reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

kwiat lotosu
połówkowe robi się między 18-22 tc, więc spokojnie możesz teraz iść, i to nie zależy od wielkości dzidzi tylko tygodnia ciąży

Aha, bo ja pytałam swojego gina czy na tej wizycie zrobimy te badania prenatalne to On powiedział, że jak dzielciaki będą odpowiedniego wzrostu to tak. A nie chciałabym iść za tydzień a potem np za kolejny tydzień, bo się okaże, że synkowie są za mali na te pomiary

szarlotka80 nie martw się, tak bywa, przygotuj się na różnego rodzaju bóle brzucha, rozciągania, skurcze, twardnienia itp ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczynki, miałam Wam wczoraj napisać, ale jakoś mnie te emocje tak zmęczyły, ze prawie zasnęłam przed komputerem :)
Byłam na badaniu krwi i potwierdził się mój POZYTYWNY :) wynik z sikanca :))). Tu niestety nie można zrobić betki po dwóch dniach wiec teraz muszę czekać dwa tygodnie na usg. Wydaje mi się to całą wiecznością i nie wiem jak mam doczekać do tego 15-tego! Ale dam rade! Bardzo się ciesze i dziękuję Wam za kciuki i miłe słowa!

Matylda witaj mamusiu:-)
a ja z pytaniem W posiewach w szyjce i pochwie wyszły mi 2 bakteie: e coli i enterococcus faecalis. Gin powiedział, że jak nie mam objawów zew.mam się nie przejmować i nic mi nie przepisał,
confused8gj.gif
Łykam tylko lacibios femina, piję herbatę żurawinową i podjadam żurawinę ale samo raczej nie przejdzie? umówiłam sie na pon na konsultacje do innego gina, zobaczymy co on powie

Matylda78 Witaj mamusiu!! Gratuluję,ciesze się bardzo!!! Super!!! Ja test ciązowy na którym sa 2 krechy zostawiłam na pamiątke:-) A 2 tygodnie szybko zleca,zobaczysz
Ewelina26k ja sie nie znam na bakteriach,więc ci nic nie doradze,ale mysle,ze konsultacja u innego gina nie zaszkodzi.Ewelina jak się czujesz? masz jakies objawy? Bo ja nie,nie wiem czy mam z tego powodu cieszyc czy martwić.Czasami mam mysli,ze nie czuje,ze jestem w ciązy.Kiedy masz usg?

matylda78 - Witaj w gronie ciężarówek!!!! Gratuluję i baaardzo się cieszę!!! i życzę cierpliwości na te 2 tyg czekania, bo pamiętam jak mnie nosiło he he:-)

Kasia30 - kochana, nic się nie martw brakiem objawów ciążowych. Ja też nie czuję że jestem w ciąży i gdyby nie usg i rosnący brzuszek to byłabym pewna że nie jestem:tak:. Też nei mam żadnych kompletnie objawów i nawet sama się czasami zapominam że jestem w ciąży i muszę na siebie uważać. każda z nas inaczej ciążę przechodzi, tak więc chyba powinnyśmy się cieszyć że nie musimy się męczyć;-)

szarlotka - ja tez miałam takie kłucia i co o nich wspomniałam swojemu lekarzowi to patrzył się na mnie z lekkim usmiechem bo wiedział , że pewnie panikuje i miał rację . Ciąża ma swoje różne '' uroki '' i takie zakłuwania , twardnienia , uczucie parcia na pęchcerz mogą występować - w granicach normy oczywiście . Jesli ból ci dokucza możesz spokojnie wziąść sobie nospe i połóz sie . Jeśli ból będzie baaaardzo dokuczliwy to idź do lekarza ale takie zakłuwania jakie opisujesz to nic strasznego .....przyzwyczaj sie do takich dziwnych rzeczy bo w ciązy czesto cos podobnego się zdarza :)
ewelina26k- dobrze , ze wcinasz żurawinę ale pewnie jesz taką z cukrem , jeśli tak to ja odstaw bo ona ci nie pomoże bo ma właśnie cukier. Kup sobie w aptece albo w sklepie ze zdrową żywnością ( w mojej aptece taniej niz w takim sklepie ) sok czysty , naturalny 100% z żurawiny. Jest baaardzo kwaśny więc rozcieńcz go z wodą mineralną i wypij tak najlepiej ze szklankę tego soku a później popijaj sobie codziennie już mniejsze ilości. To super pomaga w problemach z bakteriami układu moczowego , nie wiem czy akurat Tobie pomoże ale na pewno nie zaszkodzi . Kiedyś miałam takie dziwne uczucie jakbym miała chory pęcherz , wypiłam sok i wieczorem wszystko było ok. Spróbuj :) Teraz cały czas piję go czasami tak zapobiegawczo bo on świetnie oczyszcza ukł.moczowy ze złych bakterii.

dodora , kwiat_lotosu dziękuję Wam:)uspokoiłyście mnie:):):) W ciągu dnia kłucia miewam ale nie są jakieś natarczywe, a takie jakby skurcze miałam w sumie dwa razy, raz właśnie wzięłam sobie no-spe....mam nadzieję że na dzisiejszej wizycie będzie ok bo znowu się stresuje...:(

kwiat lotosu oj jak ja Ci zazdroszczę że już to czujesz:):)w sensie pozytywnej zazdrości:):)a ja dzisiaj w nocy jak się przewróciłam na boczek to miałam dziwne wrażenie że coś tam w brzuszku buszowało....wiem że to za wcześnie na cokolwiek, ale jakoś tak dziwnie śmiesznie bylo:)

reklama
Witam was-dzis 11dpt znow jak codzien robilam sikanca i oczywiscie mnie nie zawiod sa piekne dwie kreseczki ale ja tak bardzo sie boie cieszyc a tak bardzo bym chciala moze usg mi pomoze ale w p;oniedzialek bede wiedziala kiedy mam kurcze nie wiem co zemna jakas paranoja chyba tak sie boje chyba potrzebuje pomocy!boze chyba juz sie nic nie zmieni ja poprostu nie wierze ze jestem w ciazy !!!!Pomoc chyba bedzie konieczna czy tez tak mialyscie ?

Do góry