do kliniki.buziaczki kochane moje.

dodora [B pisze:
hope [/B]- jakie to piękne co piszesz :) jejku , juz nie mogę się doczekać kiedy wreszcie zobaczę swoją laleczkę :) , kiedy ją przytulę , wezmę na ręce i pocałuję ... Masz rację , ze cieszą sukcesy innych dziewczyn , to że każda z nas jest silna i walczy i próbuje i upada i wstaje i tak aż do skutku. Potem macierzyństwo smakuje duuuużo bardziej niż u innych , tak mi sie przynajmniej wydaje :)

hej dodora to czesciowo prawda ze moze my po stoczonej walce bardziej szanujemy nasze dzieci, jak moj maly sie urodzil i lezalam w szpitalu przez 10 dni to sie napatrzylam na inne mamy i szczerze mowiac to ja po cesarce na czworakach wloklam sie do pokoju dla dzieci zeby malego nakarmic a inne dzieci lezaly tam wiekszosc czasu same, plakaly a ich mamy wolaly sie relaksowac, niektore przy papierosku, ktore palily oczywiscie przez cala ciaze, az szlag czlowieka trafial, oczywiscie byly to wpadki i 2 lale to mialy niewiele ponad 20 lat, tak mi bylo zal tych dzieci ale tak to jest, generalnie po porodzie nie moge zniesc jakichkolwiek informacji na temat meczenia i wykorzystywania dzieci i prawde mowiac noz mi sie w kieszeni otwiera i jestem pewna co bym zrobila ....dodatkowo zmienil mi sie poglad na adopcje i mysle ze szkoda ze czlowiek tego wczesniej nie wiedzial...takie malenstwo chce byc jedynie kochane i nie wazne przez kogo, no ale nic na razie sama mam jeszcze 2 mrozaczki i mam nadzieje ze uda mi sie je w miare szybko odebrac, jestem troche zawiedziona bo po cesarce odradza sie zachodzenie w ciaze przed uplywem roku, wiec musze sie uzbroic w cierpliwosc
co do twojej laleczki to na wszystich zajeciach na jakie chodze-masaz dla dzieci, plywalnia i spotkania bobasow to wszedzie jest wiekszosc dziewczynek i sa przeurocze chociaz maja humory ;) i sa to raczej slodkie przykleje
biggrin.gif
a chlopaczyska i to uwaga do kwiat_lotosu sa bardziej nastawione na kontakty towarzyskie i lgna do innych bobasow co jest przeurocze, takze moj zaczepia panny a one w ryk, mozna peknac ze smiechu jaki ten swiat bobasow jest zabawny
laugh.gif
, aha i z takich porad to faktycznie jak sie w ciazy spiewa dziecku jedna kolysanke a raczej ja nuci nisko mruczac-podobno lepiej do dziecka dociera i dziala jak masaz przez wibracje, no to ta sama piosenka daje im poczucie bezpieczenstwa jak sie urodza, ja taka mam i jest to niesamowite jak to malego uspokaja, szczegolnie na poczatku kiedy komunikacja jest utrudniona, takze polecam
ok lece do mojego szkraba bo chyba czas na cyckowa biesiade ;)
pozdrawiam wszystkie i jakby co to chetnie pomoge w kwestii dyskusji co sie przydaje kupic a co nie

Dziewczyny mam pytanko,slyszalam,ze ciaze po ivf liczy sie od dnia punkcji plu dwa tygodnie czy to prawda?

reklama
Do góry